Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri

Incheierea cu succes a delegatiei romane in Germania | FNTM 15-06-2016


A 16-a misiune economica organizata de FNTM in Bavaria s-a incheiat cu succes!
 

Timp de 5 zile, in perioada 5-10 iunie, FNTM a organizat misiunea economica  „Tehnologii si procese moderne de constructii pentru eficienta energetica a cladirilor” in  Bavaria, Germania, impreuna cu partenerul sau german TUM-Tech. 

Misiunea s-a desfasurat in cadrul Programului Bayern - Fit for Partnership, sustinut de Ministerul pentru Economie, Infrastructura, Transport si Tehnologie din landul Bavaria, prin Bayern International.



 

Intampinarea delegatiei la aeroportul Henri Coanda de catre reprezentanti FNTM

 

Delegatia romana a fost formata din 15 manageri romani din industria constructiilor, companii de eficienta energetica, organizatii de profil si autoritati publice:
Andronescu Florin, Director ALEA - Agentia Locala a Energiei Alba, Banita Gabriel, General Manager SC GEKKO DECOR SRL, Bocai George, Director Cercetare - Dezvoltare SC Fabryo Corporation SRL, Cojocaru Constantin, Director General SC Euro Constructii SRL, Cirjan Dan, Manager SC Elecdan Impex SRL, Iftime Serban, Business development manager SC Elsaco ESCO SRL, Militaru Dragos, CEO, Director General SC Fabryo Corporation SRL, Nicolae Virgil Mircea, General Manager SC CYCLON TECH SRL, Oroian Aurelian, Manager Tehnic SC ORDEA Prodcom SRL, Potlogia Bogdan, Director Ae3R-Agentia pentru Eficienta Energetica si Energii Regenerabile Ploiesti-Prahova, Vasile Mihai Silviu, Administrator/ Asociat SC Advanced Structural Design SRL/  SC Michael Trust Proiect SRL, Vasilescu Adrian, Fondator/ Director General SC SABLEZO S.R.L, Vasilescu Sorin, Director Executiv Tehnic Consiliul Judetean Calarasi, Vernica Vlad, Consultant SC HIDROTERM SA, Ziman Attila, Administrator SC RATIO TERM SRL

 

Cei 15 manageri si antreprenori din delegatia romana au intalnit 20 de companii si organizatii bavareze, din domeniul eficientei energetice in constructii.
 

Ziua 1

 

Managerii au fost intampinati de catre TUM-Tech si Bayer International la sediul Federatiei Constructorilor din Bavaria - ,,Bayerischer Bauindustriverband” (www.bauindustrie-bayern.de) din Munchen.

 

In cadrul intalnirii, managerii romani si-au exprimat asteptarile pentru cele 5 zile ale misiunii economice. Acestia doreau sa cunoasca firme din domeniul eficientei energetice sau producatoare de componente de sisteme de incalzire, sa identifice produse care pot ajuta la economisirea energiei pentru a le importa in Romania, sa cunoasca noi parteneri de afaceri, sa observe bune practici pe partea de executie si inovatie de produse si tehnologii, sa inteleaga modele de contracte de performanta energetice folosite in Germana, sa observe metode de eficienta energetica pe care le pot aplica la cladiri publice, sa gaseasca noi materiale de finisaje sau sa porneasca parteneriate cu firme bavareze pe fondul programelor europene.

Dupa o scurta prezentare a celor doi parteneri, TUM-Tech si Bayer International, si a unui raport asupra constructiilor moderne de catre Federatia Constructorilor din Bavaria, delegatia a fost inivitata sa participe la o expozitie cu firme bavareze.

Printre companiile bavareze participante cu care au interactionat cei 15 manageri s-au numarat: Zambelli GmbH (www.zambelli.de), mmc automation GmbH (www.rkc-4you.de), Sunset Energietechnik GmbH (www.sunset-solar.de), Müller-BBM GmbH (www.muellerbbm.de/startseite), SÜD-HANSA GmbH (sued-hansa.de), Lamilux Heinrich Strunz GmbH (www.lamilux.de), Glen Dimplex (www.glendimplex.de) si FX Meiller GmbH (www.meiller.com).

 

      

 

La ora 14:00, a urmat o vizita la compania Siemens.

 

     

 

Ziua 2

 

Delegatia romana a vizitat companiile Vogl Deckensysteme GmbH (www.vogl-deckensysteme.de) - producator de plafoane optimizate din punctele de vedere ale acusticii, design-ului, luminii si controlul climei, si firma  REHAU Deutschland. (www.rehau.com).

