Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri

Oameni de succes care vor vorbi la conferinta FNTM din 27 mai 2014 30-04-2014Întâlnire FNTM, Hotel Howard Johnson Bucureşti 
Platinum Grand Ballroom
 27 mai 2014, orele 9.00-17.00
 


Forţa creatoare a economiei de piaţă libere, oneste și competitive are la origine bazele solide create pe valorile fundamentale ale civilizaţiei, valori cunoscute de peste 2000 de ani. Inventivitatea, inteligenţa, cunoştinţele, tehnologia şi managementul se adaugă valorilor primordiale şi au un aport substanţial la dezvoltarea ţării. Prin activitatea noastră, dorim să contribuim la o Românie mai puternică bazată pe valorile civilizaţiei occidentale, integrată în spaţiul euro-atlantic.

Oameni de succes te inspiră să-ţi clădeşti reuşita pe baze solide!
Vino să cunoşti poveştile lor de succes, valorile şi principiile pe care şi-au construit afacerile sau cariera, să descoperi idei proaspete şi strategii care funcţionează în afaceri, pentru a-ţi construi povestea ta de succes.

 

Avem plăcerea de a anunţa Programul conferinţeiorganizată de Fundaţia Naţională a Tinerilor Manageri pentru membri şi simpatizanţi din toate domeniile de afaceri şi management.


În pregătirea evenimentului FNTM realizează un scurt sondaj despre succes.
Răspunde AICI la sondajul nostru dedicat Succesului!

 

  Rezervă-ţi locul acum! Completează Formularul de Înscriere.
 

Persoanele care participă la eveniment beneficiază gratuit, din partea FNTM, de unul dintre Programele de educaţie antreprenorială şi de management in valoare de 1000 lei.


Mai jos regăsiţi vorbitorii anunțați.

 

Alexander Seidl
A studiat ştiinte politice şi comunicare în Munich, Germania. Prima oară a vizitat România în timpul comunismului în 1988.
După revoluţie, a lucrat pentru diferite companii internaţionale şi organizaţii din România. În 1999, s-a alăturat Centrului pentru Migraţie Internaţională şi Dezvoltare - CIM
, o organizaţie a Ministerului Federal German pentru Cooperare Economică, în calitate de consultant pentru România.
De asemenea, din 1999 a colaborat cu FNTM pentru dezvoltarea unei noi generaţii de manageri în România şi a unor noi idei de management. Dupa integrarea României în Uniunea Europeană, Alexander Seidl a devenit responsabil în Republica Moldova pentru o nouă strategie de migrare, în calitate de consultant în cadrul Guvernului din Moldova. Un mesaj video de la Alexander Seidl.

 

Florin Furdui
Florin Furdui are o experienţă profesională şi antreprenorială de peste 25 de ani în domenii de activitate diverse - bănci, societăţi de asigurare şi telecomunicaţii. A absolvit Universitatea Politehnică din Bucureşti - Facultatea de Automatică şi Calculatoare în anul 1994 şi al unui Executive MBA organizat de ASE în colaborare cu Universitatea Washigton din Seattle în 2000.
În anul 2001 a înfiinţat împreună cu parteneri din Republica Cehă compania Dial Telecom, unul dintre primii operatori alternativi din România, firma ce face parte la ora actuală din grupul AKTA. Începând cu anul 2008, Florin Furdui este activ în domeniul dezvoltării imobiliare în calitate de Country Manager al Portland România. Compania Portland este prezentă în România înca din 1998, având la ora actuală dezvoltaţi peste 150.000 de mp de birouri în 5 proiecte (Opera Center 1 şi 2, Bucharest Business Park, Floreasca 169A si cel mai recent proiect Floreasca Park) şi un park logistic de 90 ha - Bucharest West Logistic Park.

 

Eugen Voicu
A intrat în antreprenoriat în urmă cu peste 20  de ani, în 1994 punând bazele companiei Certinvest, cea mai longevivă societate de administrare a investiţiilor de pe piaţa românească, al cărei acţionar majoritar rămâne şi astăzi. De-a lungul anilor, Eugen Voicu s-a implicat şi în alte zone ale domeniului financiar, fondând şi conducând companii de leasing şi de asigurări. Practica antreprenorială a fost completată de experienţa corporativă, timp de 5 ani, Eugen Voicu ocupând poziţii de top în cadrul grupului multinaţional Aviva, atât ca preşedinte al consiliului de administraţie al diviziei de asigurări de viaţă, căt şi ca diector general al diviziei de pensii.

