Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri

Va prezentam cele 10 afaceri din judetul Alba, finantate prin proiectul Start-up Urban 07-11-2019
Povestea proiectului Start-up Urban a început în ianuarie 2018. Atunci încurajam locuitorii din Regiunea Centru a României să își pună în aplicare ideile de afaceri, iar noi promiteam să îi susținem cu 39.000 de euro. Beneficiarii proiectului au absolvit cursuri de specializare în competențe antreprenoriale, au urmat cursul e-Learning, au realizat și și-au prezentat planul de afacere, iar noi am selectat cele 54 de afaceri care au primit finanțare. 
 
În acest articol vom prezenta primele 10 afaceri, cele din județul Alba, finanțate prin proiectul Start-up Urban.
 
ZMEURICI
 
Zmeurici este o poveste mai mult decât ambițioasă, este un business încăpățânat.
 
Ideea a venit prima dată din dorința de independență și nevoia de dezvoltare antreprenorială, însă nu exista decât dorință fără idee la bază, acum doi ani de zile.
 
După o cercetare de piață, schițe de planuri de afacere aruncate la gunoi și discuții demotivante, a apărut: stand cu fresh-uri și smoothie-uri. O nevoie care se simțea în orașul Alba Iulia, un oraș cu locuitori mai puțini decât în Cluj-Napoca, Sibiu sau București.
 
După câteva mâzgăleli, Zmeurici a devenit un business unde se găsesc „Chestii cu gust”.
 
Ruxandra, antreprenoarea din spatele Zmeurici, mărturisește că la fiecare pas, fie el administrativ sau creativ, a întâmpinat probleme sau „piedici”, dar e mândră de faptul că Zmeurici le-a trecut pe toate și se îndreaptă cu pași repezi către deschidere.
 
Cu cât diminutivul din nume îl face să pară mai mic, cu atât el este de fapt mai mare și are o viziune care propune extinderea lui atât ca franciză, cât și ca buticuri stradale sau spații integrate în centre comerciale.
 
Scopul brandului sau al businessului este de a aduce pe piață produse sănătoase, din fructe sau legume, pentru început doar sucuri, dar pe viitor și mâncare sau gustări. Toate sunt gândite împreună cu un nutriționist alături de care au gândit rețete care să răspundă unor nevoi de bază, fie pentru sportivi, fie pentru un plan de detox.
 
Ruxandra speră că toate planurile care odată erau doar pe o foaie albă de hârtie să devină într-o zi o afacere demn de reviste de business cu gust.
 
HERMES CLEAN
 
Misiunea firmei Hermes Clean SRL este de a presta servicii de spălare și curățenie de înaltă calitate și de a îmbunătăți calitatea în rândul membrilor comunității HoReCa din Municipiul Alba Iulia, județul Alba și Regiunea de Dezvoltare Centru. Se are în vedere spălarea, călcarea, împachetarea și livrarea articolelor textile de lenjerie în cel mai scurt timp posibil, la cel mai înalt standard de calitate, punând accent pe nevoile și dorințele clienților la un preț accesibil.
 
Serviciile pe care le va pune la dispozitie start-up-ul Hermes Clean SRL sunt de curățare și spălare articole textile necesare în domeniul HORECA, respectiv lenjerie, prosoape, halate, fețe de masă, naproane, servete, salopete, uniforme, fețe de masă, huse de scaune etc.
 
DEUTSCH ALTERNATIV SRL
 
Ideea înființării centrului de învățare a limbii germane s-a născut din dorința de a veni în întâmpinarea interesului din ce în ce mai mare a oamenilor din Municipiul Alba Iulia pentru această limbă, iar Centrul Deutsch Alternativ există pentru a livra excelență didactică în predarea limbii germane, pentru a-i face pe adulți și pe copii să învețe simplu, rapid și cu plăcere..
 
SMART HOME SYSTEMS
 
Smart Home Systems este una dintre puținele firme din România specializate în integrarea sistemelor pentru clădiri inteligente folosind standardul internațional KNX. Echipa tânără împreună cu experiența și certificările în domeniul automatizărilor și insalațiilor electrice, îi recomandă să încheie parteneriate solide, care vor ajuta la dezvoltarea conceptului de “clădire inteligentă”.
 
Misiunea firmei este de a ridica nivelul confortului, siguranței și a eficienței energetice a clădirilor rezidențiale și comerciale prin integrarea tuturor sistemelor de control iluminat, control temperatură și ventilație, control al jaluzelelor, multimedia și conexe într-o singură interfață de vizualizare care poate fi accesată de oriunde în lume.
 
