Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri

Primul autotest Antigen Covid-19 din Romania a fost avizat. Testul are o curatete de peste 98% si se poate face fara asistenta medicului 06-05-2021
  • Autotestul antigen pentru depistarea Covid-19, realizat de DDS Diagnostic, este singurul test românesc validat de Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România
     
  • Testarea se poate face fără supraveghere medicală
     
  • Testele au o acuratețe foarte mare, de peste 98%

 

 

Beneficiind de o imprtantă experiență în domeniul cercetării medicale și inovării, DDS Diagnostic este prima companie din România care a produs și comercializează teste rapide pentru diagnosticarea individuală a Covid-19. Cu o acuratețe de peste 98%, testele au fost certificat Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România. Autotestarea se poate face în orice moment al zilei, fără asistența medicului. Tamponul nazal se introduce doar 2-3 cm în nas, nu irită și nu creează niciun fel de neplăcere persoanei care se testează.

 

Testarea rapidă rămâne principala metodă de limitare a infectărilor cu SARS-CoV-2, alegerea testului rapid ușor de folosit și cu acuratețea cea mai ridicată fiind esențială.

 

“Demersul de certificare oficială a testului rapid produs de noi ca Autotest s-a făcut cu scopul de a susține și ușura procesul de testare în masă și în România, așa cum au făcut și alte țări europene, precum Germania, Franța, Austria, prin validarea testelor pentru uz personal. Autotestarea permite deblocarea rapidă a multor domenii de activitate importante, cum sunt Educația, Cultura, HoReCa etc.

 

Cel mai mare avantaj este faptul că, prin acest produs, testarea nu mai este condiționată de prezența personalului medical autorizat, ceea ce permite evaluarea simplă, eficientă și la scară largă a infecțiilor cu  SARS-CoV-2 în rândul elevilor, a personalului HoReCa, și a celorlalte categorii socio-profesionale blocate de mai bine de un an din cauza pandemiei”, declară Dana Stan, fondatorul și liderul echipei de cercetare DDS Diagnostic.

 

Testele sunt disponibile pentru achiziționare de către publicul larg, online și în rețelele de farmacii și magazinele partenere, listate pe ddsdiagnostic.com/parteneri.