Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri

S-a lansat editia 2017 a concursului “Destinatii Europene de Excelenta” – EDEN 24-03-2017

Ministerul Turismului anunță lansarea concursului “Destinaţii Europene de Excelenţă” – EDEN din acest an, cu tema turismul cultural (tangibil).

Proiectul “Destinaţii Europene de Excelenţă” – EDEN, a fost lansat de Comisia Europeană în anul 2006 și urmărește creşterea vizibilităţii destinaţiilor, creşterea conştientizării asupra diversităţii şi calităţii ofertei turistice europene, reducerea sezonalităţii, stimularea dezvoltării turismului durabil, crearea unei reţele între destinaţii.

În acest scop, autorităţile naționale de turism din fiecare ţară organizează un concurs de proiecte pentru desemnarea destinației de excelență a țării respective, conform temei stabilite în cadrul Comitetului Consultativ pentru Turism, întrunit la nivel european, anunta Ministerul Turismului.

Criterii de eligibilitate pentru înscrierea în concurs:

Oferta turistică bazată pe turismul cultural să fie implementată cel puțin din anul 2015

Destinația să fie în curs de dezvoltare, non-tradițională, în afara traseelor clasice

Să fie oferite experiențe turistice autentice o Să existe autorități locale care să asigure managementul destinației ținând cont de durabilitatea din punct de vedere social, cultural și de mediu.

Să existe o organizație de management a destinației care să aibă capacitatea de a asigura managementul pentru un turism durabil. Activitatea să se deruleze conform unei strategii de dezvoltare durabilă a destinației.

Să existe agenții, ONG-uri sau autorități care să dețină capacitatea de a adopta practici privind turismul durabil

Cei interesaţi pot găsi anexat detalii despre criteriile de selecţie, procedura de selecţie, beneficiile participării la proiect.