ALEBOGDI BRUNO SRL
 
Alebogdi Bruno SRL e o firmă producătoare de mobilă din pal melaminat, de lemn masiv și orice tip de tâmplărie PVC . De asemenea, firma oferă clienților transport și montaj la domiciliu, serviciu disponibil în raza județului Alba. Alebogdi oferă mobilă unicat, gândită și realizată împreună cu clientul astfel încât să satisfacă toate exigenele acestuia ca aspect, funcționalitate și încadrare în spațiul disponibil. Gândită ca o afacere de familie, firma asigură calitatea unui produs fabricat în cele mai bune condiții, orientat spre satisfacția clienților.
 
TIGROS MARK TECH
 
Tigros Mark Tech este o companie a cărei misiune este de a ajuta antreprenorii să își crească afacerile printr-o prezență digitală mai puternică și de a ajuta organizațiile non profit să își optimizeze activitățile cu ajutorul tehnologiilor digitale. Tigros Mark Tech își propune să ofere clienților săi servicii de calitate susținute de programe educaționale dedicate care să ii ajute în dezvoltarea competențelor necesare într-o lume în care comunicarea este majoritar digitală.
 
PEARLINE - Handmade Butic
 
Handmade Butic este o idee născută din pasiunea pentru frumos, pentru artă. Din dorința de a crea ceva unic, de calitate și adaptat la nevoile fiecărei persoane în parte, acest proiect vine să dezvolte o ramură mai puțin exploatată în România, și anume realizarea manuală de accesorii și bijuterii. Momentan piața din Romania este invadată de importuri (în special din China și Turcia, în ceea ce privește accesoriile și bijuteriile pentru femei), produsele fiind de o calitate scăzută și prezentându-se într-o varietate slabă în toate orașele.
Din această cauză, Handmade Butic vrea să vină cu inovație și creativitate, plasând pe piața produse de calitate înaltă, create manual cu atenție la orice detaliu, produse unicat, cu design propriu și care vin să scoată în evidență unicitatea fiecărei cliente care le poartă.
 
TRILOGY STUDIO
 
Trilogy Studio SRL este o societate al cărei obiect principal de activitate îl reprezintă furnizarea de servicii fotografice. Inițial, un hobby, analizând piața în continuă dezvoltare, antreprenorul din spatele ideii a descoperit că acesta poate fi dus la următorul nivel, cel al unei afaceri.
Așadar a luat ființă Trilogy Studio SRL. Pe lângă domeniul servicii fotografice, firma oferă servicii foto de produs, fotografii pentru promovare și publicitate și orice domeniu în care fotografia își găsește utilitate.
 
MCREATIV BRODART
 
Când povestește depre ideea MCreativ Brodart, Maria Toderean, antreprenoarea din spatele conceptului spune că “ideea de a lucra aceste piese a venit mai mult din joacă. Cea mai frumoasă muncă e cea pe care o faci zâmbind. Acest joc a început cu câteva petece de material, o mașină mică de cusut și masa din bucatarie.”  
MCreativ Brodart are la bază tehnica patchwork pe care Maria o consideră cea mai potrivită pentru a exprima și a transmite mai departe veselia și culoarea produselor ce reprezintă mica afacere. Această tehnică constă în coaserea mai multor piese de material într-un design mai mare. Așa au început să se nască primele piese și primii clienți doritori de “ceva mai deosebit”, clienți care au dat un feedback pozitiv și care au încurajat ideea.
 
Astfel și-a început activitatea noua firmă: MCreativ Brodart SRL. Activitatea în cadrul societății a fost gândită, pentru început, ca un atelier de creație, dar start-up-ul nu se limitază la atât, vor avea și articole din piele și înlocuitori, dar și alte combinații de materiale care aduc unicitate produsului Mcreativ Brodart SRL.
 

INTEGRO ENGINEERING

Integro Engineering este un start-up specializat în furnizarea către clienți industriali și rezidențiali a serviciilor de inginerie din domeniile : automatizărilor, instalațiilor electrice și a instalațiilor HVAC. Membrii echipei sunt ingineri cu o experiență vastă și care până a fi parte din acest proiect au avut o contribuție semnificativă în cadrul unor companii cu profil asemănător.

 

Integro Engineering propune servicii inginerești de o calitate superioară, cu promptitudinea impusă de ritmul evoluției tehnologice și cu profesionalismul necesar pentru satisfacerea nevoilor clienților. Start-up-ul dorește ca în parteneriat cu beneficiarii serviciilor lor să analizeze solicitările venite din partea lor, să conecteze informațiile oferite de aceștia cu know-how-ul lor, să ofere un proiect customizat și eficient, pe care sa îl testeze, iar într-un final, să pună în operă ceea ce au obținut astfel încât clientul să beneficieze de o soluție la cheie, eficientă și care să coincidă cu așteptările sale.

 

Integro Engineering se adresează clienților rezidențiali și industriali care își doresc ca spațiul în care locuiesc sau în care își dezvoltă business-ul să fie unul eficient din punct de vedere energetic, funcționalitatea sa să fie controlabilă și măsurabilă de la distanță și să fie predictibil din punct de vedere al costurilor de funcționare.