Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri

Lansarea Programului „Antreprenori romani de pretutindeni” 01-07-2016

 

Astăzi, 1 iulie, Ministerul Afacerilor Externe - Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni (MAE - DPRRP), în parteneriat cu Fundația Națională a Tinerilor Manageri - FNTM și Re>Patriot - proiect al Romanian Business Leaders - RBL, au lansat Programul „Antreprenori români de pretutindeni”. 

 

,,Într-o economie modernă, avem nevoie de tineri creativi care să țină pasul cu tehnologia, motivați și energici. (...) Tinerii români se întorc acasă cu idei însă trebuie să-i ajutăm să se adapteze la piața românească, să se reintegreze, să intre în legătură unii cu alții și să-și dezvolte propriile inițiative. Acesta este scopul burselor de studiu online pentru antreprenori români de pretutindeni pe care le lansăm astăzi împreună cu partenerii noștrii. Susțin parteneriatul cu societatea civilă pentru că am considerat mereu că este important să depunem eforturi comune pentru a face mai ușoară reintegrarea tinerilor români din lumea întreagă care doresc să revină în țară cu experiența și energia lor și să pornească o afacere. Ei pot fi parte a procesului și eforturilor de regenerare a economiei românești." - Dan Stoenescu, Ministru Delegat pentru Relaţiile cu Românii de Pretutindeni
 

Acest Program este dedicat românilor din străinătate.
 

Stimularea spiritului întreprinzător și încurajarea inițiativelor de afaceri, care pot crea mai multă bunăstare pentru români, oriunde aceștia s-ar afla, sunt obiective pe care Departamentul Politici pentru Românii de Pretutindeni le susține în mod constant.
 


 

Prin Programul “Antreprenori români de pretutindeni”, cei înscriși beneficiază de una din cele 300 de burse gratuite pentru studiul Programelor e-Learning FNTM de educație în management și cultură antreprenorială: Antreprenor, Manager și Întreprinzător în turism, dezvoltate de Fundația Națională a Tinerilor Manageri - FNTM.

 

,,De ce FNTM oferă aceste burse? Motivul este simplu: Foarte mulți oameni de calitate au plecat din România pentru a munci și prospera în alte țări. Majoritatea copleșitoare a acestora sunt oameni muncitori, au demonstrat competențe și expertiză în domeniile lor de activitate și sunt respectați în comunitățile din care fac parte acum. Vedem primari români în Germania, șefi de bănci în Spania, ca să nu mai vorbesc de milioane de meseriași apreciați în diferite domenii. Haideți să ne raportăm doar la aceștia din urmă, meseriașii din diverse bresle. Aceștia au avut determinarea necesară și voința de a pleca la mii de km de casă, s-au luptat cu greul și diferențele culturale majore din țările în care au ajuns și nu de multe ori cu diferențele lingvistice. Dacă stăm să ne gândim bine, tocmai această tenacitate și perseverență, îmbinate cu hărnicia sunt ingredientele de bază și în cazul antreprenoriatului. Acești oameni au exact calitățile de bază și talentul necesar pentru a-și începe o afacere.

Unora dintre acești români cu talent, le lipsește doar un set de cunoștințe de management pentru a reuși să-și deschidă propriile afaceri și noi asta vrem să le oferim. Imaginați-vă ce ar putea să facă acești oameni înarmați cu resursele și cunoștințele necesare pentru a-și deschide propriile afaceri. Nu mă refer doar la dezvoltarea și prosperitatea lor personală sau a comunităților care i-au adoptat, dar și la prestigiul pe care l-ar aduce României și, de ce nu, poate, pe viitor, la extinderea acestor afaceri și în România" - Valentin Miron, Președinte FNTM

 

Programele e-Learning FNTM se pot studia în perioada 1 iulie - 15 noiembrie 2016 și au ca scop promovarea culturii antreprenoriale și de management și sprijinirea românilor din străinătate.

 

 

De asemenea, participanții la program pot câștiga premiile puse la dispoziție de Re>Patriot (RBL): unul din cele 3 locuri pentru mentorat tehnic cu lideri români de business din proiectul Re>Patriot, una din cele 20 de cărți de antreprenoriat, câte 10 exemplare din “Ghidul Practic pentru Antreprenori”, realizat de Romanian Business Leaders și câte 10 exemplare din cartea “Cei care schimbă jocul” sau unul din cele 3 sejururi în România, oferite de Re>Patriot (RBL).

 

"Ne-am alaturat initiativei „Antreprenori de pretutindeni” pentru ca valoarea creata de activitatea antreprenoriala a romanilor din diaspora se va reflecta pozitiv asupra economiei si business-ului din Romania, indiferent daca romanii din diaspora aleg sa fie antreprenori in tara adoptiva sau in Romania.
Re>Patriot este alaturi de romanii din diaspora de peste un an. Am organizat 8 conferinte in tarile lor de adoptie incercand sa invatam cat mai mult despre asteptarile lor si sa le descriem oportunitatile din romania, le-am pus la dispozitie o platforma prin care ei sa primeasca sprijin daca aleg sa se relocheze sau sa investeasca acasa.Am lansat apelul catre autoritatile locale pt ca primarii sa se uite cu incredere catre diaspora ca la un capital de cunostinte si resurse umane necesar evolutiei comunitatilor lor si avem in continuare initiative pe care le vom lansa la toamna." Ramona Ioana Chirila, Director Executiv Repatriot.

 

Prin Programul “Antreprenori români de pretutindeni”:

• beneficiezi de una din cele 300 de burse gratuite pentru studiul Programelor e-Learning de educație în management și cultură antreprenorială: Antreprenor, Manager și Întreprinzător în turism, dezvoltate de Fundația Națională a Tinerilor Manageri - FNTM

• poți câștiga una din cele 20 de cărți de antreprenoriat, câte 10 exemplare din “Ghidul Practic pentru Antreprenori”, realizat de Romanian Business Leaders și câte 10 exemplare din cartea “Cei care schimbă jocul”

• poți câștiga unul din cele 3 locuri pentru mentorat tehnic cu lideri români de business din proiectul Re>Patriot

• poți câștiga unul din cele 3 sejururi în România, oferite de Re>Patriot (RBL).

 

Actualizare 11 iulie 2016:  Anuntam inchiderea inscrierilor la Programul "Antreprenori romani de pretutindeni". Prin Program, au fost alocate 300 de burse gratuite pentru a studia unul dintre Programele e-Learning FNTM: Antreprenor, Manager sau Intreprinzator in turism. Inscrierea s-a realizat pe principiul primul venit, primul servit.

 

Modalitatea de înscriere: completează Formularul electronic, până la 31 iulie 2016. 

Mai multe detalii despre Programul „Antreprenori români de pretutindeni” AICI.

Acest Program este dedicat românilor din străinătate.