Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri

Alte finantari 31-12-2008

Proiecte Bayern-Fit for Partnership”, 2004 - prezent
FNTM şi partenerii săi germani (em&s, Tum-Tech, LGA, BFZ gmbh) organizeaza anual misiuni economice în Bavaria, în cadrul programului „Bayern-Fit for Partnership”, iniţiat de Ministerul de Stat pentru Economie din Bavaria, prin Bayern International.
Scopul programului este de a promova cooperarea româno-germană şi de a sprijini mediul de afaceri românesc din diverse sectoare de activitate.
Click aici pentru a consulta informatii despre misiunile economice organizate de FNTM.


Know-how german pentru motivarea şi integrarea şomerilor pe piaţa muncii din judeţul Alba, 20 aprilie 2006 – 20 ianuarie 2007
Proiectul a fost realizat de Fundaţia Naţională a Tinerilor Manageri în parteneriat cu BFZ GmbH - "Centrul de training al Asociaţiei Angajatorilor Bavarezi", cu suportul Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă - AJOFM Alba si al Primăriei Municipiului Alba Iulia.
Finanţare: Ministerul de Economie din Germania, prin GTZ Germania.
Principalul obiectiv al proiectului a fost asigurarea unui suport tehnic şi psihologic şi oferirea de programe de training profesional pentru persoane în căutarea unui loc de muncă.
Pe perioada desfăşurării proiectului au fost organizate două sesiuni de “Training of Trainers”, realizate cu traineri germani, pentru 47 de ingineri, maiştri şi profesori etc, care au devenit traineri în domeniul lor de experienţă. Ulterior, fiecare persoana formata a susţinut, la rândul său, sesiuni de traininguri, în companii, pentru persoane în căutarea unui loc de munca (studenţi, şomeri, minorităţi), oferindu-le acestora suport teoretic şi practic, timp de o lună.
Rezultate:
- proiectul a adunat 511 participanţi, care au fost instruţi în companii din judetul Alba, pe diferite domenii de activitate

- pe perioada proiectului 139 persoane au reuşit să se angajeze ca urmare a acestor traininguri, până la data de 1 Ianuarie 2007.
Cu aceste rezultate, obiectivele proiectului au fost depasite.Proiecte „Fit 4 EU Accession”, 2005 - 2006
FNTM in cooperare cu IBD/ GTZ Romania a organizat in tara o serie de seminarii „Fit 4 EU Accession”, dedicate mediului economic. Seminariile fac parte din Programul „Promovarea Economica si integrare pe piata muncii din Romania”, de cooperare bilaterala romano-germana:
1. „Fit 4 EU Accession” in Alba, seminat organizat de IBD/GTZ Romania, FNTM si Consiliul Judetean Alba, in noiembrie 2006, adresat IMM-urilor din judet, in vederea facilitarii accesarii fondurilor structurale si informarii mediului de afaceri despre reglementarile UE. Tematica: accesarea fondurilor UE, politici de mediu in UE, legislatia de mediu in UE, cunostinte de baza in domeniul managemenului calitatii din cadrul companiilor din UE.
2. In cadrul „Fit 4 EU Accession” au fost organizate in cooperare cu IBD/GTZ o serie de traininguri pe tema Planului de afacere (Blaj ianuarie 2006, Baia Mare aprilie 2006, Brasov iulie 2006, Bistrita august 2006). Subiectele abordate: mediul de afaceri, cercetari de piata, strategii de marketing, riscurile in afaceri
.
3. Seminarii „Train the trainers. Privire de ansamblu asupra diferitelor legislatii din zonele UE”, dezvoltate in cooperare cu GTZ si Camera de Comert si Industrie Timisoara, in decembrie 2005. Subiecte: accesarea fondurilor UE, politici de mediu in UE, legislatia de mediu in UE, cunostinte de baza in domeniul managemenului calitatii din cadrul companiilor din UE
.


Proiect "Educatie permanenta si formare profesionala" - organizat in parteneriat cu BFZ, MAMI si TUM-Tech, 2004 - 2005
„Educatie permanenta si formare profesionala” a fost un program dezvoltat in cooperare cu BFZ gmbH - Fortbildungszentren der Bayerischen Arbeitberverbanden e.V , TUM-Tech - Techniche Universitat Munchen si MAMI - Management Akademie International Munchen.
In cadrul proiectului au fost organizate sesiuni de training si o vizita de studiu in Germania, pentru 24 manageri de top din sectorul public si din sectorul privat din Romania.Proiect Managementul Administraţiei Publice Locale, martie 2000 - iulie 2001
FNTM, în cooperare cu OWZ – East  West Management TrainingGermania, in cooperare cu Academia Internationala de Management din Munchen – MAMI au organizat 3 sesiuni de training în România şi o vizită de lucru în Munchen pentru manageri din sistemul public.
Proiectul a fost finantat de Ministerul Economiei din landul Bavaria.