Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri

Antreprenorii care vor să obtina ajutorul de stat pentru HoReCa au acum la dispozitie un ghid video 08-06-2021

 

În contextul numărului mare de posibili beneficiari ai ajutorului de stat pentru industria HORECA, instituit în baza ordonanţei de urgenţă nr. 224/2020, Fundația Națională a Tinerilor Manageri a decis să susțină realizarea unui ghid video care să îi ajute pe acei antreprenori care, din diverse motive, nu își pot găsi un consultant care să ii ajute în procesul de depunere online a solicitării de finanțare, fie vor să economisească bani pentru cheltuieli esențiale, date fiind pierderile pe care aceștia le-au suferit datorită restricțiilor pandemiei.

 

Ghidul HORECA20, disponibil pe www.horeca20.ro, este realizat prin colaborarea unor agenții de consultanță și marketing, și este compus din două module.

 

 

 

Cu ajutorul primului modul, care este gratuit, antreprenorii pot afla dacă afacerile lor sunt eligibile pentru a primi aceste despăgubiri, care sunt documentele necesare pentru depunerea solicitării de finanțare și care sunt obligațiile pe care vor trebui să le respecte ulterior încasării grantului.

 

Iar pentru că toate documentele ce vor fi depuse online vor trebui să fie semnate electronic de către solicitanți, unul dintre capitolele modulului 1 explică cum se utilizează certificatul de semnătura electronică calificată.

 

Al doilea modul, care este contra cost și care va fi disponibil în curând, prezintă în detaliu procesul pe care antreprenorii trebuie să îl parcurgă pentru obținerea ajutorului de stat. La achiziția acestui modul, o echipă formată din patru specialiști le va oferi răspunsuri celor care vor avea nevoie de clarificări suplimentare după vizionare, prin email, în termen de maxim 3 zile lucrătoare. În primele 3 zile de la lansare, modulul 2 va fi diponibil la un preț promoțional de 300 de lei.

 

Realizatorii ghidului sunt agențiile Omnipro Mentor si Cash Consult, iar partenerii ce s-au alăturat acestui proiect sunt societățile Especial Audit, ACL International și CertSIGN.