Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri

Evenimente 2016 17-02-2016

Rasfoiti online ultima editie a Catalogului Pensiunilor din Romania!

Cazare la pensiune si TRIPDor.ro au publicat ultima editie a Catalogului Pensiunilor din Romania.
Catalogul contine pensiuni din tara, evenimente si obiective turistice structurate pe cele 9 regiuni istorice si reprezinta un instrument premium de atragere a turistilor romani si straini.

Rasfoind catalogul veti afla care sunt pensiunile din destinatia aleasa si informatiile necesare despre acestea (facilitati, localizare GPS, adresa, date de contact, QR), veti descoperi fotografii reprezentative cu cele mai frumoase atractii turistice din Romania si veti putea citi articole interesante despre acestea si despre evenimente ce se desfasoara anual in diverse zone ale tarii.

 

Descoperiti Catalogul aici

 

 

Rezultatele sondajul FNTM pentru Dispora romana: Fii antreprenor in Romania!, octombrie-noiembrie 2016

 

FNTM a efectuat in perioada 19 octombrie - 16 noiembrie 2016 „Sondajul pentru romanii din Dispora: Fii antreprenor in Romania!”, pentru a analiza intentia romanilor din strainatate de a reveni in tara pentru a-si deschide o afacere.
La Sondaj au raspuns 479 romani din strainatate, rezidenti -domiciliati in 37 tari sau care s-au intors recent in tara.

Sondajul a fost realizat in contextul oportunitatii Diaspora Start-up, prin care, incepand cu 2017, se ofera romanilor din strainatate finantari de pana in 40.000 de euro pentru lansarea unei afaceri in Romania. Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri - FNTM a depus un proiect pe apelul Diaspora Start-up, pentru a fi administrator de granturi.
 

Mai multe detalii aici.
 

 

VIDEO Prezentare rezultate sondaj FNTM pentru romanii din Dispora: Fii antreprenor in Romania! La Conferinta RePatriot, din Alba Iulia, 1 Decembrie 2016

Laura Popa, vicepresedinte FNTM, a prezentat rezultatele sondajului "Fii antreprenor in Romania!", realizat intre 19 octombrie si 16 noiembrie 2016, printre romanii din strainatate care doresc sa revina in tara ca ca sa-si deschida o afacere.

Evenimentul a reunit membrii Romanian Business Leaders, antreprenori si demnitari locali, partenerii si invitatii care sustin proiectul RePatriot.
 

VIDEO aici.

 

 

Rezultatele sondajului FNTM la nivel national "Vrei sa devii antreprenor?",  septembrie-octombrie 2016

In perioada 15 septembrie - 11 octombrie 2016, FNTM a realizat la nivel national, sondajul "Vrei sa devii antreprenor?".

Sondajul s-a realizat prin cercetare cantitativa, printr-un chestionar online publicat pe fntm.ro si promovat prin reteaua FNTM, dar in special prin Google AdWords. La chestionar au raspuns 1.143 de persoane domiciliate in 384 localitati urbane si rurale, din cele 41 de judete ale Romaniei si din Bucuresti, dar si romani din Republica Moldova si din Diaspora.

Sondajul a fost realizat in contextul apelului Romania Start-up, prin care care persoanele interesate pot beneficia de anul viitor de finantari de maxim 40.000 de euro pentru demararea unei afaceri non-agricole, in mediul urban.

Mai multe detalii aici.
 

 

FNTM partener media in cadrul evenimentelor Access MBA, 19 noiembrie

Liderul mondial in organizarea evenimentelor MBA One-To-One s-a intoars la Bucuresti in 19 noiembrie 2016. 

Prestigioasa diploma MBA este cheia pentru o schimbare de cariera, pentru o pozitie de top management si pentru o crestere medie a salariului de 100%*. Reteaua extinsa de profesionisti cu gandire similara, oferita de catre experienta MBA, poate largi perspectivele de cariera si oportunitatile de afaceri. Access MBA ofera profesionistilor din afaceri din intreaga lume posibilitatea sa cunoasca programe internationale faimoase de MBA.

Mai multe detalii aici.
 

 

Programul “Primul meu business plan”, parteneriat FNTM cu Ministerul Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri - MECRMA, octombrie - decembrie 2016

FNTM sprijina Programul “Primul meu business plan” derulat în 8 Universități de stat și private. 

FNTM participa cu antreprenori - speakeri la seminare cu studentii si ofera 100 de burse de educatie online gratuite studentilor in cadrul seminarelor MECRMA. 

