Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri

Servicii medicale gratuite la domiciliu, prin proiectul Alba Iulia 360 12-07-2019

Image result for site:fntm.ro alba iulia 360

 

Locuiţi în comunităţile Zgura, Partoş, Trandafirilor, Barbu Lăutaru, Ciocârliei-Pompieri din Alba Iulia? Aveţi în familie persoane cu probleme de sănătate? Dacă răspunsurile sunt afirmative, trebuie să ştiţi că prin proiectul Alba Iulia 360 se asigură un pachet de servicii medicale gratuite.

 

Ne referim, în primul rând, la consultaţii de urgenţă la domiciliu gratuite. Serviciile sunt furnizate de Filiala de Cruce Roșie a Județului  Alba, prin intermediul personalului specializat-medic şi asistentă medicală. Persoanele care locuiesc în comunităţile amintite pot cere ajutor medical la domiciliu pentru probleme ca: febră, ameţeli, reacţii alergice, gripă sau răceală, tuse, cefalee, dureri abdominale, vomă şi diaree, lipotimii, sângerări la pacienţi aflaţi sub tratament cu anticoagulante, epistaxis minor, dureri la respiraţie, aritmii, probleme ale pacientului diabetic, dureri de spate, amorţeală în jurul gurii şi a degetelor, dureri localizate la nivlul urechii sau ochiului.

 

Numărul de telefon la care persoanele din comunitățile amintite mai sus pot solicita ajutor medical este 0786522221. Apelurile telefonice se preiau în intervalul orar 09.00-18.00, iar consultaţiile se vor realiza după ora 16.00, de luni până joi.

 

Echipajul medical se va deplasa la faţa locului cu o autospecială autorizată, tip ACD, dotată cu aparatură şi materiale medicale.

 

Furnizarea consultaţiilor devine operaţională începând cu data de 15 iulie 2019.

 

Consultaţia este gratuită, dar apelul telefonic se taxează conform tarifelor practicate de reţelele de telefonie din România.
 
 
 
Tot în regim de gratuitate, pentru persoanele cu probleme de sănătate, indiferent de vârstă, din comunităţile amintite, se va asigura monitorizarea stării de sănătate. Ne referim la persoane care prezintă un anumit grad de risc: vârstă înaintată, boli cronice, antecedente medicale familiale sau personale care le recomandă pentru monitorizări periodice etc. Identificarea nevoilor de îngrijire medicală se va face în urma evaluării medicale la domiciliul persoanei în cauză, realizată de către medic şi asistent medical. Amintim câţiva parametri care pot fi monitorizaţi: tensiune, puls, saturaţie, glicemie, colesterol.

 

 

Despre proiect
 
Proiectul „Alba Iulia 360“(cod POCU/18/4/1/101639) este derulat de Primăria Municipiului Alba Iulia, în parteneriat cu: Liceul de Arte ,,Regina Maria" Alba Iulia, Fundația Națională a Tinerilor Manageri, Filiala de Cruce Roșie a Județului  Alba, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Alba, Fundația PAEM Alba, DAD EXPERTISE S.R.L., BPI Management Consulting Romînia SRL, INTRATEST S.A., Universitatea „1 Decembrie 1918“ din Alba Iulia, Asociația pentru Dezvoltare și Incluziune Socială.
 
Serviciile furnizate în cadrul proiectului sunt integrate, ceea ce înseamnă că ating aspecte esențiale care țin de sfera socială, profesională, medicală, educațională, juridică etc. Conjugate, aceste măsuri vor avea ca rezultat schimbarea modului de viață pentru zeci de familii din comunitățile amintite.
 
Locuitorii comunităţilor Zgura, Partoş, Trandafirilor, Barbu Lăutaru, Ciocârliei-Pompieri pot afla detalii legate de participarea gratuită la serviciile proiectului de la experții: Ioana Ciornei - 0754/847955; Robert Bandi - 0751/364020; Ovidiu Boc - 0766/365725; Geanina Chirilă - 0742/522992; Camelia Crișan - 0740/487596.
 
Proiect cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Capitalul Uman 2014-2020.