Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri

Povestea de succes a Claudiei Pilat - antreprenor in turism si consultant FNTM 28-06-2016

Programul E-learning  de educatie manageriala al FNTM - startul in initierea unei afaceri de suflet
 
Povestea  agropensiunii  Insula Christiana din comuna Cristian, judetul Sibiu, a inceput  din 2009, cand Claudia Pilat s-a inscris ca beneficiar in proiectul Rural-Manager al Fundatiei Nationale a Tinerilor Manageri - FNTM, prin intermediul caruia a studiat si programul e-Learning de educatie manageriala.
 
Claudia a fost cooptata in 2010 in echipa de consultanti locali FNTM in proiectul strategic Rural-Antreprenor si a inceput sa intocmeasca dosare de finantare si pentru alti beneficiari pe care i-a sprijinit sa studieze si sa se pregateasca pentru a-si conduce propriile afaceri.
 
Acest program de educatie si consultanta a fost startul pe care l-a primit in a se ambitiona sa obtina fonduri nerambursabile pentru agropensiunea pe care si-o dorea, fara a apela la o firma de consultanta. A intocmit dosarul cererii de finantare si in 2009 proiectul sau a fost selectat pentru finantare, si astfel a demarat constructia agropensiunii.
 
Agropensiunea a fost finalizata in 2013 si a devenit tot mai cunoscuta, iar solicitarile au crescut de-a lungul anilor.
 
 
Un antreprenor cu viziune
 
Claudia Pilat este un exemplu de daruire in afaceri, gandindu-se mereu la confortul si starea de bine a turistilor cazati la pensiunea ei. Atenta la nevoile clientilor ei, Claudia Pilat cauta in permanenta sa aduca ceva nou in business-ul pe care il conduce, astfel incat Pesniunea Insula Christiana sa fie o atractie a zonei, iar serviciile oferite sa-i satisfaca si pe cei mai exigenti clienti. De asemenea, antreprenoarea are in permanent initiative noi pe care le implementeaza cu constiinciozitate, perserverenta si pasiune.”Incerc sa realizez mereu colaborari cu cei zona, care ofera si alte servicii diferite de ceea ce am eu, spre exemplu colaborez cu producatori locali, care au stani si animale la munte si cu ei organizez iesiri la stana sau plimbari prin padure. Totodata ofer servicii de concierge celor interesati”, afirma Claudia Pilat.
 
Pensiunea Insula Christiana - o oaza de liniste si relaxare
 

“Clientul cazat  trebuie sa se simta ca un sarbatorit atunci cand isi serbeaza ziua”

 

 

 

 

La Insula Christiana turistii beneficiaza de servicii de cazare excelente. Aici “fiecare musafir este tratat  ca un membru al familiei”, acest lucru fiind foarte apreciat de cei care calca pragul agropensiunii. “Clientii de obicei se astepta la servicii de cazare cu un mic dejun si raman surprinsi cand isi dau seama ca le ofer mai multe variante de a petrece timpul atunci cand sunt cazati in pensiune si ii implicam in activitatile pe care le desfasuram noi ca si familie”, spune Claudia Pilat.

 

Implicarea si entuziasmul antreprenoarei au facut ca afacerea sa se dezvolte armonios, iar turistii care ajung in zona sa se cazeze la Pensiunea Insula Christiana, o oaza de liniste si relaxare.

 

 

De cand a intrat in afaceri, Claudia Pilat s-a bucurat de sprijinul si sustinerea persoanelor apropiate, fapt ce a contribuit la mentinerea permanenta a optimismului si a increderii ca va reusi. Desi drumul in afaceri nu este usor, antreprenoarea nu a avut niciun moment in care sa fie tentata sa renunte. Din contra, intotdeauna vrea sa aduca ceva nou in business-ul pe care il conduce si sa dezvolte noi initiative si parteneriate.

 

Gradul de ocupare in anul 2015 a ajuns la 60%, iar 70% dintre ei sunt turisti straini. Se poate remarca interesul turistilor veniti din strainatate pentru cazarea si serviciile de calitate oferite la Pensiunea Insula Christiana, situata intr-o zona pitoreasca, departe de agitatia urbana, unde gazdele sunt foarte primitoare iar ambianta este placuta si relaxanta.

 

Pensiunea dispune de restaurant, terasa, camere confortabile, dar si o gradina frumoasa in care se pot organiza petreceri pentru copii, intrucat exista un spatiu special amenajat pentru acestia. La restaurantul agropensiunii clientii pot savura delicioasele preparate traditionale din bucataria Marginimii Sibiului, produsele servite fiind din productia proprie. La cerere, la pensiune se pot organiza ateliere de pictura si fotografie.

 

 

 

 

 

Cladia Pilat poseda calitatile si aptitudinile necesare unui antreprenor de succes, remarcandu-se prin spiritul inovator, aptitudini sociale, abilitatea de a rezolva problemele cu care se confrunta, personalitate puternica, optimism, spirit competitiv, incredere in fortele proprii, deschiderea fata de schimbare si auto - motivatie sustinuta.

 

 “Perspectiva mea despre turism este putin diferita de a altora, eu cred in colaboarari si cred ca micile afaceri sunt ceea ce poate sustine o familie si cred ca un client pleaca multumit atunci cand se simte rasfatat si relexat intr-un sejur. Clientul cazat  trebuie sa se simta ca un sarbatorit atunci cand isi serbeaza ziua”, afima Claudia Pilat. Aceasta considera ca personalizarea fiecarui serviciu si unicitatea au ghidat-o spre succes.

 

Promovarea agropensiunii

 

Antreprenoarea este constienta de importanta promovarii pentru business-ul pe care il conduce si de aceea incearca sa se promoveze cat mai mult in mediul online, dar si offline, prin participarea la targuri si evenimente conexe. Iubitorii turismului de pensiune pot gasi informatii despre agropensiune pe mai multe site-uri, printre care: CazareLaPensiune, TRIPDor, Booking, Airbnb, insulachristiana.com.

 

Considera ca prezenta in mediul online este deosebit de eficienta pentru promovarea pensiunii si optimizarea business-ului.

 

Consultant FNTM pentru fonduri PNDR

 

Interventia Claudiei Pilat, in iunie 2016, la Conferinta Antreprenoresti - Adopta un sat!, initiativa a Romanian Business Leaders in care FNMT este partener


Studiul, dobandirea de cunostinte si abilitati au determita-o pe Claudia sa-si doreasca sa se implice in continuare in accesare de fonduri nerambursabile si pentru alti doritori, cu care incearca sa realizeze colaborari si o retea de promovare a turismului si pentru viitor. Antreprenoare este convinsa ca prin implicarea in astfel de proiecte in turism „putem sa ajungem sa oferim servicii competitive cu cele din vestul Europei”.

 

Proiecte ample cu efecte benefice pentru comunitate
 

Claudia Pilat este un antreprenor care se implica in dezvoltarea comunitatii prin proiectele ample, cu efecte benefice pentru comunitate.

 

“Trebuie sa lucram cu totii impreuna in dezvoltarea comunei, a judetului sau a regiunii noastre. Afacerile care ofera aceleasi servicii ca ale noastre ne aduc si noua prosperitate. Nu trebuie sa ne fie teama de concurenta. Cred in parteneriate, in asocieri si cred ca micile afaceri pot sustine o familie”, afirma Claudia Pilat.

 

Incepand cu 2013, in calitate de consultant pe finantari europene PNDR, Claudia a incercat sa realizeze o retea de cazare si de activitati recreationale in comuna Cristian.

 

In calitate de consultant, Claudia a scris si a implementat 6 proiecte de pensiuni in mediul rural din judetele Sibiu si Valcea, dar si proiecte de activitati recreationale, precum un parc de divertisment Transilvaventura - Eco Family Park sau proiecte pentru achizitia de diverse utilaje si echipamente.

 

Activitati in parcul de divertisment Transilvaventura - Eco Family Park:

 

 

 

Astfel a scris si a implementat 2 proiecte, finantate prin PNDR, pentru deschiderea a doua noi agropensiuni la Cristian, ”Casa Balu” si ”Casa Gligor”, care au inceput sa functioneze si isi desfasoara activitatea turistica. Totodata a implementat si un proiect cu Asociatia Prietenii Berzelor de promovarea a comunei Cristian prin intermediul berzelor.

 

Tot in 2013 a obtinut finantare pentru agropensiunea Casa Danes din satul Caineni, judetul Valcea. In iunie 2016 finalizeaza de implementat o agropensiune la Alma, in judetul Sibiu.

 

Tot in domeniul turismului, Claudia a scris si a implementat 2 proiecte de activitati recreationale, din care unul la Mosna, langa Medias, care cuprinde un centru SPA si o piscina descoperita, care e in curs de finalizare in vara 2016.

 

In 2015 a finalizat proiectul unui parc de divertisment Transilvaventura - Eco Family Park, care desfasoara activitati recreationale pe Valea Hartibaciului - Sibiu, facand trasee cu bicicleta, karturi cu pedale, circuit de aventura, ping pong, trambuline, plimbari cu ponei si multe alte activitati.

 

 

 

 

Planuri de viitor 
 
Antreprenoarea doreste ca pe viitor sa continue sa dezvolte “o retea de proiecte care sa colaboreze pe viitor si sa se sprijine in dezvoltare”.

 

Cheia succesului 

“Colaborarile si unicitatea fiecaruia sunt cheia succesului, nu incercati sa furati idei aplicate de succes, incercati sa faceti ceea ce va face placere si sa gasiti ceva care sa va diferentieze de restul”, afrima cu entuziasm Claudia Pilat.

 

Contact

Claudia Pilat

Comuna Cristian - strada XXIV, nr. 28, judetul Sibiu

Mobil: 0745861220

Cazarelapensiune.ro: AICI 

www.insulachristiana.com