Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri

Burse pentru beneficiari din Republica Moldova 24-08-2010

Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri - FNTM, in parteneriat cu Ministerul Tineretului si Sportului al Republicii Moldova, ofera 200 de burse pentru tineri intreprinzatori, actuali sau viitori oameni de afaceri din Republica Moldova, preocupati de dobandirea de cunostinte antreprenoriale si manageriale, de initierea sau dezvoltarea propriei afaceri.


 

Primele 100 de burse vor fi oferite in cadrul Programului e-Learning de educatie manageriala, al carui continut de management a fost dezvoltat in cadrul proiectului european strategic ”Rural-Manager”. Proiectul strategic “Rural-Manager” a fost cofinantat prin Fondul Social European, in perioada ianuarie 2009 - aprilie 2010, si implementat de Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri – www.fntm.ro, in calitate de lider al consortiului, in parteneriat cu organizatiile Centrul de Training si Dezvoltare al Asociatiilor Angajatorilor din Bavaria – bfz gGmbh – www.bfz.de, SIVECO Romania – www.siveco.ro  si Asociatia Euro<26 – www.euro26.ro.

 

Programul e-Learning de educatie manageriala se desfasoara pe o perioada de 6 luni, iulie 2010 – ianuarie 2011, prin intermediul unui portal inovativ, ce contine o platforma de e-Learning, consultanta si networking si o platforma e-business de promovare a produselor si serviciilor beneficiarilor.


Programul presupune parcurgerea a 5 module de curs: Plan de afacere, Management Financiar, Management strategic, Management de proiect si Initiere IT pentru afaceri. Modulele sunt structurate pe platforma e-Learning in cadrul a 11 Pachete de instruire, cuprinzand momente de invatare si teste online, cu peste 200 de ore de aprofundare, cursantii avand posibilitatea de a interactiona prin intemediul forumului.

 

In vederea absolvirii Programului de instruire manageriala si consultanta Rural-Manager, cursantul va promova testele online, aferente celor 5 discipline si va realiza un proiect aplicativ pentru rezolvarea unei probleme intampinate in initierea sau dezvoltarea afacerii proprii. Diploma obtinuta la absolvire are certificarea Fundatiei Nationale a Tinerilor Manageri, SIVECO Romania, bfz gGmbH Germania si a Asociatiei Euro<26.

 

Data limita de inscriere Program e-Learning de educatie manageriala: 15 septembrie 2010, prin completarea formularului electronic de pe site-ul www.ruralmanager.ro. In procesul de selectie vor avea prioritate primii inscrisi, in limita locurilor disponibile.
 

Celelalte 100 de burse vor fi oferite pentru programul Credis Antreprenor, cursuri in limba engleza din cadrul Cisco Entrepreneur Institute, in cadrul parteneriatului FNTM cu Academia Credis. Fiecare beneficiar al unei burse va parcurge, la alegere, un modul Cisco Entrepreneur Institute gratuit.


Programul Cisco Entrepreneur Institute cuprinde opt module distincte prin care notiunea de antreprenoriat este prezentata si aplicata in diverse ipostaze. Starting a Business, iExec Entreprise Essentials si Growing a Business, sunt modulele de baza ale programului, in timp ce Entrepreneurial Mindset, Smart Technology for a Smarter Business, Computer Literacy, Career Essentials si 5 Minute Articles reprezinta module aditionale.

 

Data limita de inscriere Credis Antreprenor: 15 septembrie 2010, prin completarea formularului electronic de pe http://antreprenor.credis.ro, cu specificatia “Beneficiar bursa FNTM”.

 

Printre beneficiile participarii la instruirea prin eLearning:
• utilizarea unor cursuri dinamice, interactive si intuitive si posibilitatea autoevaluarii permanente
• comoditate si usurinta in invatare, posibilitatea personalizarii invatarii
• studiul in ritmul propriu al cursantului, fara instructor, reduce stresul cu peste 50%
• accesarea cursului oricand si de oriunde, prin intermediul internetului.

 

Aceste programe pot fi completate cu organizarea de conferinte si seminarii speciale, in format clasic sau consultanta specializata in Republica Moldova si Romania.

 

Dorim ca intreprinzatorii care vor beneficia de aceste programe de educatie manageriala sa devina vectori de dezvoltare economica in Republica Moldova si in regiune, iar prin participarea in cadrul programelor noastre sa creeze o retea regionala de cooperare economica, prin care sa se faciliteze transferul de bune practici nationale si internationale.

 

Aparitii media in Republica Moldova:

 

Ministerul Tineretului si Sportului al Republicii Moldova

 

UNIMEDIA – portalul de stiri nr. 1 din Moldova

 

Youth.md,  web Portal pentru tineri

 

tineribasarabeni.com, Basarabeni in Romania

 

 

Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri – FNTM
Str. Dumbrava Rosie nr. 2, Sector 2, Bucuresti
Tel: (004) 021 318 38 73, Fax: (004) 0318 145 925
E-mail: info@fntm.ro
Web: www.fntm.ro , www.ruralmanager.ro, http://antreprenor.credis.ro