O constantă a activităţii profesionale deşfasurate de Eugen Voicu a reprezentat-o inovaţia, de-a lungul timpului, introducând pe piaţa din România, prin companiile administrate, produse financiare în premieră, cum ar fi primul fond de obligaţiuni, primul fond de investiţii imobiliare sau primul fond de investiţii în artă, produse primite cu interes de către investitori.
În cei 20 de ani de antreprenoriat, una dintre ariile majore de interes a reprezentat-o îmbunatăţirea gradului de educaţie financiară a românilor, în 2004 publicând, în calitate de co-autor, cartea „Ghid de investiţii personale”, aceasta fiind reeditată si în anul 2005. Demersul educaţional a fost continuat şi în anii următori, prin lansarea şi intreţinerea blogului www.DespreInvestitii.ro, sub egida Certinvest. 


 

Ionuț Ţaţa
A pus bazele Iceberg încă din 2003 și de atunci a coordonat proiecte de consultanță și training în management, strategie, finanțări, dezvoltare, comunicare și inovare. Pe lângă experiența în consultanță și training, Ionuț a lucrat pentru Philips Lighting în Polonia, a condus timp de 3 ani Agenţia de Dezvoltare Durabilă a Judeţului Braşov şi a fost director adjunct al Camerei de Comerţ şi Industrie Braşov. 
Ca Preşedinte al Clusterului pentru Inovare și Tehnologie din Brașov, este implicat în proiecte de dezvoltare din Regiunea Centru, pentru îmbunătățirea imaginii Brașovului ca pol al industriilor creative la nivel național și internațional si consolidatea sectorului IT&C, prin fondarea unui spațiu de co-working (hub onezero) pentru tinerii antreprenorii din Brașov, organizarea primului Startup Weekend în Brașov și multe altele.
Deși implicat în mediul de afaceri în mod constant, Ionuț Ţaţa se implică activ și în organizații ce fac schimbări în societate. Ionuţ Ţaţa este Vicepreşedinte Junior Chamber International - JCI la nivel global, dupa ce în 2013 a ocupat funcţia de Preşedinte JCI România. Activitatea a pornit de la nivel local, în Brașov, de pe poziția de  VicePresident for Members and Growth în 2010, Președinte JCI Braşov în 2011 şi Deputy President JCI România în 2012. Prin intermediul JCIoferă oportunități tinerilor pentru a-și dezvolta aptitudinile de leadership, responsabilitate socială și antreprenoriat necesare pentru a genera schimbări pozitive.
În cadrul Asociației Pro Democrația, în calitate de Președinte, are misiunea este de a întări democrația la nivel național și internațional prin stimularea participării civice.

 

Felix Pătrăşcanu 
A fondat în 1998 compania FAN Courier, liderul  pieţei  de curierat rapid din România, împreună cu  fraţii Adrian şi Neculai Mihai. 
Felix Pătrăşcanu a absolvit Facultatea de Drept in 1994, an în care începe colaborarea cu o firma de curierat, urmând ca dupa 3 ani să pună bazele FAN Courier, companie cu capital 100% autohton.
Numele companiei este inspirat din iniţialele celor 3 acţionari: Felix Pătăşcanu, Adrian Mihai şi Neculai Mihai, pe scurt: FAN. Prieteni  încă din copilărie, cei 3 au urmat cursurile şcolii primare indrumaţi de acelaşi învăţător. Probabil acesta este unul din secretele pentru care şi astăzi sunt împreună, impărţind acelaşi birou din sediul companiei.
Felix Patrăşcanu este membru fondator al Asociaţiei Operatorilor de Curierat din România - AOCR şi membru în board-ul de conducere al Romanian Business Leaders – RBL, organizaţie apolitică, neguvernamentală şi non-profit, ce are ca obiectiv dezvoltarea unei  platforme de acţiune şi implicare socială pentru lideri în mediul privat. 
Ca o incununare a tuturor eforturilor şi rezultatelor antreprenoriale obţinute prin FAN Courier în cadrul comunităţii de business atât la nivel naţional cât şi regional, prin muncă susţinută, inovaţie şi valoare adaugată, Felix Pătrăşcanu a fost desemnat în 2014 Antreprenorul Anului, în cadrul celei de-a 9-a ediţii a galei Business Review desfăşurate recent la Athene Palace Hilton.
Pasiunea pentru off-road i-a adus titulatura de vicepreşedinte al Asociaţiei Off-Road Adventure Romania, Felix Pătrăşcanu participând în fiecare an la Campionatul Naţional de Off-Road. În afară de pasiunea pentru sport, oenologia este o altă preocupare a sa pentru timpul liber. De-a lungul timpului a colecţionat vinuri şi a produs pentru prieteni vin din strugurii culeşi personal din podgoria de la Fitioneşti-Panciu, locul său natal.

