Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri

Evenimente 2010 30-12-2010

Traininguri pentru tineri in cadrul proiectelor Cheia catre fonduri europene, 2009 - 2010
FNTM, in partneriat cu Asociatia Manageri in Dialog, au instruit si au imbunatatit accesul pe piata muncii pentru 475 de tineri in perioada 2009 - 2010, in proiecte cofinantate de catre Ministerul Tineretului si Sportului. Click pentru informatii despre proiectele realizate...


Proiectul Rural-Manager premiat!, noiembrie 2010
In noiembrie 2010, FNTM a primit Premiul Eurolink – House of Europe pentru proiectul strategic Rural-Manager, in cadrul Forumului Anual de Solutii Practice, organizat de catre Platforma CEFTAC sub emblema traditionala "Ziua Europeana a Concurentei si Competitivitatii"

Detalii despre Rural-Manager, implementat de FNTM in perioada 2009-2010.

Congresul Mondial al Junior Chamber International, 2-7 noiembrie 2010
Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri – FNTM a fost reprezentata de catre Marius Bostan la Congresul Mondial al Junior Chamber International, de la Osaka, Japonia, din 2-7 Noiembrie 2010. In Romania, Junior Chamber International s-a infiintat in anul 2002 la Bucuresti, in prezent existand organizatii locale JCI in Timisoara, Iasi, Cluj, Lugoj, Sibiu, Suceava, Bacau, Vaslui si Oradea.

Business Target Club, noiembrie 2010
Editia din 2010 a Business Target Club a fost organizata de Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri – FNTM, in parteneriat cu Junior Chamber International Romania in noiembrie 2010. Editia a avut tema "Cum sa-ti cresti afacerea prin internet si retele sociale?".
Despre Business Target Club.Forumul Ziua Europeana a Concurentei si Competivitatii in Romania, 29 noiembrie 2010
Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri – FNTM a participat la Forumul Ziua Europeana a Concurentei si Competivitatii in Romania. Evenimentul a avut loc in 29 noiembrie 2010, la Palatul Camerei de Comert si Industrie a Romaniei si a fost organizat de catre EUROLINK - House of Europe. Click pentru mai mlte detalii...

Proiectul Acceseaza fondurile europene!, noiembrie 2010
Asociatia Manageri in Dialog in parteneriat cu Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri a organizat in perioada 24 octombrie 2010 –  28 noiembrie 2010 proiectul “Acceseaza fondurile europene!”, cofinantat de Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret (prin intermediul Casei de Cultura a Studentilor Bucuresti). Obiectivul proiectului a fost informarea si instruirea gratuita studentilor din universitatile bucurestene despre posibilitatile de initiere, finantare si dezvoltare a unor afaceri prin apelarea la finantare din fonduri europene. Au fost organizate sase seminarii, in cadrul carora vor fi instruiti 100 de studenti bucuresteni. Seminariile au avut ca scop familiarizarea cursantilor cu principalele metode si tehnici de scriere a proiectelor cu finantare europeana.

Conferintele Antreprenor – Money Express, noiembrie 2010
Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri – FNTM a participat ca partener la Conferintele Antreprenor, organizate de Money Express, BACK TO BUSINESS, din noiembrie 2010.Conferintele au fost sustinute de nume sonore din business-ul autohton, precum: Dan Pascariu, Dinu Patriciu, Cornel Marian, Camelia Sucu si Sebastian Ghita.

Participare Conferinta internationala Servicii medicale si sociale in Romania Rurala: nevoi si solutii, 7-8 octombrie 2010
Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri – FNTM a fost prezenta cu prelegeri la Conferinta internationala cu tema “Servicii medicale si sociale in Romania Rurala: nevoi si solutii” organizata de Fundatia de Sprijin Comunitar la Bucuresti in perioada 7-8 octombrie 2010. Actiunea se inscrie in calendarul activitatilor proiectului “Servicii Integrate si Inovatoare pentru Romania rurala“ finantat de Guvernul Norvegian prin programul Innovations Norway. Scopul conferintei a fost sa informeze participantii (autoritati, ONG-uri, mass media) si sa traga un semnal de alarma cu privire la situatia finantarii serviciilor medicale si sociale furnizate de ONG-uri. 

Proiectul O sansa la angajare pentru studentii romi, septembrie-octombrie 2010
Asociatia Manageri in Dialog in parteneriat cu Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri au organizat in perioada 6 septembrie 2010 – 4 octombrie 2010 proiectul “O sansa la angajare pentru studentii romi” cofinantat de Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret (prin intermediul Casei de Cultura a Studentilor Bucuresti). Obiectivul proiectului a fost imbunatatirea accesului pe piata muncii si la educatia privind dezvoltarea profesionala pentru studentii romi din Bucuresti. Proiectul si-a propus sa informeze si sa instruiasca studentii de etnie roma din universitatile bucurestene despre intocmirea si urmarirea unui plan de cariera, precum si cu privire la modalitatile si posibilitatile de angajare in domeniile lor de studiu. In acest sens, au fost organizate Sase seminarii, in cadrul carora au fost instruti 35 de studenti romi, cu privire la modul in care isi pot gasi locuri de munca in contextul crizei economice actuale, dupa terminarea facultatii. 

Lansarea proiectului strategic RURAL-Antreprenor, septembrie 2010
In data de 29 septembrie 2010, FNTM a organizat conferinta de presa pentru a marca lansarea proiectului strategic "RURAL-Antreprenor", cofinantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, "Investeste in oameni!". Proiectul are ca obiectiv general dezvoltarea culturii antreprenoriale si cresterea expertizei in vederea imbunatatirii abilitatilor, cunostintelor si comportamentului managerial pentru actuali si viitori intreprinzatori, in special tineri, din mediul rural, din cele 23 de judete din regiunile de dezvoltare: Nord-Vest, Vest, Sud-Vest Oltenia, Sud Muntenia, Bucuresti-Ilfov. Durata de implementare a proiectului a fost de 2 ani, in perioada iunie 2010 - mai 2012. Click aici pentru detalii proiect.

Partener al initiativei Pilkington Ratiu Business School, septembrie 2010
FNTM a participat ca partener in cadrul initiativei Pilkington Ratiu Business School – PRBS, proiect ce s-a lansat in 16 septembrie 2010 la sediul FNTM. PRBS, www.prbs.eu, o noua idee educationala de dezvoltare personala si implicare sociala, este realizata cu sprijinul celor doi fii ai familiei Ratiu: Nicolae Ratiu, care conduce astazi afacerile familiei, si Indrei Ratiu, care coordoneaza ONG-urile infiintate de familie.

Misiunea economica Panificatie-Brutarie, mai 2010
Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri - FNTM impreuna cu em&s GmbH din Germania au organizat in perioada 16-21 mai 2010 in Bavaria, misiunea economica “Utilaje si echipamente pentru produse de panificatie - brutarie si patiserie” din cadrul Programului „Bavaria-Fit for Partnership”, sustinut de Ministerul pentru Economie, Infrastructura, Transport si Tehnologie din landul Bavaria prin Bayern International. Click pentru mai multe detalii... 

Parteneriat Outdoor training Proiect EDU-Antreprenor, mai 2010
In perioada 28-30 mai 2010, in contextul parteneriatului CREDIS Academy cu Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri, un grup de 19 reprezentati ai FNTM (membri si cursanti Rural-Manager) au participat la primul modul din programul de formare de Outdoor training din cadrul Proiectului EDU-Antreprenor. Programul de formare se desfasoara in cadrul proiectului selectat prin POSDRU: “Proiectarea, implementarea si derularea unui sistem de formare continua, inter-regional si trans-national, pentru obtinerea competentelor antreprenoriale -„Edu-Antreprenor", al Universitatii din Bucuresti. Actiunea va fi urmata de inca doua module, de formare teoretica si outdoor.

Parteneriat Conferinta Antreprenor 2010, mai 2010
FNTM a fost partener in cadrul editiei din 2010 a conferintei internationale ANTREPRENOR – “SHOW ME THE BUSINESS!” desfasurata sub umbrela Saptamanii Europene a IMM-urilor.

Conferinta Educatia si succesul in afaceri, in cadrul Targ InvestAlba, 14-15 mai 2010
Conferinta a avut loc la Universitatea din Alba Iulia, in data de 15 mai 2010, in cadrul manifestarilor INVESTALBA 2010.
Click pentru mai multe detalii...

Incheierea proiectul strategic Rural-Manager
Proiectul strategic “Rural-Manager” a fost implementat in perioada ianuarie 2009 – aprilie 2010, de Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri - FNTM, in calitate de lider al consortiului, in parteneriat cu organizatiile Centrul de Training si Dezvoltare al Asociatiilor Angajatorilor din Bavaria - bfz gGmbh, S.C. Siveco Romania SA si Asociatia Euro<26 Romania.
Rezultate obtinute prin proiect, in cifre:
1576 beneficiari totali  – actuali si viitori intreprinzatori din regiunile de dezvoltare NE, Centru si SE, dintre care: 
- 1413 beneficiari, actuali si viitori intreprinzatori, participanti la 18 conferinte regionale de motivare, in lunile martie-aprilie ‘09 (obiectiv asumat 900 participanti)
 - 942 beneficiari participanti la Cercetarea cantitativa si calitativa asupra nevoilor de formare si consultanta ale intreprinzatorilor din mediul rural din regiunile NE, Centru si SE - 396 beneficiari de consultanta personalizata, prin intermediul consultantilor regionali
- 401 cursanti inscrisi in cadrul Programului de educatie manageriala Rural-Manager, pe platforma AeL, dintre care 365 absolventi cu teste promovate, si 341 lucrari predate
- peste 300 participanti la cele 3 conferinte de diseminare a rezultatelor proiectului – aprilie 2010
Click pentru mai multe detalii...


Editia a 9-a Business Target Club, martie 2010
Grupul de afaceri initiat de JCI Bucuresti si FNTM, Business Target Club (BTC), realizeaza networking cu manageri de top si antreprenori de succes, dornici de autoperfectionare, care vor sa fie conectati in timp real la cele mai noi tendinte dintr-un anumit domeniu si in acelasi timp sa se informeze cu privire la principalele evolutii economice si cele mai bune practici de management din Romania si din strainatate. Mai multe detalii...

Solutii pentru dezvoltarea afacerii – consultanta in afaceri pentru intreprinzatorii din judetul Alba - 2010
In perioada 25-26 februarie 2010, Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri a organizat evenimentul „Solutii pentru dezvoltarea afacerii – consultanta in afaceri pentru intreprinzatorii din judetul Alba”. Acest eveniment a fost sustinut de Consiliul Judetean Alba si reprezinta o continuare a misiunii FNTM de a promova cultura manageriala si de a ajuta la dezvoltarea economica in judetul Alba.