Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri

Anuntarea proiectului SUCCES – Sustinem cresterea competitivitatii economiei sociale 10-11-2014


Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri - FNTM deruleaza, in calitate de partener, proiectul „SUCCES - Sustinem cresterea competitivitatii economiei sociale” in perioada octombrie 2014 - octombrie 2015.

Proiectul este implementat impreuna cu Asociatia pentru Promovarea Responsabilitatii Sociale a Companiilor – APRSC, in calitate de lider de consortiu.

 

Obiectivul general al proiectului este facilitarea accesului pe piata muncii a grupurilor vulnerabile din regiunile Centru si Bucuresti-Ilfov, prin masuri de economie sociala si promovare a unei societati incluzive si coezive. Pe termen lung, proiectul urmareste integrarea structurilor economiei sociale in lantul valoric al economie si consolidarea importantei acestora in viata economica si sociala.

 

In proiect vor fi selectati minim 60 de beneficiari, printre care urmatoarele categorii de grupuri vulnerabile: persoane cu dizabilitati, persoane de etnie roma, femei aflate in situatii de risc, familii monoparentale si cu peste 2 copii.

 

Grupul tinta al proiectului va participa la evenimente de informare si promovare a economiei sociale si vor beneficiar de servicii de consiliere si orientare pe piata muncii.


In perioada februarie-martie 2015 se va organiza o sesiune de formare in competente antreprenoriale cu exemple de bune practici din economia sociala, pentru 28 de persoane din grupul tinta. Programul de formare, acreditat ANC, se va axa pe tematici precum: introducere in antreprenoriat, initierea afacerii, plan de afacere, strategie de marketing si promovare, management financiar.

 

Incepand cu aprilie 2015, vor deveni functionale 5 Structuri de Economie Sociala (SES), astfel: trei in Regiunea Centru, create de APRSC (atelier de economie circulara, centru de servicii pentru intreprinderi si workshop-cafe) si doua SES-uri in regiunea Bucuresti-Ilfov, create de FNTM (agentie de turism turoperatoare si magazin online de educatie si evenimente).


In cadrul structurilor de economie sociala create prin proiect vor fi angajate 19 persoane selectate din grupul tinta al proiectului.
 

Prin proiect se urmareste crearea unui concept comun de promovare a structurilor de economie sociala – un brand umbrela, fiind invitate sa colaboreze cu acest brand si alte structuri ale economiei sociale care functioneaza pe piata.

De asemenea, in proiect se va realiza un ghid de bune practici in economia sociala si se va lansa si dezvolta un magazin online in care structurile de economie sociala sa isi promoveze oferta de produse si servicii, facilitandu-se astfel cooperarea intre organizatii.
 

La nivelul grupului tinta, efectele urmarite de proiect sunt accesul si insertia pe piata muncii, marind astfel sansele de succes individual, asigurarea mobilitatii pe piata muncii a persoanelor vulnerabile, dinspre economia sociala catre economia formala, si crearea premiselor pentru atingerea independentei financiare si dezvoltarea cetateniei active.

 

Pentru detalii si inregistrare in proiect va rugam sa ne contactati:
 

Regiunea Bucuresti-Ilfov
Persoana de contact: Andreea Serban
Adresa: sediul FNTM, str. Dumbrava Rosie nr. 2, Bucuresti - Romania
Telefon: 0785 277 314
Fax: 0318 145 925
E-mail: andreea.serban@fntm.ro
 

Regiunea Centru
Persoana de contact: Mihai Viseroiu
Adresa: sediul APRSC, str. Lunga nr. 100, et. 1, Brasov – Romania
Telefon: 0728 108 239
Fax: 0372 873 690
E-mail: proiect@cumpararesponsabil.ro

 

Proiectul strategic „SUCCES - Sustinem cresterea competitivitatii economiei sociale” este implementat de Asociatia pentru Promovarea Responsabilitatii Sociale a Companiilor - APRSC, in parteneriat cu FNTM, fiind  cofinantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, „Investeste in oameni!”.