Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri

Evenimente 2018 10-01-2020

FNTM, partener media la București Business Day |12-13 decembrie 2018

 

Între 12 și 13 decembrie la Grand Hotel Phoenicia din Bucuresti  a avut loc Business Days 2018, ediția cu numărul 35 din seria evenimentelor Business Days. Serie de evenimente de amploare dedicate mediului de business care strânge la fiecare ediție sute de antreprenori și manageri de top din diverse domenii de activitate, din diferite regiuni ale țării și chiar de peste hotare. Fundația Națională a Tinerilor Manageri a oferit 5 vouchere de 50 de euro care au oferit posibilitatea de a participa gratuit cu tichetul de acces Business Starter din cadrul Business Days 2018. 

Mai multe detalii, aici.

 

Marius Bostan, membru fondator FNTM, participa la Offshore Oil & Gas in The Black Sea Summit - 20 noiembrie, București

Offshore Oil & Gas in The Black Sea Summit e o dezbatere pe tema impactului politicilor guvernamentale naționale și a cadrului legal al industriei energetice a Românie, organizată de Newsweek România sub numele "OFFSHORE OIL & GAS IN THE BLACK SEA SUMMIT", și a avut loc pe 20 noiembrie 2018.
Alături de Sabin Orcan, Director Editorial al Newsweek România, Hans Klemm, Ambasadorul SUA la București, oficialități române și personalități din România și din străinătate din domeniul energei și economiei, printre speakerii acestui eveniment se va număra Marius Bostan, antreprenor, fost Ministru al Comunicațiilor, inițiatorul proiectului Repatriot și membru fondator al FNTM. 
Mai multe detalii, aici.

 

FNTM, partener media la GPeC Summit |29-31 mai și 12-13 noiembrie 2018


Ediția de 13 ani a GPeC SUMMIT, cel mai important eveniment de e-commerce din Europa Centrală și de Est, a avut loc la București între 29-30-31 mai și 12-13 noiembrie. Brian McBride, Peep Laja și Karl Gilis au fost doar câțiva dintre specialiștii recunoscuți la nivel global care au urcat pe scena evenimentelor. În premieră, GPeC & iSense Solutions au prezentat Studiul de Piață E-commerce cuprinzând cele mai noi cifre despre comportamentul consumatorilor online din România, cât cheltuiesc și ce tipuri de produse cumpără cel mai mult.  Peste 40 de speakeri internaționali și români au participat anul acesta la GPeC SUMMIT. 

Mai multe detalii, aici. și aici.

 

FNTM a organizat un Concurs de planuri de afaceri prin proiectul Start-up Urban | august-noiembrie 2018

 

Partenerii proiectului, Fundația Națională a Tinerilor Manageri - FNTM (lider de consorțiu), Municipiul Alba Iulia, SC EDUKADO SRL (Metodica) și Asociația pentru Promovarea Responsabilității Sociale a Companiilor - APRSC, au selectat  54 de planuri de afaceri din cele 6 județe transilvănene ale Regiunii Centru, ce urmează a fi finanțate individual cu maximum 39.000 euro. Concursul de planuri de afaceri a realizat practic tranziția de la etapa I a proiectului (promovarea culturii antreprenoriale) către etapa a II - consultanță pentru înființarea a 54 noi afaceri, acordarea granturilor și implementarea planurilor de afaceri selectate. 

Mai multe detalii, aici.

 

FNTM participa la prima editie a Forumului Agricultorilor din Romania | 1 noiembrie 2018 


Fundația Națională a Tinerilor Manageri a participat în calitate de partener la prima ediție e Forumului Agricultorilor din România, organizat de către Asociația Societatea Liberală, Fundația Hanns Seidel, Camera de Comerț și Industrie a României și Institutul de Studii Populare pe data de 1 noiembrie 2018. Discuțiile au fost structurate în două paneluri: Agricultura – de la pământ la Industrie și Politica Agricolă Comună – suport pentru dezvoltarea agriculturii românești. 
Mai multe detalii, aici

 

FNTM, partener la conferinta SMART CITIES AND MARKETPLACES de la Chisinau | 26-27 octombrie 2018 