Mihai Marcu
Preşedinte al Consiliului de Administraţie al MedLife, a absolvit Facultatea de Matematică, Cursuri de Corporate Management, resurse umane şi management financiar în diverse instituţii: DC Gardner London, The Open University London, Institutul Bancar Roman, JAICA, Euromoney Trainings, WS Atkins etc. Mihai Marcu a ocupat funcția de Vicepreședinte Robank și Corporate department manager, tot la RoBank. 
Înființată în urmă cu 15 ani, MedLife este cel mai de incredere brand din Romania la categoria "Clinică Privată", cu o creștere a cifrei de afaceri de peste 20% între 2012 și 2013. 


Nicolaie Moldovan
City Manager la Primăria Municipiului Alba Iulia, Nicolaie Moldovan are 15 ani de experiență dobândiți în activități de elaborare și coordonare de proiecte cu finanțare PHARE, SAPARD, MOFA, GUV RO, FEDR (POR, POS MEDIU, POSCCE, IEE, URBACT II, SEE), FSE (POSDRU, PODCA) etc., planuri de marketing, strategii de dezvoltare durabilă sau planuri integrată de dezvoltare urbană. Nicolaie Moldovan deţine peste 120 de proiecte de finanțare elaborate şi peste 40 de proiecte coordonate în calitate de manager.

Deţine 10 ani de experiență dobândită în calitate de lector în cadrul a peste 50 de cursuri de inițiere, perfecționare şi specializare în management de proiect, management financiar, evaluarea și monitorizarea proiectelor, egalitate de șanse, participare comunitară, comunicare și relații publice, management organizațional, dezvoltare durabilă sau informare și comunicare pe teme europene. 


Ciprian Dănilă

A fost unul dintre primii cursanți ai FNTM, la cursurile de inițiere în management pentru tineri. După finalizarea facultății în 1999, Ciprian a intrat în valul de juriști tineri care au lucrat pentru Guvern. Din păcate, situația din țară și administrație l-a determinat să emigreze în SUA la începutul anului 2003. În anul 2004 a obținut o poziție entry level în property management-groundskeeper. 5 ani mai târziu a fost promovat în pozitia de Regional Maintenance Director pentru zona Atlanta, în cadrul companiei Greystar Management - cea mai mare companie de profil din SUA - fiind responsabil de un portofoliu însumand 5.000 de apartamente. Parcursul lui în Greystar a fost considerat ca fiind cea mai mare creștere din istoria companiei. Actualmente, Ciprian ocupă poziția de Service Manager pentru două complexuri rezidențiale de dimensiuni mari la Cortland Partners. Ciprian locuiește în Atlanta, Georgia.

 


Solomon Marcus
Profesorul Doctor Docent  Solomon Marcus  e matematician și membru titular al Academiei Române. A publicat peste 50 de volume, traduse în mai multe limbi, și aproximativ 400 de articole în reviste științifice sau de specialitate din ţară şi străinătate, opera sa fiind citată de mii de autori.
Născut în 1925 în orașul Bacău, absolvent al Facultăţii de Matematică a Universităţii Bucureşti, obţinând ulterior titlurile de doctor în matematică şi doctor docent. Solomon Marcus este profesor emerit la Facultatea de Matematică și Informatică a Universității din București şi autorul a numeroase studii interdisciplinare. Solomon Marcus este discipolul unor mari profesori, precum Miron Nicolescu şi Grigore C. Moisil, şi a format la rândul său un mare număr de discipoli, care l-au avut drept conducător de doctorat, unii dintre aceştia dobândind faimă mondială.
Este recunoscut drept unul din iniţiatorii lingvisticii matematice şi al poeticii matematice. Propune o nouă lectură a istoriei ştiinţei şi, în mod special, a istoriei matematicii româneşti. Solomon Marcus este o personalitate universală, domeniile sale de cercetare fiind extrem de vaste. Cu toate că cercetările sale s-au axat în principal pe matematică și lingvistică computațională, aria sa de interes cuprinde și analiză teatrală, critică literară, ştiinţele naturii, poetică, semiotică, ştiinţe sociale, antropologie,  istoria ştiinţei, filosofie şi altele. Printre numeroasele distincţii, Solomon Marcus a primit decoraţia regală Nihil Sine Deo în 2011.


