Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri

Sustineti cultura manageriala moderna in Romania redirectionand 3,5% din impozit catre FNTM! 26-06-2020

Completați Declarația 230 și transmiteți-o către ANAF până marți, 30 iunie 2020 

FNTM continua initiativele in Republica Moldova | Fntm.ro

 

Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri (FNTM) este o organizatie non–profit și neguvernamentală, înființată în 1997 de un grup de absolvenți cu specializare în management. Misiunea noastră constă în promovarea și dezvoltarea culturii manageriale moderne în societatea românească, în spiritul economiei de piață, iar principiile pe care se bazează activitatea FNTM sunt moralitate, competență, fairplay, democrație, etică, responsabilitate și solidaritate. Cu o experiență de peste 20 de ani, FNTM a dezvoltat o rețea profesională de membri în fiecare județ din România. 

 

Daca doriți să susțineti misiunea FNTM, puteți directiona către noi 3,5 %  din impozit

 

În fiecare an, persoanele fizice au posibilitatea să direcționeze o sumă de bani din impozitul pe veniturile obținute în anul precedent către o entitate nonprofit. Din 1 aprilie 2019 legislația s-a schimbat astfel încât persoanele fizice pot redirectiona 3,5% din impozit către toate organizațiile neguvernamentale. De asemenea, ANAF a venit cu un nou formular - Declarația 230. 
Aceasta opțiune nu vă costă nimic, iar dacă nu o folosiți, suma respectivă rămâne statului.

 

Descarcati Declarația 230 de la acest link (prin click pe Download)completați-o și semnați-o folosind Adobe Acrobat ReaderDeclarația e deja procompletată cu datele Fundației și cu bifa necesară. E nevoie sa intruduceți numele Dvs. și datele de contact și informațiile despre burse private, dacă e cazul. 

 

Conform noilor reglementări, Declarația 230 se poate depune:

 

- în persoană, în format hârtie, direct la registratura organului fiscal (ANAF) de care aparțineți, sau

 

- prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire, sau

 

- on-line prin "Spaţiul privat virtual", care poate fi accesat prin click pe "Depunere declaraţii" de pe portalul www.e-guvernare.ro, pe baza certificatului digital calificat. Vă recomandăm călduros să folosiți "Spațiul privat virtual" -  prin acesta care puteți primi informații și depune o multitudine de declarații către ANAF, fără sa mai stați la cozile de la ghișee.

 

Formularul Declarația 230 poate fi completat și depus de persoanele fizice care au:

 

 • - venituri din salarii și asimilate salariilor;

 •  

 • - venituri din pensii;

 •  

 • - venituri din activitati independente/activități agricole, impuse pe baza de normă de venit;

 •  

 • - venituri din activități independente realizate în baza contractelor de activitate sportivă, pentru care impozitul se reține la sursa;

 •  

 • - venituri din drepturi de proprietate intelectuala, altele decât cele pentru care venitul net se determină în sistem real;

 •  

 • - venituri din cedarea folosinței bunurilor, pentru care venitul net se determină pe baza cotelor forfetare de cheltuieli sau pe baza normelor de venit.

 

Termenul de depunere este până marți, 30 iunie 2020.

 

Multumim persoanelor care au direcționat în anii anteriori către FNTM 2% din impozitul lor pe venit. Aceste sume au sprijinit activitatea curentă a fundației.


Puteți afla adresa organului fiscal de care aparțineți pe site-ul ANAF: www.anaf.ro.