Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri

Sportivii romani din Diaspora, incurajati sa se intoarca in tara prin Repatriot si Comitetul Olimpic Sportiv Roman 05-03-2020

 

Comitetul Olimpic Sportiv Român (COSR) și RePatriot au lansat o acțiune comună de atragere și susținere a sportivilor români din Diaspora. COSR și RBL, prin RePatriot, au semnat astăzi un protocol de colaborare și au lansat un program de sprijin pentru sportivii români de pretutindeni prin care își propun, cu sprijinul Federațiilor Naționale Sportive, să-i ajute pe cei care fac sport de performanță și a le da dreptul să se înregistreze în cluburile din România pentru a putea fi incluși în loturile naționale și pentru a putea reprezenta țara la competițiile internaționale.
 
“Conectarea românilor de pretutindeni cu Țara este misiunea noastră, asumată sub steagul RePatriot, pentru care lucrăm neîncetat. Ne dorim să revină acasă cât mai mulți români vrednici, campioni în domeniile lor. Astăzi, ne adresăm sportivilor de origine română pe care vrem să-i vedem la competiții purtând drapelul României și deopotrivă tuturor românilor din diaspora chemându-i să încurajeze din tribune sportivii României.“, a declarat Marius Bostan, Inițiator RePatriot.
 
RePatriot și COSR cheamă oamenii de afaceri alături pentru sprijinirea sportului românesc pe termen lung, prin atragerea sportivilor din Diaspora mai aproape de Țară, în contextul migrației de proporții din ultimii ani. 
 
RePatriot și COSR cheamă oamenii de afaceri alături pentru sprijinirea sportului românesc pe termen lung, prin atragerea sportivilor din Diaspora mai aproape de Țară, în contextul migrației de proporții din ultimii ani. 
 
”Ne bucurăm că există această șansă pentru românii care s-au născut sau trăiesc în străinătate. Am exportat talent, știința sportului, e momentul să aducem acasă viitori campioni. Avem  deja exemple de sportivi care au scris istorie pentru sportul românesc cum e cazul ciclistului Vlad Dascălu, campion mondial U23 la mountain bike!”, a spus Mihai Covaliu, președintele COSR.   
 
Principal obiectiv al Parteneriatului semnat astăzi este acordarea de suport sportivilor români de peste hotare, în vederea atragerii acestora în Țară, pentru a concura pentru România.
 
 

 

Ctiți mai mult pe repatriot.ro.