 

Societatea Liberală, Wilfried Martens Centre for European Studies, fundația oficială a Partidului Popular European, si Fundatia Hanns Seidel Moldova in parteneriat cu Institutul pentru dezvoltare și initiativă socială – IDIS Viitorul din Republica Moldova, Fundația Națională a Tinerilor Manageri și Platforma pentru Educație Competitivă, a organizat "Smart city & market places", care a vut loc la Summit Events & Conference Center, la Chișinău, în perioada 26 - 27 octombrie 2018.  În cadrul evenimentului s-au prezentat surse de finanțare nerambursabile care pot fi utilizate atât pentru proiectele smart city, cât și pentru alte initiative comerciale sau sociale. Un timp generos a fost alocat managerilor de companii din România și Republica Moldova care doresc să își o piață de desfacere extinsă peste granița dintre cele două state. 

Mai multe detalii, aici.

 

FNTM, partener media al evenimentul Forumul Economic Român | 18-19 octombrie 2018


Prima ediție a Forumului Economic Român, care a avut loc loc între 18 şi 19 octombrie 2018, e o premieră şi un moment unic pe piaţa de evenimente din România. Forumul s-a născut din ideea că România, prin poziţia sa strategică poate juca un rol important în viaţa economică şi socială a Europei şi nu numai. Forumul s-a bucurat de o participare internaţională, reunind 50 de speakeri, şi peste 250 de participanţi din comunitatea de business, şefi ai organizaţiilor internaţionale şi regionale prezenţi în România, oficiali, miniştrii, experţi, consultanţi, jurnalişti.

Printre speakeri s-a numărat și Marius Bostan, membru fondator FNTM,  antreprenor, inițiator RePatriot, fost ministru al MCSI. 

Mai multe detalii, aici. 

 

FNTM partener la al treilea summit RePatriot, desfășurat la Alba Iulia - "Noi Facem România mai bună!" | 4-7 octombrie 2018

 

Pornită în urmă cu trei ani și plasată simbolic sub semnul unității, al lui 1 Decembrie și al orașului Alba Iulia, mișcarea RePatriot are drept scop repatrierea prin antreprenoriat a românilor care au plecat din țară și au afaceri în Occident, realizarea de legături între aceștia și antreprenori din țară cu afaceri ce pot pătrunde pe piețe externe și prezentarea României ca destinație de investiții. 
În cadrul evenimentului, a
u fost discutate oportunitățile de afaceri din România - IT-ul, agricultura, real estate, turism și dezvoltarea de noi tehnologii fiind identificate ca domenii cu excelent potențial de dezvoltare -, au fost prezentate cadrul investițional și potențialele surse de finanțare care pot fi atrase pentru românii din Diaspora, au fost explorate parteneriate strategice de business între oamenii de afaceri din țară și din afara ei și a fost facilitat transferul de know-how și de experiențe înspre și dinspre România.

Mai multe detalii, aici.

 

Cursurile de inițiere în compentențe antreprenoriale Alba Iulia 360 | septembrie-octombrie 2018 


Între 19-23 septembrie și 6-10 octombrie 2018, la Alba Iulia, au avut loc două sesiuni de formare antreprenorială prin proiectul Alba Iulia 360, la care au participat 40 de persoane. Cursul a fost organizat Fundația Națională a Tinerilor Manageri, partener al proiectului Alba Iulia 360. În urmă parcurgerii cursurilor s-a obținut un certificat în Competențe antreprenoriale recunoscut la nivel național. Cursurile de formare antreprenorială sunt acreditate de Agenția Națională pentru Calificări.
Mai multe detalii, aici.