La seminare, antreprenorii le vorbesc studentilor despre cum si-au lansat afacerile, despre ceea ce considera ca este important atunci cand conduci un business sau despre lectii invatate ca intreprinzatori.
 

Mai multe detalii aici.
 

 

FNTM partener media la Conferinta Internationala Different City-Smart City - Dezvoltarea oraselor inteligente, 3-4 noiembrie

La prima editie a Conferintei Internationale “Different City - Smart City”, care a avut loc la Bucuresti pe 3 si 4 noiembrie 2016, au fost aduse in prim plan provocarile generate de nevoia de dezvoltare inteligenta a oraselor, iar expertii in domeniul Smart City si companiile participante au venit cu propuneri de solutii smart, unele deja implementate in tara sau in alte orase ale lumii, altele in curs de implementare, dialogul dintre sectorul public si cel privat fiind unul deschis si echilibrat.

Conferinta a fost organizata de Different Angle Cluster, sub auspiciile Ambasadei Olandei in Romania si a Primariei Sectorului 3 Bucuresti si a fost sustinuta de Partenerii sai: Telekom Romania, Philips Romania si Apa Nova, Next Capital, PwC, Power Net Consulting, Gemini Solutions, Tremend si eSolutions.

Mai multe detalii aici.
 

 

Marius Bostan a vorbit in cadrul CEE Entrepreneurship Summit 2016, 19-20 octombrie

Marius Bostan membru fondator al Fundatiei Nationale a Tinerilor Manageri - FNTM si initiatorul proiectului Re>Patriot a tinut doua prezentari, pe 19 si 20 octombrie, in cadrul CEE Entrepreneurship Summit 2016 - Bucuresti.

Mai multe detalii aici.
 

 

FNTM partener media la Conferinta „Creativitatea in Business”, 12 octombrie 2016

In cadrul Conferintei „Creativitatea in Business” din 12 octombrie 2016, antreprenori si angajatori de top, fondatori ai unor business-uri inovative, precum si consultanti in antreprenoriat si comunicare au prezentat povesti de succes si au oferit raspunsuri la intrebari. Evenimentul s-a incheiat cu un curs Master Class, care sa familiarizeze participantii cu avantajele deprinderii unor tehnici din domeniile creativitatii si al inovatiei.

Mai multe detalii aici.

 

 

FNTM partener media la GPeC Summit & Gala Premiilor eCommerce, octombrie 2016

GPeC aduce pentru prima data in piata de e-commerce din Romania conceptul “All Day Special Guest Event”, dedicand o zi de eveniment exclusiv lui Bryan Eisenberg, “Guru in User Experience” asa cum a fost numit de eConsultancy - cea mai importanta comunitate de marketeri si specialisti in e-commerce la nivel global.
Aflata la a 11-a editie anuala, GPeC este cea mai importanta conferinta de E-Commerce & Digital Marketing din Europa Centrala si de Est.

Mai multe detalii aici.
 

 

FNTM partener media Forbes Romania – CEE Forum 2016, septembrie 2016

Forbes Romania, cea mai vanduta publicatie de business din Romania, a organizat, pe 20 si 21 septembrie, a treia editie a evenimentului Forbes CEE Forum, care a adunat timp de doua zile la aceeasi masa principalii actori din mediul economic si politic din Europa Centrala si de Est.

Astfel, peste 40 de speakeri si aproape 500 de invitati au fost prezenti in sala in cele doua zile, conform Forbes.ro.

Mai multe detalii aici.
 

 

Marius Bostan a participat ca speaker la IDC SEE Forum 2016 - Croatia, septembrie 2016

Marius Bostan, membru fondator si fost presedinte al Fundatiei Nationale a Tinerilor Manageri - FNTM, a participat la IDC SEE Forum 2016, care s-a desfasurat in perioada 14-16 septembrie la Dubrovnik, Croatia.

Mai multe detalii aici. 

Marius Bostan a participat la Global Forum - Shaping The Future 2016, septembrie

Marius Bostan, membru fondator si fost presedinte al Fundatiei Nationale a Tinerilor Manageri - FNTM, a participat la Global Forum - Shaping The Future 2016, desfasurat pe 19 și 20 septembrie 2016 la Eindhoven, Olanda.

Tema forumului: Digitalization. Global Transformation - New Practices & Relationships.

Mai multe detalii aici.
 

 

FNTM a lansat campania de stimulare si crestere a turismului romanesc, august 2016

Invitatie lansata romanilor pentru a ajuta la dezvoltarea turismul romanesc de pensiune si pentru a mari numarul de turisti romani si straini, care sa se bucure de ospitalitatea tarii noastre si sa aiba experiente placute.

Actionam pentru dezvoltarea turismului romanesc de pensiune!

Mai multe detalii aici.


 

Programul ,,Antreprenori romani de pretutindeni", parteneriat MAE-FNTM-RBL, lansat in iulie 2016 

 

Ministerul Afacerilor Externe - Departamentul Politici pentru Relatia cu Romanii de Pretutindeni (MAE - DPRRP), in parteneriat cu Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri - FNTM si Re>Patriot - proiect al Romanian Business Leaders - RBL, au lansat pe 1 iulie 2016 Programul „Antreprenori romani de pretutindeni”.

Prin Program, 
FNTM a alocat 268 de burse gratuite romanilor din strainatate, pentru a studia unul dintre Programele e-Learning FNTM: Antreprenor, Manager sau Intreprinzator in turism.

 

Mai multe detalii aici

 

 

 

FNTM partener al initiativei Antreprenoresti - Adopta un sat! 

 

Gospodari si reprezentanti ai autoritatilor din 33 de comune din judetele Arges, Dambovita, Prahova si Valcea s-au inscris in progamul Antreprenoresti - Adopta un sat!, pentru a beneficia de planuri strategice elaborate de Romanian Business Leaders, organizatia care reuneste cei mai importanti antreprenori si manageri de top din Romania, impreuna cu partenerii sai.
FNTM este partener in cadrul acestei initiative si ofera participantilor la evenimentele Antreprenoresti oportunitatea de a studia gratuit Programele e-Learning FNTM: Antreprenor, Manager si Intreprinzator in turism.

 

Mai multe detalii aici.

 

 

 

Conferinta de lansare Antreprenoresti - Adopta un sat!, 14 iunie, Pitesti

 

Evenimentul de lansare a proiectului Antreprenoresti, initiativa Romanian Business Leaders, a fost dedicat persoanelor cu initiativa din mediul rural din judetele Arges, Dambovita, Prahova si Valcea. Scopul evenimentului a fost sa incurajeze gospodarii sa formeze un grup de initiativa si sa isi inscrie comuna in programul Antreprenoresti.
Printre speakerii invitati la conferinta au fost si beneficiarii FNTM Oana Pirvan - Acul si Ata, Ioan Brita - Lutelier si Claudia Pilat - Agropensiunea Insula Christiana, consultant FNTM pe fonduri europene PNDR. 

 

Mai multe detalii aici.

 

 

 

Misiunea „Tehnologii si procese moderne de constructii pentru eficienta energetica a cladirilor“, 5-10 iunie 2016, Bavaria

 

14 persoane de conducere din companii din industria constructiilor, dezvoltatori imobiliari, companii de eficienta energetica si autoritati publice au participat la misiunea ,,Tehnologii si procese moderne de constructii pentru eficienta energetica a cladirilor". 
Misiunea s-a desfasurat in cadrul Programului Bayern - Fit for Partnership, sustinut de Ministerul pentru Economie, Infrastructura, Transport si Tehnologie din landul Bavaria, prin Bayern International.

 

Mai multe detalii aici

 
 
 
FNTM a participat la conferinta internationala W3C Day in Spain - Internet of Things and Industry 4.0, mai 2016, Spania
 
In perioada 26-27 mai 2016, FNTM a participat la intalniri B2B in cadrul evenimentului "W3C Day in Spain - Internet of Things and Industry 4.0", organizat in Gijon, Spania. La eveniment sunt invitate organizatii din Europa, SUA si America Latina, care participa intalniri B2B cu companii si organizatii din Asturia.
Evenimentul are scopul de a facilita si de a promova posibilitatile de cooperare bilaterala si este organizat de Guvernul Regional din Principatul Asturia, prin Societatea pentru Promovare Externa a Principatului Asturia - ASTUREX.
 
Mai multe detalii aici.
 
 
 
 
 
Edusa, initiativa FNTM, partener Bucharest Technology Week, mai 2016

 
Edusa, initiativa FNTM, a organizat Ateliere de 
3D Printing, in cadrul Bucharest Technology 
Week 2016, in perioada 23-29 mai.
Pe parcursul a 3 ore de atelier, participantii au aflat ce este o imprimanta 3D si cum se utilizeaza, au descoperit multitudinea de proiecte in care se poate folosi tehnologia de printare 3D si si-au construit primul obiect 3D.

 

Mai multe detalii aici.
 
