Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri

Delegația română organizată de FNTM în Germania s-a încheiat cu succes! 26-06-2017

Urmărește-ne cu un Like pe pagina FNTM de Facebook, AICI.  
Cei 15 manageri și antreprenori din delegația română din industria de panificație și patiserie au întâlnit 18 companii și organizații bavareze pe perioada misiunii economice. 


Timp de 5 zile, în perioada 19-23 iunie 2017, FNTM a organizat misiunea economică „Tehnologii moderne în industria de morărit, panificație și patiserie“ împreună cu partenerul german, Herbertz Dairy Food Service, în Germania.


Misiunea s-a desfășurat în cadrul Programului „Bayern - Fit for Partnership”, susținut de Ministerul pentru Economie și Media, Energie și Tehnologie din landul Bavaria, prin Bayern International.

Până în prezent, FNTM a organizat 17 misiuni economice în diverse ramuri ale economiei pe care le puteți consulta AICI.


În componența delegației române din iunie 2017 au participat 15 persoane de conducere, din 14 companii și asociații din industria de morărit, panificație și patiserie, selectate de Ministerul de Economie din Bavaria.

- Adam Tudor, Director General, SC TIMO SERV SRL

- Ambrosie Dănuț - Gabriel, Inginer, SC PATI-PAN MARIANO SRL

- András Ignác, Director General, SC HARMOPAN SA

- Ciocan Andronic Dorin Neculai, Șef unitate panificație, SC PAMBAC SA

- Chiș Maria Simona, Consultant sisteme de calitate, SC LA CASA RISTORANTE PIZZERIA PANE DOLCE SRL

- Constantin Gheorghe, Administrator, SC GEOIL EXIM SRL

- Gîrbea Gheorghe, Asociat unic-Manager, SC LIDO GIRBEA SRL

- Irimia Mihaela Camelia, CEO, SC BAKERY STREET SRL

- Mareș Cristina Georgeta, Director economic - Administrator, SC PATISERIA TINERETULUI SRL

- Pamfil Vasilică Ciprian, Asociat -  Administrator, SC V&G OIL 2002 SRL

- Pistol Maria, Director tehnic, SC DOBROGEA GRUP SA

- Popa Constantin, Manager, SC VITOSA SRL

- Sotre Dan, Director adjunct - Responsabil producție, SC LIDAS SRL

- Vîrvorea Nicoleta Luiza, Manager divizie tehnic cercetare, SC DOBROGEA GRUP SA

- Voica Victorița Daniela, Director tehnic, ROMPAN


Pe parcursul celor 5 zile, cei 15 manageri români din cadrul companiilor și asociațiilor din domeniul panificației, morăritului și patiseriei au întâlnit 18 companii și organizații bavareze. 

 

Ziua 1

Managerii au fost întâmpinați de către Herbertz Dairy Food Service și Bayern International la sediul companiei MIWE. După o scurtă prezentare a celor doi parteneri, delegația a început prima vizită.


MIWE Michael Wenz GmbH este o companie între liderii de piață în domeniul cuptoarelor, a sistemelor de refrigerare/răcire și a echipamentelor de automatizare pentru industria de panificaţie. În cadrul vizitei, managerilor români le-a fost prezentată compania, metode de tratare a aluatului, procese de automatizare, echipamente și tehnologie de panificație, echipamente second-hand și o demonstraţie de coacere.


Ziua 2

Delegația română a vizitat companiile Fritsch Gruppe in Markt Einersheim, IREKS - furnizor de amestecuri de copt și de amelioratori pentru optimizarea proceselor de coacere și Muzeul de Panificație din Kulmbach, unde ne-a fost prezentată istoria industriei de morărit, panificaţie şi patiserie și echipamente din domeniu.
 

Ziua 3

Cei 15 manageri au avut ocazia să viziteze compania Werner & Pfleiderer, furnizor mondial de echipamente pentru role, pâine, dospire, răcire, coacere. În cadrul vizitei, managerilor români le-a fost prezentată compania, metode de tratare a aluatului, procese de automatizare, echipamente și tehnologie de panificație dar și o demonstraţie de coacere.


Apoi am vizitat facilitatea de producție FUCHS, unde ne-a fost prezentată istoria companiei și am văzut echipamente și utilaje de coacere.
Ziua 4

Au urmat vizite la compania Bäckerei-Konditorei Ziegler, o întreprindere de familie mare cu 25 de sucursale în zona Munchen, cu o gamă completă de produse de panificație și patiserie și apoi la Academia Bavareză de Panificație, o școală de top specializată în formarea profesioniștilor din domeniul panificație și patiserie, inclusiv instalații pilot și facilități de dezvoltare.


În cadrul Academiei, ne-a fost prezentată organizaţie cooperativă BÄKO München Altbayern und Schwaben eG, cu o gamă de 12.000 de produse vândute către brutării și patiserii.


