Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri

Alte proiecte FS: FNTM partener 08-04-2010

Dezvoltarea resurselor umane si incurajarea micilor afaceri in zonele rurale din judetele Ialomita si Calarasi. Proiectul,  cofinantat din Fondul Social European prin POSDRU, a obtinut finantare in 2011 si este implementat de catre  Eco Eden, in calitate de Solicitant in parteneriat cu FNTM, Fundatia Societatea Academica Moscopolitana, S.C. Development Projects and Strategies SRL. Obiectivul proiectului consta in facilitarea accesului persoanelor din mediul rural la statutul de persoane active, prin dezvoltarea cunostintelor, abilitatilor si comportamentului antreprenorial si managerial modern pentru mici intreprinzatori sau viitori intreprinzatori, in special persoane tinere din mediul rural care pot genera dezvoltare locala si oportunitati de ocupare prin dezvoltarea propriilor afaceri in domenii non-agricole.

Dezvoltarea resurselor umane si promovarea culturii antreprenoriale in zonele rurale din judetele Dolj si Olt . Proiectul,  cofinantat din Fondul Social European prin POSDRU, a obtinut finantare in 2011 si este implementat de Asociatia IMPREUNA PENTRU TINE in calitate de solicitant in parteneriat cu FNTM, Fundatia Societatea Academica Moscopolitana, S.C. Development Projects and Strategies SRL. Proiectul este in derulare si are ca obiectiv facilitarea accesului persoanelor din mediul rural la statutul de persoane active, prin dezvoltarea cunostintelor, abilitatilor si comportamentului antreprenorial si managerial modern pentru mici intreprinz─âtori sau viitori intreprinzatori, in special tineri, din mediul rural care pot genera dezvoltare locala si oportunitati de ocupare prin dezvoltarea propriilor afaceri in domenii non-agricole.

Maiestrie-Aptitudini-Initiative” - Valorificarea inovatiilor in suportul educational in invatamantul pre-universitar, pentru prevenirea si reducerea fenomenului de abandon scolar si asigurarea conditiilor necesare pentru furnizarea competentelor si abilitatilor de baza pentru toate categoriile de persoane expuse acestui risc, precum si pentru cresterea sanselor de succes scolar. Proiectul, cofinantat din FSE prin POSDRU este implementat din 2010 de catre  Fundatia pentru invatamant, in calitate de Solicitant, in parteneriat cu IRSCA Gifted Education, FNTM, VIA University College, Asociatia IQ 120 Plus. Obiectivul principal al proiectului este promovarea si infiintarea de programe educationale, de preventie a abandonului scolar si cresterea sanselor de succes scolar in invatamantul pre-universitar, prin aplicarea unor strategii inovative si actiuni atractive, care sa conduca la mentinerea in sistemul de educatie a tinerilor vulnerabili la abandonul scolar. In acelasi timp, acestora li se ofera sansa de a fi certificati ca urmare a cursurilor propuse prin acest proiect si de a dobandi competente  pentru o meserie.

Cresterea nivelului de calificare pentru angajatii din industria turismului, in regiunea Bucuresti-Ilfov. Proiectul,  cofinantat din Fondul Social European prin POSDRU, a obtinut finantare in 2011 si este implementat de Asociatia Eco Eden,in calitate de Solicitant, in parteneriat cu FNTM, S.C. Development Projects and Strategies SRL. In cadrul proiectului se ofera consiliere profesionala pentru angajatii din sectorul turistic si cursuri gratuite, acreditate ANC si recunoscute de Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei, in urmatoarele meserii: Receptioner, Tehnician in turism, Agent de turism – ghid. Grupul tinta cuprinde 184 de persoane,  angajati in companiile de turism si servicii hoteliere din regiunea Bucuresti – Ilfov. Membrii grupului tinta sunt acele persoane care nu detin nicio calificare sau detin o calificare necorespunzatoare, in special tineri, ce doresc sa obtina o calificare adecvata, sporindu-si gradul de adaptabilitate si performata la cerintele specifice domeniului turistic.