 

FNTM a susținut inițiativa Seminar in Republica Moldova: Tinerii Ambasadori ai Dezvotarii Eco-Turismului din Lunca Prutului | 25-26 august 2018

 

În 2018, Lunca Prutului, zona de Sud a Republicii Moldova, a intrat sub patronajul UNESCO și în rețeaua de Rezervații a Biosferei acesteia. Datorită caracteristicilor sale unice, Lunca Prutului aduce pe piața turistică internațională un patrimoniu cultural bogat, un peisaj de o frumusețe naturală diversă, precum și specificul vitivinicol.
A.O. Ecoscut a organizat, pe 25-26 august, la Văleni, seminarul tematic de instruire a ”Tinerilor Ambasadori ai Dezvoltării Eco-Turismului din Lunca Prutului”, parte al proiectului de Dezvoltare Locală Redescoperă Lunca Prutului. 
Tonul discuțiilor și apelul la implicare a fost dat de către d. Marius Bostan, Membru fondator al FNTM și inițiator și lider de proiect al RePatriot, evidențiind capacitatea turismului sustenabil de a dezvolta comunitățile și aducând exemple de bune practici din diferitele cazuri de succes din cadrul organizației Romanian Business Leaders. 

Mai multe detalii, aici.

 

Cursurile de inițiere în compentențe antreprenoriale MICESA | iulie-octombrie 2018 

 

Între 20-24 iulie si 12-16 octombrie 2018, la Alba Iulia ( Hotel Hermess, Str. Toporașilor nr. 20), au avut loc două sesiuni de formare antreprenorială MICESA, la care au participat 49 de persoane. Cursul a fost organizat Fundația Națională a Tinerilor Manageri, partener al proiectului MICESA. În urmă parcurgerii cursurilor s-a obținut un certificat în Competențe antreprenoriale recunoscut la nivel național. Cursurile de formare antreprenorială sunt acreditate de Agenția Națională pentru Calificări.

Mai multe detalii, aici și aici.

 

Conferință dedicată antreprenoriatului în proiectul integrat ALBA IULIA 360 | 25 iulie 2018 


Conferința proiectului „Alba Iulia 360” a reunit, în data de 25 iulie 2018, persoane din cinci dintre cele mai defavorizate comunități din municipiu, oficiali ai primăriei și oameni de afaceri. Cei peste 160 de  participanți au căutat împreună cele mai potrivite soluții de afaceri pentru a dinamiza comunitățile Zgura, Partoş, Trandafirilor, Barbu Lăutaru, Ciocârliei-Pompieri.

Valentin Miron, președintele Fundației Naționale a Tinerilor Manageri, a prezentat în detaliu componenta antreprenorială a proiectului, toți pașii pe care trebuie să-i urmeze cei care vor să înființeze afaceri: de la consiliere antreprenorială, la  cursuri de inițiere în antreprenoriat și până la concursurile de planuri de afaceri. Afacerile selectate vor fi susținute prin micro-granturi de 25.000 euro. 

Mai multe detalii, aici.

 

FNTM a organizat a 18-a misiune economică din Bavaria "Industria lemnului și a mobilei", misiune economică dedicată Industriei lemnului | 9-13 iulie 2018

 

În perioada 09 - 13 iulie 2018, FNTM și partenerul german TUM-Tech au organizat o misiune economică în Bavaria, prin care 14 antreprenori și manageri români au vizitat companii și instituții bavareze de profil.

Misiunea economică a făcut parte din cadrul Programului Bayern-Fit for Partnership, inițiat și cofinanțat de Ministerul pentru Economie și Media, Energie și Tehnologie din landul Bavaria, prin Bayern International. 

Mai multe detalii, aici.

 

Până în prezent FNTM a organizat, împreună cu partenerii săi germani, 18 misiuni economice în Bavaria, în diverse ramuri ale economiei, cu scopul de a promova și sprijini cooperarea economică bilaterală dintre Germania și România.

Detalii despre cele 18 misiuni economice organizate de FNTM puteți găsi aici.

 

Cursurile de specializare în compentențe antreprenoriale Start-up Urban | iunie-august 2018 

 

În perioada iunie - august 2018 au avut loc 12 programe de specializare în Competențe Antreprenoriale, acreditate de Autoritatea Națională pentru Calificări (ANC), câte 2 pentru fiecare  județ al proiectului Start-up Urban, pentru 324 de persoane selectate în grupul țintă. Cursurile au fost structurate pe perioada a 5 zile instruire, cu minimum 40 de ore de teorie și de practică, și o zi de evaluare finală. Cursurile au fost organizate de FNTM în judetele Alba, Brașov, Mureș și Sibiu și de SC EDUKADO SRL în județele Covasna și Harghita. 