Ziua s-a încheiat cu un eveniment B2B, un mini-targ de tehnologie cu firme bavareze din industria de morărit, panificaţie şi patiserie, în cadrul Academiei. La eveniment au participat 7 companii bavareze care și-au prezentat produsele și au fost întalniri individuale între invitații români și bavarezi: ProLeiT, iba Munich, ANTI-GERM International, Light Impex Henze GmbH, ITT International Technical Textiles GmbH, Schur Flexibles Vacufol GmbH, Mainfrucht GmbH & Co. KG.
Ziua 5

În ultima zi, managerii români au vizitat compania Bäckerei-Konditorei Traublinger, întreprindere de familie mare cu 24 de sucursale în zona München, cu o gamă completă de produse de panificație și patiserie.


La ora 11:00, în cadrul unei mese rotunde la Ministerul pentru Economie din Bavaria, în prezența unui reprezentat al ministerului și a partenerilor de la Herbertz Dairy Food Service și Bayern International, delegația română și-a exprimat impresiile din cadrul misiunii.


De asemenea, la finalul discuțiilor, le-au fost înmânate participanților diplome de participare în cadrul Programului si mici cadouri.    

    


Până în prezent, FNTM a organizat 17 misiuni economice în diverse ramuri ale economiei pe care le puteți consulta AICI.

 

Impresii de la participanții misiunii economice dedicate Panificației


Mihaela Irimia, CEO, SC BAKERY STREET SRL | Bread&Spices

A fost o excursie si un schimb de informatii foarte benefice. Am exploarat: cultura, tehnologia, gastronomia germana in doar 1 saptamana. M-am simtit ca “run in 60’ sec’’, a fost frumos, obositor, dar a meritat.
Multumesc pentru timpul pe care l-am avut impreuna cu colegii din colturile  impartite ale  tarii noastre.

 

Nicoleta Vîrvorea, Manager divizie tehnic cercetare, SC DOBROGEA GRUP SA

Multumim inca o data pentru ocazia de a participa la misiunea economica in Bavaria. A fost o saptamana in care am vazut si aflat lucruri foarte interesante, am stabilit contacte noi si am intarit contacte vechi. 
Am trait o experienta profesionala excelenta.  Felicitari tuturor celor implicati in organizare si succes in tot ceea ce intreprindeti in continuare!

 

Daniela Voica, Director tehnic, ROMPAN

Mi-a facut o deosebita placere sa particip la misiunea economica organizata de FNTM cu foarte mult profesionalism.
A fost o saptamana plina de continut, informatiile obtinute au fost deosebit de interesante.
Am reusit sa ne reintalnim cu reprezentanti ai firmelor bavareze pe care ii cunosteam  si sa putem astfel sa-i vizitam acasa la ei.
De asemenea mi-a facut o reala placere sa pot vizita unitati de panificatie, bavareze si sa constat ca desi ne-au fost prezentate ca firme artizanale, aratau mai mult ca fiind industriale.
Deosebit de placut am fost surprinsa de Acadaemia Bavareza cu care speram sa colaboram in continuare, deoarece si Rompan are un centru de formare profesioanala functional inca din 2007. Asadar putem sa schimbam si sa ne impartasim idei, tehnologii, lectori si nu numai.
Desi programul a fost unul foarte intens, mi-a facut placere sa particip la toate etapele programate, foarte bine desfasurate din punct de vedere organizatoric.
Sper sa putem sa colaboram si in continuare pe diferite proiecte. Nu ezitati sa ne contactati in calitate de patronat, reprezentativ pentru industria de morarit si panificatie din Romania.
Felicitari si Larisei (FNTM) pentru stoicism; este o persoana deosebita si plina de energie, care dupa aceasta deplasare o sa treaca sigur  in sectorul de panificatie!


Tudor Adam, Manager, SC TIMO-SERV SRL

Pentru mine acesta misiune economica a fost surprinzator de placuta, interesanta si educativa .
Felicitari tuturor celor care s-au implicat in organizarea acestei misiuni economice, totul a fost ireprosabil.


Constantin Popa, Manager, SC VITOȘA SRL

Sunt satisfacut de aceasta vizita care a excelat la mai multe capitole: punctualitate, professionalism,  program de vizite incarcat la societati care produc utilaje pentru industria de panificatie, ingrediente, Muzeul Panificatiei din Kulmbach, trei brutarii,  Academia Bavareza  de Panificatie, alte 8 firme in cadrul unui eveniment business to business si nu in ultimul rand la Ministerul Bavarez pentru Economie.
Intr-un ambient placut, in doar cinci zile am acumulat multe informatii si multe contacte. Nici noi partea romana, in mare parte nu ne cunosteam intre noi. Si din acest motiv meritul organizatorilor este mare.
Multumiri acestora si in aceasta “formula” voi spune “Da!” la urmatoarea misiune economica.

 

Georg Herbertz, Director, Herbertz Dairy Food Service

Dear participants in our delegation trip to Bavaria,
Just back in my office here in Kempten, I do not want to forget to thank you all for your active support during a week full of appointments.
Thanks to your cooperation we could manage all meetings and even introduction of some Bavarian wine and beer culture. Your competence and your questions were very much appreciated by the companies we visited.
....
Hope very much to meet with you in Munich to the iba next year in September.
It was a pleasure for me to accompany you last week.
Mulțumesc frumos !