Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri

Misiunea economica Utilaje si tehnologii moderne pentru Agricultura, Bavaria iulie 2014 03-03-2014 

Fundaţia Naţională a Tinerilor Manageri organizează, împreună cu partenerul german em&s, misiunea economică „Utilaje şi tehnologii moderne pentru Agricultură“ , în perioada 6 - 11 iulie 2014, în Bavaria.

 

Misiunea economică este realizată în cadrul Programului „Bayern - Fit for Partnership”, susţinut de Ministerul pentru Economie, Infrastructură, Transport şi Tehnologie din landul Bavaria, prin Bayern International şi are ca scop sprijinirea şi promovarea cooperării economice româno-germane.
 


Invităm persoane de decizie din domeniul agricol să facă parte din delegaţia care va reprezenta ţara noastră în cadrul acestei misiuni economice:
 

•  companii agricole
•  ferme
•  importatori şi distribuitori de mașini și echipamente agricole
•  asociaţie agricolă

În componența delegației se va asigura reprezentarea sectoarelor vegetal (culturi de câmp, legume, gestionarea pajiştilor) şi zootehnic deopotrivă.
La această misiune economică nu sunt eligibili reprezentanţii instituţiilor publice.

 


În cadrul misiunii economice vizăm:

organizarea de vizite la companii, expoziţii şi întâlniri cu furnizori de tehnologie, echipamente, maşini şi utilaje agricole
facilitarea transferulului de bune practici, know-how şi accesul la echipamente şi tehnologii moderne din Bavaria.


 

Vă aducem atenţiei o parte dintre companiile de profil din Germania, pe care delegaţia română le va vizita sau cu managerii cărora vor avea întalniri:

Bintec, CLAAS Centrum Vohburg, Egger Landtechnik, Fliegl Agrartechnik, FRITZMEIER Umwelttechnik, Gummiwerk KRAIBURG Elastik, Hartmann, Hirl Misch-und Anlagentechnik, HORSCH Maschinen, LAND-DATA Eurosoft, Maschinenfabrik Schmotzer, MEKRAtronics, Mühlberger Produktmodifizierung, PATURA, polyGlas Weirather, Rudolf Hörmann, Rupert Aigner, STELA Laxhuber.

 

Termen de aplicare: 
Primim înscrieri până la 10 iunie 2014 pentru selectia ultimilor membri ai delegatiei, prin trimiterea Chestionarului de aplicare de mai jos, la adresa: info@fntm.ro.


Contactaţi-ne acum la tel 0728.170.600, pentru a confirma intenţia dumneavoastră de participare şi pentru a afla mai multe detalii de la managerul de proiect Laura Popa.


Invitația, Chestionarul de aplicare şi Programul orientativ pot fi descărcate mai jos.


         PROGRAM ORIENTATIV                    CHESTIONAR        
        [descarca aici]                                [descarca aici]  
   INVITATIE   
  [descarca aici] 

 


Taxa de participare la misiunea economică include toate serviciile necesare delegaţiei: masa şi cazare în regim single, transport cu autocarul în Bavaria, vizite la companii şi organizare de mese rotunde cu întreprinzători germani, servicii de traducere, taxa de 60 euro/zi, transport pre-rezervat Bucureşti-München dus-întors, prin compania aeriană Tarom, şi asigurare de sănătate în Germania, oferite la un cost total de 2500 lei.


Selecţia: Aplicaţiile vor fi evaluate de Ministerul pentru Economie, Infrastructură, Transport şi Tehnologie din landul Bavaria, prin Bayern International, care va selecta 14 participanţi la misiunea economică, câte un reprezentant pe organizaţie.

 

Detalii despre alte misiuni economice organizate de FNTM în ultimii 10 ani, regăsiți aici.


Impresii de la participantii la alte misiuni economice FNTM
 

Misiunea economica Sanatate – Tehnologii si echipamente moderne in sistemul medical

Dr. Erdin Borgazi - Manager Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanta
Din punct de vedere al experientei traite, a fost de departe cea mai buna misiune la care am participat privind modul de organizare, programul si rigurozitatea specific nemteasca, si ma bucur ca am putut sa fac parte din echipa care a participat, multumindu-va pentru invitatie.” 

Dr.Madalin Teodorescu - Consilier Ministerul Sanatatii
Impresia mea in legatura cu participarea la misiunea economica din Bavaria este excelenta, iar organizarea acesteia atat din partea Romaniei cat si din partea Germaniei a fost una impecabila."

 

Misiunea economica Industria apelor: Tehnologii moderne în domeniul combaterii inundaţiilor

Simona Olimpia Negru – Director, Ministerul Mediului si Padurilor
"Misiunea economica a fost o activitate in urma careia am stabilit numeroase contacte cu specialisti din domeniul managementului riscului la inundatii, o experienta din care am avut multe lucruri de invatat (...) Am descoperit cu aceasta ocazie specialisti cu o pregatire deosebita, care ofereau solutii simple dar eficiente, dar si prieteni ospitalieri si am avut ocazia unui schimb de know-how deosebit de important."

SC AQUAPROIECT SA Bucuresti - ing. Monica Ghihanis
"Misiunea economica a fost deosebit de interesanta si de bine organizata. Personal, am fost interesata de modul de aplicare a masurilor de combatere a inundatiilor si de rezultatul acestora in realitate.Am fost uimita de modul cum se pot realiza aceste constructii hidrotehnice, astfel incat sa se armonizeze atat de mult cu mediul inconjurator. Mi-au placut foarte mult toate prezentarile si vizitele la care am luat parte si sper sa putem si noi realiza la noi in tara astfel de lucruri."