Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri

Educatia continua - secretul succesului profesional | Sondaj FNTM 27-07-2015

Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri - FNTM a realizat un scurt sondaj online despre Educatia continua, ca parte a misiunii sale de promovare a managementului modernScopul sondajului a constat in analizarea tendintelor si nevoilor de formare continua.

 

Sondajul online a fost realizat in colaborare cu sociologul Bruno Stefan si a adunat raspunsurile a peste 160 de persoane din 70 de localitati, in perioada 29 septembrie – 6 octombrie 2014.

 

Un procent foarte mare de participanti – 95% sunt preocupati de formarea continua, fiind in cautarea altor oportunitati de formare si invatare in afara celor oferite la locul de munca sau a unitatii de invatamant.

 

 

 

Dintre metodele utilizate de respondenti pentru dezvoltarea cunostintelor si abilitatilor necesare atingerii intereselor profesionale, cei  mai multi au declarat ca sunt autodidacti, preferand sa se informeze din carti, articole si tutoriale de specialitate - 77,3%. Urmatoarele tactici de dezvoltare profesionala fiind cele de participare la cursuri de interes sau invatare din practica. Procentul de 33,7% a respondentilor care participa la cursuri organizate de compania in care lucreaza, evidentiaza faptul ca trainingurile la locurile de munca nu sunt suficiente pentru dezvoltarea carierei profesionale dorite.

 

 

 

 

 

Intrebati despre tipurile de cursuri pe care le prefera pentru formarea profesionala, respondentii chestionarului nu au optat in mod deosebit pentru una dintre variante - online sau clasice.

 

 

 

In schimb, rezultatele au indicat faptul ca persoanele cu studii superioare sunt cele care au urmat cursuri online, procentul inregistrat fiind de 85%. De asemenea, dintre variantele de raspuns referitoare la avantajele cursurilor online, respondentii au prioritizat accesarii acestora prin internet, indiferent de ora, timp si loc, dar facilitatea de a personaliza procesul invatarii (studiu in ritmul propriu).

 

 

 

 

In ceea ce priveste participarea la cursuri de management, femeile au participat mai mult decat barbatii, antreprenorii de 3 ori mai mult decat managerii, iar cei din orasele foarte mari mai mult decat cei domiciliati in orase mici sau comune.

 

Conform sondajului, respondentii au declarat ca au nevoie de o mai buna pregatire in conducerea si dezvoltarea unei afaceri, in topul preferintelor situandu-se Managementul de proiect si Accesarea fondurilor nerambursabile, un procent de 56% considerand ca absolvirea unor cursuri de management le poate aduce venituri mai mari.