 

Ziua 3

 

Cei 15 manageri au avut ocazia sa viziteze fabrica Max Frank GmbH (www.maxfrank.de/intl-de), furnizor de tehnologii pentru industria de constructii, si firma Wegscheid (www.holzenergie-wegscheid.de) - producatoare de energie din surse regenerabile.

 

Ziua 4

 

Au urmat vizite la compania Wolf GmbH (www.wolf-heiztechnik.de) - furnizor top de sisteme de aer condiČ›ionat si tehnologii de incalzire, la Centrul de tehnologie Munchen (http://www.mtz.de) - centrul sprijina si sustine tehnologia si companiile bazate pe inovare si ofera sprijin pentru start-up-uri si la compania OSRAM (www.osram.de) - unul dintre cei doi cei mai mari producatori de obiecte de iluminat din lume.

Ziua 5

 

In ultima zi, managerii romani au vizitat firma Schletter GmbH (www.schletter.eu), firma ce ofera solutii pentru sisteme de montare solare si inginerie de trafic.
 
 
La ora 13:15, in cadrul unei mese rotunde la Ministerul de Stat pentru Economie din Bavaria, in prezenta unui reprezentat al ministerului si a partenerilor de la TUM-Tech, delegatia romana si-a exprimat impresiile si realizarile din cadrul misiunii.
De asemenea, au fost inmanate 
participantilor diplome de participare in cadrul Programului si cadouri. 
 
 
Ana Stamatescu, reprezentant FNTM, a prezentat pe scurt interesul din ce in ce mai crescut al managerilor romani pentru misiuni economice, schimburi de experienta in Bavaria si gradul de multumire ridicat al participantilor.
 
 
Pana in prezent, FNTM a organizat 16 misiuni economice in diverse ramuri ale economiei pe care le puteti consulta AICI
 
 
 
In continuare, expunem cateva dintre impresiile participantilor: 
 

Vasile Mihai Silviu, Administrator/ Asociat SC Advanced Structural Design SRL/ SC Michael Trust Proiect SRL

,,Experienta a fost deosebit de interesanta. Informatiile pe care le-am insusit de la firmele bavareze ne vor fi foarte utile in dezvoltare. Este posibil ca in urma acestei misiuni sa legam relatii de colaborare cu unele dintre societatile pe care le-am vizitat. Echipa de organizare a fost foarte atenta cu fiecare detaliu. Tin sa le multumesc Anei (FNTM) si d-lui Christian (TUM-Tech)  pentru implicare. 
Multumesc de asemenea Laurei (FNTM) pentru implicare si sper sa avem o colaborare si in viitor.
"

 

Andronescu Florin, Director ALEA - Agentia Locala a Energiei Alba
,,Doresc sa multumesc FNTM ca organizatori ai misiunii economice in Bavaria pentru excelenta organizare a evenimentului si pentru posibilitatea de a cunoaste realitatile promovarii eficientei energetice in mediul economic din Bavaria.

Pentru mine a fost o oportunitate importanta de a afla de la sursa cum este sustinuta eficienta energetica in companii mai mari sau mai mici legate de domeniul constructiilor; Apreciez in mod deosebit deschiderea totala aratata de gazde in a ne oferi informatiile necesare precum si interesul lor in a explora cai de colaborare cu partenerii romani.
Nu in ultimul rand, ocazia care mi s-a oferit de a cunoaste colegi noi din Romania care activeaza in domeniul constructiilor si conex cu acesta, inseamna oportunitati reale de a promova in viitor proiecte comune."


Cojocaru Constantin, Director General SC Euro Constructii SRL
"O experienta placuta! Felicitari FNTM si la mai multe astfel de misiuni!"
 
 
Gunter Deppner, TUM - Tech Senior Consultant 
,,Dear all, Thank you again for all your support for this successful and interesting trip, also on behalf of my colleagues from TUM-Tech. We sincerely hope that everyone arrived safe and well back home, hopefully with a positive attitude towards this trip to Bavaria."
 
 
Virgil M.Nicolae, Manager General Cyclon
,,A fost o misiune economica deosebit de bine organizata si cu un mesaj foarte clar pentru toata lumea. Firmele germane au fost companii foarte bine alese si cu un palmares impresionant in domeniul eficientei energetice. Desigur ca programul a fost plin, dar nu m-am asteptat la altceva. Bine ca a fost asa! Echipa romana aleasa pentru aceasta deplasare (fara exceptii!) a fost reprezentativa si sunt convins ca a facut o buna impresie. Cu toate ca este mai greu sa unesti romanii, FNTM a reusit acest lucru. Colega Ana (FNTM), s-a intrecut pe sine, ,,ne-a pazit” si condus excelent!"