 

Felix Tătaru
Fondator și conducător al GMP Group, grup de comunicare antreprenorial și independent, unul dintre cele mai importante de pe piața locală. În 2013, Felix Tătaru a fost ales Senior Vice President la International Advertising Association, organizație globală ce reunește profesioniști din marketing și comunicare din 76 de țări. De asemenea, a lansat  Itsy Bitsy, primul post de radio din Europa cu programe educaționale pentru copii și părinți.
Felix Tătaru conduce GMP Group împreună cu cei șase parteneri ai săi, grup format format din agențiile: GMP Advertising, WEBSTYLER, GMP PR, Point Public Affairs, Go Studio și Chapter 4. Trei dintre acestea sunt agențiile anului 2013: GMP Advertising este „Agenția Independentă a Noii Europe” la Golden Drum, GMP PR, agenția numărul 1 conform primului studiu al industriei realizat de Revista BIZ, iar WEBSTYLER, Agenția Anului la Internetics. 
GMP Group este cel mai premiat Grup Independent pentru eficienţă şi creativitate în festivaluri precum Effie, Cannes Lions, Sabre, Eurobest, Golden Drum, PR Awards, Internetics sau ADC.


 

Sonia Năstase
Din 2009 ocupă funcția de Director General al hotelului Howard Johnson Grand Plaza București, fiind prima femeie la conducerea unui hotel de 5 stele din Capitală.
În cei peste 15 ani de experiență în industria ospitalității, atât în zona operațională cît și în cea de consultanță, a fost implicată în creșterea prezenței brandurilor Wyndham Hotel Group în Romania (Ramada, DaysInn) în cadrul companiei de consultanță Trend Hospitality.
Și-a început cariera în cadrul World Trade Center București în 1996, în organizarea de evenimente și târguri internaționale, continuând apoi pe partea de vânzări și marketing în cadrul Athenee Palace Hilton București și apoi la Howard Johnson Grand Plaza, de la deschiderea hotelului până în 2006, când a facut trecerea la zona de consultanță în calitate de Senior Associate la Trend Hospitality. Licențiată a Universității Politehnice din București și absolventă a MBA-ului Româno-Canadian, Sonia Năstase a urmat numeroase cursuri de specializare în management și vânzări în cadrul lanțurilor internaționale Hilton și Wyndham Hotel Group. 

 


Dan Călugăreanu
Antreprenor cu experienţă de peste 18 ani, implicat în special în afaceri din domeniul IT. De 14 ani este la conducerea Magazinultau.ro, magazin de comerţ electronic pentru produse IT şi conexe, operat de Alliance Computers. Dan Călugăreanu este membru fondator şi investitor la TechAngels, reţea de investitori privaţi, care facilitează dezvoltarea afacerilor din domeniul tehnologiei din Europa de Sud-Est, şi deţine bookblog.rosite-ul cel mai citit de recenzii de cărţi din România.

 

 


 

Mugurel Stan

Este Preşedintele EURO<26 România unde a fost manager în proiecte importante şi membru în Bordul EYCA, o prestigioasă reţea europeană pentru tineri. Este trainer şi mentor cu experienţă de peste 15 ani în programe care au cuprins peste 2000 de persoane, din diferite medii, de la şcoala la business, de la academic la persoane din penitenciare.

Mugurel  Stan este antreprenor şi investitor  în mai multe afaceri mici. A fost Vicepreşedinte al Ligii Studenţilor din Universitatea Bucureşti şi Consilier de Stat în Administraţia Prezidenţială în mandatul lui Emil Constantinescu.
Mugurel Stan are 45 de ani, este căsătorit şi are 6 copii.


 

Gabriel Zbârcea
Managing Partner al casei de avocatură Ţuca Zbârcea & Asociaţii, Gabriel Zbârcea a deţinut anterior înalte funcţii şi demnităţi publice în cadrul cabinetului Prim-ministrului Călin Popescu-Tăriceanu ori al Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS).

Având o experienţă de 18 ani în calitate de avocat, el a fost direct implicat, în calitate de coordonator, în procese de privatizare, achiziţii şi fuziuni din sectorul energetic, al petrolului şi gazelor naturale, precum şi în proiecte investiţionale de tip greenfield în diverse industrii. De asemenea, practica sa profesională include asistenţă juridică în toate tipurile de joint-ventures, locale şi internaţionale, precum şi în ceea ce priveşte restructurarea societăţilor.  

