Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri

Dupa Spania, Anglia, Irlanda si Italia, conferintele Re>patriot ajung in Romania - 1 Decembrie, Alba Iulia 26-11-2015

Comunicat de presa - 26 noiembrie, Bucuresti

 

Diaspora romaneasca: Au plecat pentru un loc de munca mai bun, dar le lipsesc cei dragi si interactiunile sociale. Ar vrea sa se intoarca in tara, dar nu au in plan nimic concret pentru asta. Vor sa investeasca in Romania, dar ii sperie coruptia si mentalitatea celor de acasa.

 

Acestea sunt doar cateva dintre concluziile studiului despre emigrantii romani, comandat de Romanian Business Leaders si realizat de Open-I Research, care va fi prezentat pe 1 decembrie la Alba-Iulia la cea de-a saptea conferinta Re>patriot, prima care are loc in Romania. Totodata, evenimentul va prezenta si primele rezultate ale proiectului lansat in primavara si va gazdui speakeri inspirationali care vor vorbi despre experienta lor antreprenoriala in Romania.

 

Conferinta va avea loc la Universitatea 1 Decembrie 1918, in Amfiteatrul A9, de la ora 17.00. Vor fi prezenti membrii Romanian Business Leaders, antreprenori si reprezentanti ai autoritatilor locale, parteneri si invitati care sustin proiectul.
Inscrierea se poate face printr-un mesaj la inscrieri@repatriot.ro.

 

Vor fi prezenti Marius Bostan, initiatorul proiectului, actualmente Ministru al Comunicatiilor si pentru Societatea Informationala, Sandra Pralong - Consilier de Stat la Departamentul pentru Relatia cu Romanii din Afara Granitelor al Administratiei Prezidentiale, Ion Dumitrel - Presedinte Consiliul Judetean Alba, Mircea Hava - Primar Alba Iulia, Dragos Anastasiu - Fondator Eurolines Group, Felix Patrascanu - Co-fondator FAN Courier, Gabriel Istoc - Fondator B-Team, Sergiu Manofu - Fondator Travel Ideea, Andra Giuca - Fondator Voss Review, Felix Tataru - Fondator GMP Grup, Cosmin Lixandru - Fondator Tyre Management, Roxana Olaru - Co-fondator Creadiv, Bianca Dancila - Fondator Grip Ads, Simona Pirtea - Avocat partener Bulboaca si Asociatii, Sorin Pavel - Fondator Eurobox Logistics, Levente Hugo Bara - Fondator Supremia Grup, Hildegard Brandl - Fondator Unith2b Architects, Gabriel Aftenie - Fondator Babilon Consult.

 

Despre Re>patriot

 

Re>patriot a fost lansat in primavara acestui an de catre Romanian Business Leaders, cu scopul de a incuraja repatrierea romanilor prin antreprenoriat si implicarea lor activa in dinamizarea mediului de afaceri autohton. Re>patriot a organizat sase conferinte in principalele orase europene care gazduiesc comunitati mari de romani: Madrid, Valencia, Londra, Dublin, Milano si Torino la care au fost prezenti peste 1.500 de romani. 
Initiatorul proiectului este fostul om de afaceri Marius Bostan
membru in RBL si fost Presedinte al Fundatiei Nationale a Tinerilor Manageri - FNTMcare intre timp a fost numit Ministru al Comunicatiilor si pentru Societatea Informationala, in Guvernul Dacian Ciolos.

 

“Diaspora ne-a demonstrat ca, indiferent de distanta care o desparte de tara, continua sa aiba un rol activ in Romania: Diaspora s-a dovedit a fi unul din cei mai mari investitori “straini” in Romania, in anii teribili de criza, iar banii trimisi de romanii plecati au sustinut consumul si economia nationala. Sa nu uitam ca Diaspora a fost cea care a reusit sa-i uneasca pe romanii din tara si sa decida soarta alegerilor, prin exemplul prezentei lor la vot. Important este acum ca Diaspora sa fie activa mult mai mult si in Romania, sa se implice activ in reconstruirea tarii. Noi vom fi in continuare alaturi de ei prin facilitarea unui cadru organizat care sa-i ajute sa devina antreprenori si-n tara lor. Pentru ca, in Occident, au demonstrat deja ca au reusit!”, a afirmat initiatorul proiectului, Marius Bostan.

 

Echipa Re>patriot: Noi ne dorim ca acest proiect sa se dezvolte impreuna cu voi, sa construim o singura Romanie pentru toti romanii, oriunde s-ar afla. Sa aducem Diaspora alaturi de tara, sa ne fie ancora de stabilitate, securitate si baza pentru accelerarea dezvoltarii economice.
Dupa 1848 un grup de aproape 100 de romani intorsi de la scoli au pus bazele Romaniei moderne si au creat premisele construirii Romaniei mari in 1918. In urmatorii aproape 100 de ani multi romanii aflati pe toate meridianele au sustinut cauza tarii, au purtat steagul tarii, au trimis bani acasa si s-au rugat pentru noi cand ne-a fost greu. Acum a venit randul nostru sa lucram pentru ca cei 100 de ani de la Marea Unire sa ne regaseasca impreuna intr-o singura si puternica Romanie, tara pe care o merita Neamul nostru.

 

Fundatia Romanian Business Leaders este o organizatie apolitica, neguvernamentala si non-profitObiectivul sau este sa dezvolte o platforma de actiune si implicare sociala pentru liderii din mediul privat. Scopul este ca Romania sa devina o tara mai buna pentru business-ul responsabil si, in felul acesta, pentru toti romanii.