Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri

Noii industriasi, creativii - carte lansata de Formare Culturala 17-11-2016

FNTM - partener media

 

Formare Culturala, program independent de traininguri, consultanta si resurse in industrii culturale si creative, organizeaza anual o sesiune de networking cultural la care sunt invitati participantii la traininguri, formatorii, partenerii si la care sunt facilitate intalnirile cu reprezentanti de institutii publice si private, de tipul organizatori si programatori de evenimente culturale, institute culturale, universitati vocationale, manageri, antreprenori, finantatori.
Networking-ul faciliteaza si intalnirile de interese in cadrul unor potentiale proiecte culturale viitoare.

 

La intalnirea de networking din 14 noiembrie 2016 de la Bucuresti, Formare Culturala a lansat cartea  „Noii industriasi, creativii”, 27 de autori, 160 de pagini, de la editura PostModernism Museum. Volumul este alcatuit prin apel deschis si invitatie privata catre reteaua Formare Culturala si catre reprezentanti ai industriilor culturale si creative (ICC), atat romanesti cat si regional europene.

 

Scopul acestui volum este de a aduce laolalta preocupari teoretice si practice ale sectorului creativ, ale politicilor si managementului culturale. Teoretizarea ICC se afla in prezent (2016) intr-un stadiu de inceput in Romania si acest volum doreste sa contrbuie la extinderea bibliografiei de specialitate in aceste domenii. Volumul se structureaza organic pe studii de caz, transfer de informatie sub formatul interviului dar si sub forma de eseuri si cercetari cu aparat bibliografic, tipic academic. Autorii au oferit cu generozitate materiale, idei si studii, contribuind la diseminarea de informatii si de cunoastere teoretica a ICC.

 

In cursul lunii octombrie 2016 a avut loc si sesiunea de traininguri de toamna: economia artei, management cultural, cereri de finantari pentru proiecte culturale, antreprenoriat in industrii creative, la care s-au inscris 316 doritori. Cursantii Formare Culturala sunt manageri culturali, artisti, actori, muzicieni, performeri, designeri, creativi, curatori, galeristi de arta, directori de institutii publice, experti culturali, specialisti in aplicatii de finantare europeana, economisti etc.

 

Trainingurile s-au desfasurat la Institutul Balassi – Institutul Maghiar din Bucuresti. Au fost alaturi prietenii de la Modernism.ro, Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri, Edusa.ro, Asociatia Operatorilor Culturali din Romania si Asociatia Oricum. Training-urile din sesiunea de toamna 2016, intalnirea de networking din acest an si productia cartii fac parte din „Formare Culturala, accelerator de formare profesionala si hub de networking pentru tineri antreprenori”, un proiect finantat de Ministerul Culturii.

 

 

Programul Formare Culturala implementeaza conceptul de „experienta formalizata” in formarea profesionala creativa prin oferirea de traininguri in proiecte culturale si creative. Programul aduce profesionisti si practicieni din medii culturale si creative – ca traineri si consultanti – laolalta cu cei care lucreaza sau aspira sa lucreze in industrii culturale. Atelierele, cursurile si sesiunile de consultanta sunt sustinute de traineri cu experienta de 8+ ani in domeniile abordate.

 

Web: FormareCulturala.ro
Facebook: FormareCulturala
LinkedIn Profile: formare-culturala

#formareculturala

@FormareCulturala