Adrian Bîzgan 
A reusit sa adjudece la cea de-a 42 editie a Targului International de Inventica de la Geneva, premiul special al serviciului de urgenta si siguranta al orasului Geneva, pentru o platforma de telemedicina inovativa.
Adrian Bîzgan c
onduce departamentul de Cercetare-Dezvoltare al firmei MBTelecom, firma 100% romaneasca, singurul IMM din lume care a dezvoltat un sistem de scanare pentru cargo si containere (ROBOSCAN), sistem dezvoltat dupa un brevet propriu, care a primit numeroase si importante recunoasteri internationale precum Marele Premiu al celei de-a 37 editie a Salonului de Inventica de la Geneva in 2009, Premiu pentru „Cel mai bun inventator” al anului 2009 acordat de Organizaţia Mondială de Proprietate Intelectuală (WIPO). Activitatea de cercetare-dezvoltare desfasurata, a generat peste 14 brevete de inventie si 10 aplicatii ORDA care sunt aplicate sau in curs de aplicare, peste 90% din cifra de afaceri a companiei fiind generata de vanzarea produselor si serviciilor inovative rezultate din activitati interne de CDI.
Membru in echipa MBTelecom din 2002, Adrian Bîzgan este co-autor a 12 brevete de inventie, a condus proiecte de CDI majore, a primit Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de cavaler „în semn de înaltă apreciere pentru contribuţia avută la recunoaşterea incontestabilă a cercetării româneşti actuale” si este implicat intens in activitatea de incubare de inventii care se desfasoara in cadrul companiei. 
 
 
Valentin A. Miron

Managing Partner al companiei de consultanţă financiară VMB Partners SA, cu o experiență de peste 20 ani în afaceri, finanțe și administratie publică, a coordonat procesele de structurare obligațiuni municipale pentru majoritatea localităților emitente din România. 
VMB Partners este lider al pieţei financiare româneşti în domeniul structurării obligaţiunilor emise de autorităţile publice locale, asigurând până în acest moment asistenţa pentru marea majoritate a finanţărilor prin emisiuni de obligaţiuni din ţară, cu o bogată experienţă de consultanţă financiară şi formare profesională pentru administraţiile publice locale. VMB Partners este iniţiatorul obligaţiunilor ca instrument de finanţare în România după 1989, odată cu emisiunile de obligaţiuni municipale Predeal şi Mangalia lansate în anul 2001. 
În parteneriat cu piața de capital, cu bănci comerciale și cu instituții financiare internaționale de renume, compania condusă de Valentin A. Miron a asigurat finanțări pentru investiții în infrastructură de peste 500 milioane EUR. Având experiență anterioară în implementarea de programe europene și responsabilități în formarea continuă în cadrul DAPL/Guvernul României, Valentin A. Miron posedă studii aprofundate în management, specializări în administratie publică locală în Marea Britanie, Olanda și Germania și în emiterea de obligațiuni municipale în Rochester, NY si Baton Rouge, LA, USA.
 


Marius Bostan - moderator
Antreprenor și expert cu peste 15 ani experiență în proiecte de dezvoltare locală, managementul companiilor și proiecte internaționale. Este membru fondator și Preşedinte al Fundației Naționale a Tinerilor Manageri - FNTM și Senior Partner al VMB Partners SA, care oferă consultanță de afaceri și management, precum și servicii financiare de structurare a împrumuturilor. Este absolvent al Facultăţii de Matematică la Universitatea București, absolvent al cursurilor postuniversitare de management din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative și a urmat cursuri de specializare în Marea Britanie, Germania și Italia. Are două licențe în informatică, management și alte specializări, obținute în țară și în străinătate.

Marius Bostan a coordonat proiecte naționale de amploare dedicate educației și consultanței în management, dezvoltării afacerilor din mediul rural și administrației publice locale. A realizat structuri de finanțare pentru proiecte de anvergură publice și private. Este iniţiator, moderator sau lector al mai multor inițiative de dezvoltare a afacerilor și îmbunătățire a mediului de afaceri.
Marius Bostan are o experienţă vastă de management ca membru în diverse consilii de administraţie al unor companii, fonduri sau organizaţii non-profit şi investitor în mai multe domenii
.

 

 

De 18 ani promovăm cultura managerială modernă, lansăm iniţiative şi instrumente inovative de educaţie şi promovare a afacerilor.
 
În pregătirea evenimentului „România Continuăm! Clădim succesul pe baze solide", FNTM realizează un scurt sondaj despre succesul în afaceri.
Răspunde AICI la sondajul nostru dedicat Succesului!


Rezervă-ţi locul acum! Completează Formularul de Înscriere.

 

                credinţă | adevăr | libertate | onoare | curaj | educaţie | muncă | competenţă | etică |

                perseverenţă | responsabilitate | integritate | solidaritate | respect | familie | tradiţie


Parteneri oficiali: