Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri

Evenimente 2011 29-12-2011

Lansarea portalului de turism www.cazarelapensiune.ro!
In toamna 2011 s-a lansat portalul de promovare a afacerilor turistice si rezervari online Cazarelapensine.ro .
Acest instrument ofera posibilitatea de promovare a afacerii catre parteneri si clienti din Romania si strainatate, oportunitatea de a deveni membrii unei retele de cooperare intre intreprinzatorii in turism sau posibilitatea de promovare catalogul national dedicat pensiunilor, editat in limbile romana si engleza si distribuit in Romania si in strainatate.
Mai multe despre portalul de turism.Lansare proiect Cresterea nivelului de calificare pentru angajatii din industria turismului Bucuresti-Ilfov
Asociatia Eco Eden, in parteneriat cu Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri si SC Development Projects and Strategies SRL implementeaz─â proiectul “Cresterea nivelului de calificare pentru angajatii din industria turismului, in regiunea Bucuresti-Ilfov”. Perioada de implementare: 1 iunie 2011 – 31 august 2013. Mai multe informatii.

Misiune economica Echipamente medicale in Bavaria, 26 iunie-1 iulie 2011
Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri, impreuna cu partenerul sau DEGA Expoteam GmbH din Germania, au organizat in Bavaria misiunea economica Sanatate - Tehnologii si echipamente moderne in sistemul medical“din cadrul Programului Bayern - Fit for Partnership”, sustinut de Ministerul pentru Economie, Infrastructura, Transport si Tehnologie din landul Bavaria, prin Bayern International. Mai multe detalii despre misiuni economice


Ceremonie de premiere a campionilor Rural-Manager in sustenabilitate, iulie 2011
Pentru  o parte dintre absolventii din perioada de sustenabilitate a proiectului s-a organizat o Ceremonie de premiere a campionilor Rural-Manager, in data de 29 iulie 2011, in care au fost inmanate diplomele de absolvire. Dupa finalizarea oficiala a proiectului Rural-Manager, in perioada de sustenabilitate (mai 2010 – aprilie 2013), peste 850 de persoane s-au inscris pentru a urma cursurile Rural-Manager, dintre care aproximativ 100 din Republica Moldova.

Cercetare calitativa si cantitativa complexa dedicata sectorului turistic de pensiune, demarare in 2011
FNTM prin proiectul Intreprinzatori in turism - Pensiuni in Romania a desfasurat o cercetare complexa despre turismul de pensiune, ce cuprinde: studiu market intelligence, interviuri cu manageri de pensiuni, cercetari cantitative si calitative la nivel de consumatori români si straini, generarea de directii strategice in sectorul turismului de pensiune, in perioada februarie 2011 – aprilie 2012.
Rapoartele de cercetare si brosura disponibile pe site-ul proiectului
7 Conferinte Regionale pentru dezvoltarea afacerilor in turism, iunie 2011
Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri a deschis, in data de 9 iunie 2011, la Constanta, seria conferintelor de informare si motivare din cadrul proiectului „Intreprinzatori in Turism – Pensiuni in Romania”. Evenimentele s-au desfasurat pe parcursul lunii iunie, au avut peste 1500 de participanti, adresandu-se intreprinzatorilor, managerilor de pensiuni, precum si persoanelor interesate de dezvoltarea unei afaceri in sectorul turistic. Conferintele s-au desfasurat in Constanta, Gura Humorului, Cluj-Napoca, Drobeta - Turnu Severin, Resita, Moieciu de Sus si Bucuresti si au fost dedicate oportunitatilor de dezvoltare si finantare a afacerilor din turism. Mai multe detalii.


Lansarea proiectului national "Intreprinzatori in turism - pensiuni in Romania", aprilie 2011
Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri (FNTM) a lansat in luna aprilie 2011, cel mai mare proiect dedicat turismului de pensiune. “Intreprinzatori in turism – Pensiuni in Romania” are un buget total de aproximativ 5 milioane de euro, este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, „Investeste in oameni!”, implementat in perioada februarie 2011 – ianuarie 2013, in cele opt regiuni de dezvoltare. Scopul proiectului e dezvoltarea unei comunitati de antreprenori si manageri de pensiuni turistice care sa beneficieze de instruire, informare si consultanta pentru a-si dezvolta afacerile. Mai multe detalii.


Brosura Antreprenoriat Rural 2011
In cadrul proiectului RURAL-Antreprenor, in perioada noiembrie 2010-aprilie 2011, a fost realizata cercetarea cantitativa si calitativa asupra nevoilor de formare si consultanta ale intreprinzatorilor si a celor care doresc sa initieze o afacere, din mediul rural din cele 23 de judete ale regiunilor Nord-Vest, Vest, Sud-Vest, Sud si Bucuresti Ilfov, la care au participat 1.527 antreprenori si viitori antreprenori si 115 functionari publici, iar 154 persoane din respondenti au participat la focus-grupuri, brainstorminguri si interviuri in profunzime.
Consultati aici brosura.

Demararea Programului de educatie antreprenoriala e-Learning din cadrul proiectului RURAL-Antreprenor
Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri, in calitate de lider al proiectului “RURAL-Antreprenor”, a inceput procedura de inscriere pentru cursurile de educatie antreprenoriala, in sistem e-learning. Programul de instruire se adreseaza actualilor sau viitorilor intreprinzatori din mediul rural din toata tara. La cursurile desfasurate in proiect, in perioada august 2011 – aprilie 2012 au participat peste 500 de beneficiari. Mai multe detalii.

2500 de participanti la cele 23 de conferinte RURAL-Antreprenor, februarie-martie 2011
FNTM a sustinut, pe parcursul lunilor februarie si martie 2011, o serie de 23 de conferinte regionale dedicate antreprenorilor din mediul rural, in cadrul proiectului RURAL-Antreprenor. Evenimentele au avut loc in cinci regiuni de dezvoltare din Romania (Nord-Vest, Sud-Muntenia, Sud-Vest, Vest si Bucuresti-Ilfov) si s-au bucurat de prezenta a circa 2.500 de de oameni de afaceri, manageri, studenti si persoane care doresc sa initieze o afacere. Mai multe detalii.