Mai multe detalii, aici.

 

FNTM a sprijinit webinariile TechSoup Romania | mai - iunie 2018

 

Imagini pentru techsoupCele trei webinarii TechSoup sprijinite de FNTM sunt: Ghid de Colaborare Open Source pentru ONG-uri, 17 mai 2018; Strategii de Product Management și Infrastructură Open Source pentru ONG-uri, 24 mai 2018; Securitate și Confidențialitatea Datelor Personale la ONG-uri, 6 iunie 2018.

Mai multe detalii, aici

 

 

Conferință dedicată antreprenoriatului în proiectul integrat MICESA | 7 iunie 2018 

 

Este posibil ca imaginea să conţină: 2 persoaneÎn cadrul proiectului MICESA, FNTM promovează educația și inițiativele antreprenoriale, oferă consultanță, programe de educație și subvenții pentru demararea a 5 afaceri, selectate prin concurs de planuri de business. 
În iunie 2018, FNTM a organizat Conferința antreprenoriatului contra culturii resemnării pentru persoanele  interesate de începerea unui proces de educație antreprenorială și de demararea unei afaceri, care s-a desfășurat la Alba Iulia, cu participarea a circa 150 de persoane din comunitățile proiectului și a unor antreprenori și consultanți din rețeaua FNTM, care au transmis mesaje motivaționale, exemple de bune practici și povești de succes.

Mai multe detalii, aici. 

 

FNTM partener al evenimentelor Smart City de la Iași și  București | 23 martie 2018 și 16 - 17 mai 2018

 

Companiile care au dezvoltat produse și servicii pentru îmbunătățirea vieții urbane au participat pe 23 martie la Iași, la Dezbaterea Smart City 2018-2020, unde și-au prezentat soluțiile în fața administrației locale, companiilor de tehnologie și investitorilor.

Ulterior, la București, pe 16 si 17 Mai 2018, s-au discutat noi oportunități de business între companiile private și autoritățile publice. La această ediție au fost prezentate noi soluții aparute în domeniul Smart City, care au fost concepute sau implementate în ultimul an.

Evenimentul a fost organizat de agenția de relații publice Concord Communication, împreuna cu Fundația Natională a Tinerilor Manageri și a fost moderat de Marius Bostan, inițiatorul proiectului Smart City Alba Iulia și fost Ministru al Comunicatiilor și pentru Societatea Informatională. 

Mai multe detalii, aici și aici.

 

6 Conferințe în proiectul Start-up Plus - Antreprenoriat Urban în Centrul Țării | martie - aprilie 2018 

În vederea promovării oportunităților proiectului Start-up Urban pentru viitori antreprenori, în perioada martie - aprilie 2018 au fost organizate 6 conferințe județene de informare și motivare a grupului țintă, ce au avut un puternic conținut motivațional.  A avut loc câte o conferință în cadrul fiecărei reședințe de județ din Regiunea Centru, cu participarea a minim 55 de persoane per eveniment. 

Ulterior, cei 54 de antreprenori selectați pentru vor primi subvenții, vor participa în iarna 2019, la un Accelerator de afaceri, împreună cu consultanți - mentori și antreprenori de succes care le vor tranfera know-how în vederea bunei administrări a viitoarelor business-uri.

Proiectul a demarat în ianuarie 2018 și va fi implementat pe o perioadă de 3 ani. 

Mai multe detalii, aici.

FNTM, în calitate de lider de consorțiu în proiectul Start-up Urban a organizat conferințele din Târgul Mureș și Sibiu, despre care aveti detalii aici și aici.

 

FNTM a lansat Start-up Urban: Granturi de 39.000 euro își caută idei de afaceri în Regiunea Centru | 21 februarie  2018

 

Cele mai bune 53 idei de afaceri din Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu primesc la 39.000 de euro finanțare prin proiectul Start-up Urban. Noile afaceri urmează a fi înființate în 2019, în mediul urban de către persoane cu domiciliul sau reședința în aceste județe transilvănene. 

