Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri

Intalnire intre Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barosso si Presedintele Romaniei privind lichiditatea bancilor si absorbtia fondurilor europene 27-10-2011

Evaluarile diferite cu privire la suma alocata pentru recapitalizarea bancilor facuta de Fondul Monetar International si Uniunea Europeana, 200 miliarde euro, respectiv 100 miliarde euro, a deschis problema asigurarii lichiditatilor pentru sucursalele din Romania.

 

Astfel, intalnirea dintre Presedintele Romaniei si Presedintele Comisiei Europene Jose Manuel Barosso de la inceputul acestei saptamani s-a axat pe asigurarea ca recapitalizarea bancilor din statele euro nu ar trebui sa afecteze fluxul lichiditatilor in Romania. Acest lucru se poate realiza prin intermediul ministilor de finante care trebuie sa se asigure ca autoritatile de supraveghere bancara lucreaza sub coordonarea bancilor nationale. 

 

De asemenea, Comisia Europeana a pus la dispozitie, in urma analizei situatiei Romaniei, un ghid si asistenta tehnica utile pentru accelerarea absorbtiei fondurilor europene.

 

Pentru mai multe detalii, clic aici.