Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri

Ridicarea vizelor pentru romani si intarirea relatiilor cu SUA discutate la Summitul Alianta de la Washington, in prezenta a patru fosti ambasadori americani 22-11-2021

RePatriot a participat la Summitul Alianța de la Washington în care au fost discutate mai multe subiecte ce țin de întărirea legăturilor dintre România și Statele Unite ale Americii, printre care intensificarea afacerilor dintre cele două țări și ridicarea vizelor de călătorie în SUA pentru cetățenii românii. Organizat la The Mayflower Hotel din Washington DC, evenimentul s-a desfășurat pe 18 și 19 noiembrie și a fost urmat de discuții în zilele următoare la care au participat membri ai comunității de afaceri din Romnia și Statele Unite ale Americii împreună cu patru foști ambasadori americani la București.

 

Ar putea fi o imagine cu 9 persoane şi persoane n picioare

 

Adrian Zuckerman, Hans Klemm, Mark Gitenstein și James Rosapepe sunt foștii ambasadori americani la București care au participat la Summitul Alianța.

 

Cu sediul la Washington DC, Alianța este o organizație condusă de James Rosapepe, ambasador american la Bucrești între 1998 și 2001. Activitatea organizației e dedicată consolidării legăturilor culturale, economice și de securitate dintre Statele Unite și România. În cadrul organizației, foștii ambasadori americani în România contribuie, prin educație și crearea de legături între cetățeni români și americani, la îmbunătățirea întelegerii României peste ocean și a importanței parteneriatului strategic cu Statele Unite.

 

Site-ul Alianțahttps://www.alianta.org/

 

Ar putea fi o imagine cu 3 persoane, persoane n picioare şi interior

 

Evenimentul a debutat public printr-o recepție și o Gală extraordinară plină de emoția revederii între romnii și americanii implicați în construirea unei țesături de încredere între Romnia și America. Alături de foștii ambasadori americani din România și de Ambasadorul României în Statele Unite au participat oameni de afaceri importanți de pe ambele maluri ale Atlanticului preocupați de extinderea cooperării pe mai multe planuri: economic, cultural, politic și militar.

 

"Suntem alături de Alianța cu toate forțele noastre, a fost o mare bucurie să fim din nou împreună cu prietenii americani ai României și cu românii din diaspora americană. A venit timpul să intensificăm mai puternic activitatea noastră pentru a asigura ancora transatlantică a României și ca să creștem afacerile noastre în beneficiul celor două țări", a declarat Marius Bostan, om de afaceri, coordonator RePatriot - Romanian Business Leaders.

 

RePatriot este o platformă de acțiune, inspirație și informație a Romanian Business Leaders care și propune să faciliteze accesul românilor din străinătate la oportunitățile din țară. Proiectul are ca suport online website-ul repatriot.ro și RePatriot App, unde sunt incluse mai multe informații despre proiect și inițiativele RePatriot, povești de succes ale românilor de pretutindeni, ghiduri pentru antreprenori, evenimente, oportunități, oferte de joburi, posibilități de finanțare și multe altele.

 

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană şi stnd n picioare

 

În cadrul evenimentului au mai avut intervenții: Adrian Zuckerman, James Rosapepe, Adrian Muraru, Mark Gitenstein, Hans Klemm, Dana Bucin, Ionuț Rusu, Chang Oh Turkmani, Mihai Lehene, Mike Turner, Ghiță Mureșan și au fost primite mesaje de la Măriuca și Florin Talpeș și de la Sabrina Ionescu.

 

Locul ales, The Mayflower este plin de încărcătura istorică a unor discuții politice și strategice relevante care au influențat de multe ori cursul politicii americane, cunoscut drept Hotelul Președinților și ca a doua cea mai prestigioasă adresă a orașului, Casa Albă fiind prima.

 

 

Ar putea fi o imagine cu 6 persoane, persoane n picioare şi text care spune ALIANȚA ALIANȚA ALIANȚA ALIANȚA ALIANȚA ALIANȚA lonut ALIANȚA Mariu Turkmani Marius Dan SorinPreda RaduPitea

 

Ridicare a vizelor pentru romnâni care călătoresc în SUA

 

În cadrul panelului "Visa Waiver" din 19 noiembrie, cea de-a doua zi a summitului, panel moderat de Dana Bucin - avocat, ambasador RePatriot și Consul Onorific al României în Connecticut, Will Brown, Cristian Gaginski, Robert Paschall, Radu Florescu și Sebastian Cochinescu au făcut o incursiune despre pașii următori care ar trebui făcuți împreună pentru a obține ceea ce așteptăm cu toții de mult timp.

 

"Este important să implicăm toate forțele ca să obținem ridicarea vizelor și cred că această campanie trebuie să ne găsească pe fiecare dintre noi acționând, românii din Diaspora, românii de acasă alături de prietenii americani. Repatriot și Alianța sunt părți ale soluției și pot ajuta decisiv campania. Există un moment prielnic pentru includerea României și datorită consolidării diasporei din SUA în cadrul noii organizații FORA (Federația Organizațiilor Româno-Americane)", a spus Dana Bucin.

 

 

Securitatea Cibernetică, o provocare globală

 

Panelul "Securitatea Cibernetică - o provocare globală" a fost moderat de Virgil Gligor de la Carnegie Mellon și i-a avut invitați pe Nick Andersen de la US Department of Energy, pe Robert Novy de la Oracle (retired US Secret Service) și pe Danielle Kriz de la Palo Alto Networks. Discuțiile despre problemele din domeniu au oferit o dimensiune potențială extinsă pentru cooperarea româno-americană în domeniu.

 

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană şi stnd n picioare

 

România post-pandemie se dezvoltă economic cu ajutorul Statelor Unite

 

Economia României post pandemie a fost subiectul celui de-al treilea panel, moderat de Chang Oh Turkmani - Director al The Mega Company, care a oferit ocazia Repatriot, prin Marius Bostan, de a pleda pentru oportunitățile din România. Discuția interactivă i-a implicat pe Ionuț Rusu, Viceprimarul Constanței alături de Marius Dan de la Franklin Templeton, Sorin Preda de la Global Vision și Radu Pițurlea de la Concelex. În cadrul panelului au fost aduse argumente suplimentare pentru românii americani care doresc să investească și să revină în patria mamă.

 

"Datorită Americii am recuperat de două ori Ardealul și am scăpat de comunismul sovietic. Aici peste un milion de români și-au găsit o nouă patrie și noi de dorim ca ei să țină cât mai aproape de patria mamă. Să nu uite sacrificiile, cimitirele și bisericile strămoșilor, frumoasele plaiurile natale, doinele și poeziile noastre și să facă tot ce le stă în putință să țină Romnia aproape de marele nostru aliat. România are nevoie de Statele Unite și Statele Unite are nevoie de România și de români pentru provocările ce vor apărea" - a spus Marius Bostan, fondator Repatriot.

 

Discuțiile și acțiunile directe pentru cauza românească au continuat informal în următoarele zile, abordându-se proiecte esențiale de atragere de parteneri în domeniile energie, sănătate, tehnologie, turism, cultură și securitate.

 

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană şi stnd n picioare