Cursurile gratuite de formare antreprenorială acreditate de Autoritatea Națională pentru Calificări, programele e-Learning de antreprenoriat și management FNTM,  sprijinul experților județeni, conferințele de informare și promovare în cele șase județe din Regiunea Centru, toate acestea vin în pregătirea Concursului de planuri de afaceri din perioada august - noiembrie 2018.
Mai multe detalii, aici.

 
FNTM, partener în proiectul MICESA - Măsuri Integrate de Combatere a Excluziunii Sociale în comunitățile marginalizate din Municipiul Alba Iulia | ianuarie 2018

 

„Măsuri Integrate de Combatere a Excluziunii Sociale în comunitățile marginalizate din Municipiul Alba Iulia - MICESA“ este un proiect complex ce vine în sprijinul comunităților marginalizate din Alba Iulia prin măsuri ce au ca scop incluziunea socială și reducerea sărăciei. Proiectul este derulat de Municipiul Alba Iulia în parteneriat cu DAD EXPERTISE SRL, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Alba, Colegiul Tehnic Dorin Pavel Alba Iulia, Fundația Națională a Tinerilor Manageri - FNTM,  Fundația PAEM ALBA și Filiala de Cruce Roșie a județului Alba, în perioada septembrie 2017 - septembrie 2020.

Mai multe detalii, aici.

 

FNTM, partener in proiectul Alba Iulia 360: Servicii gratuite pentru cinci comunități marginalizate | ianurie 2018

 

Proiectul „Alba Iulia 360“ se adresează unui grup țintă de 560 de persoane aflate în risc de  sărăcie şi excluziune socială din cinci comunităţi marginalizate ale Municipiului Alba Iulia, în care există populaţie aparţinând  minorităţii rome: Zgura, Partoş, Trandafirilor, Barbu Lăutaru, Ciocârliei-Pompieri. Comunitățile sunt situate atât la periferie, cât și în centrul municipiului.
Proiectul, cu o durată de 36 de luni, este derulat de Primăria Municipiului Alba Iulia, în parteneriat cu: Liceul de Arte ,,Regina Maria" Alba Iulia, Fundația Națională a Tinerilor Manageri, Filiala de Cruce Roșie a Județului  Alba, Agentia Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Alba, Fundația PAEM Alba, DAD EXPERTISE S.R.L., BPI Management Consulting Romînia SRL, INTRATEST S.A., Universitatea „1 Decembrie 1918“ din Alba Iulia, Asociația pentru Dezvoltare și Incluziune Socială.

Mai multe detalii, aici

 

FNTM partener în organizarea workshop-ului organizat de Radu Limpede: Cultura financiara pentru antreprenori si IMM din Romania | martie 2018

 

La workshop s-au discutat subiecte ce cuprindeau: modelare financiara, consultanță de strategie economică și dezvoltare, atragerea de finanțări cu fonduri UE, finanțări și refinanțări Bancare, Private Equity.

Fundatia Natională a Tinerilor Manageri a susținut evenimentul  oferind o reducere de 10% din prețul workshop-urilor. 

 

Mai multe detalii, aici.

 

 

FNTM partener pentru Conferință RePatriot la Focșani | 24 ianuarie 2018

 

Vrancea 2Prima conferință Repatriot a anului 2018 a avut loc pe 24 ianuarie, la Focșani. Conferința a fost dedicată Zilei  Unirii s-a desfășurat sub denumirea "Vrancea Inima României - Unirea românilor în jurul principiilor și inițiativei antreprenoriale".

 

Fundatia Romanian Business Leaders - prin programele #RePatriot și Vreau sa fiu Antreprenor omagiază această importantă zi și dorește să transmită un mesaj concret de implicare, prin exemplul personal, pentru a construi o Românie mai bună pentru noi și copiii noștri.

Din partea Fundației Naționale a Tinerilor Manageri toți participanții au primit cărți de antreprenoriat și dezvoltare personală și un pachet gratuit e-learning de educație.

 Mai multe detalii, aici.