 
 
FNTM partener media la Conferinta International Featured Standards, mai 2016
 

Profesionistii din domeniul managementului calitatii au participat la cea de-a treia editie a conferintei IFS, pe 25 mai 2016, la Hotel Caro din Bucuresti. Evenimentul a fost organizat de INAQ Consulting impreuna cu IFS Management GmbH si a fost dedicat ultimelor noutati in domeniu, precum si analizei produselor alimentare si nealimentare din perspectiva IFS.

 

 

Mai multe detalii aici

 
 
 

FNTM partener media la Gala Premiilor e-Commerce, mai 2016

Gala Premiilor e-Commerce - GPeC, cel mai important eveniment de e-commerce din Romania, s-a desfasurat la Bucuresti, timp de 3 zile (25-26-27 Mai) si a reunit principalele magazine online si specialisti e-commerce din regiune.
I
nvitatii si trainerii din cadul evenimentului au fost unii dintre cei mai mari specialisti romani si internationali din domeniile comertului electronic si digital marketing-ului.

 

Mai multe detalii aici

 
 
 
FNTM partener media la Conferinta Forbes Future: Innovation & Tech, mai 2016
 

In cadrul conferintei organizate de Forbes Romania - Forbes Future: Innovation & Tech, speakerii, autoritati cu expertiza in domeniul inovatiei si tehnologiei, au dezvaluit tendintele actuale in cadrul acestor domenii, precum si directia inspre care se indreapta acestea. In cadrul conferintei s-au discutat teme precum evolutia industriei, technic skills vs. soft skills, rolul tehnologiei in obiceiurile de consum, rolul inovatiei in dezvoltarea businessului si multe altele.

 

Mai multe detalii aici

 

 

FNTM partener media la TeCOMM eCommerce Conference&Expo, aprilie 2016

 

Pe 21 aprilie a avut loc TeCOMM eCommerce Conference&Expo, una dintre cele mai importante evenimente de eCommerce din Europa de Est. Evenimentul a adus in atentie debate-uri dedicate proprietarilor de magazine online si celor din domeniile conexe, precum “Make your customers feel unique” si “Control your online business...Because Hope is not a strategy”, 2 keynote-uri si 7 workshop-uri strategice, din care 2 se axeaza pe workshop-uri de digital marketing din cadrul Markday, conferinta conexa adresata  marketerilor si practicienilor din domeniile adiacente marketingului.

 

Mai multe detalii aici.  


 

 

Voulntari la FNTM 

In perioada 1-19.02.2016, FNTM a cautat voluntari care sa se implice in implementarea si dezvoltarea de proiecte, implementarea strategiilor de promovare si vanzare, intretinerea si imbunatatirea portofoliului de clienti, participarea la intalniri de lucru. 
La sfarsitul stagiului de minim 3 luni, voluntarii primesc adeverinta de voluntariat si recomandari. 

 

Mai multe detalii aici

 FNTM a invitat persoanele interesate sa se implice in proiectul Re>patriot, lansat de Romanian Business Leader in 2015

Proiectul Re>patriot isi propune sa atraga inapoi acasa, pentru a deschide o afacere, romanii valorosi plecati in strainatate Re>patriot a inceput un sir de conferinte de informare a Diasporei romanesti in tari cu multi romani. 
Problemele pe care Redorim sa le rezolve sunt accesul limitat la informatiile privind oportunitatile de dezvoltare a unei afaceri in Romania si lipsa de incredere in posibilitatea de a avea succes ca om de afaceri corect.
 
Detalii aici.
 
 

Invitatie pentru promovarea afacerii in Catalogul Pensiunilor din Romania editia 2016

 

FNTM ofera periodic oportunitatea promovarii brand-ului propriu in singurul Catalog al Pensiunilor din Romania si pe portalul www.cazarelapensiune.ro. 
Publicatia va contine majoritatea pensiunilor din Romania si alte obiective turistice, structurate pe regiuni istorice, judete, localitati si reprezinta un instrument premium de informare a turistilor romani si straini. Catalogul e editat in peste 10.000 de exemplare, in limba romana si engleza si va fi distribuit intern si international. Comunitate a turismului romanesc de pensiune, portalul Cazarelapensiune.ro contine peste 3.000 de unitati de cazare si peste 400 afaceri conexe de relevanta pentru ramurile turistice, de alimentatie publica sau entertainment, alaturi de peste 2000 de articole de promovare a evenimentelor, traditiilor si obiectivelor din tara. 

 

Mai multe detalii aici.