Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri

A inceput decernarea premiilor Nobel 2011 06-10-2011

Premiul pentru medicina a fost decernat canadianului Ralph M. Steinman pentru descoperirea celulei dentritice si a rolului ei in adaptarea sistemului imunitar si cercetatorilor Breuce A. Beutler (SUA) si Jules A. Hoffmann (Luxemburg) pentru descoperirile asupra activarii sistemului imunitar innascut.

 

Premiul pentru fizica a fost acordat oamenilor de stiinta Saul Perlmutter (SUA), Brian P. Schmidt (Australia) si Adam G. Riess (SUA) pentru descoperirea extinderii accelerate a universului prin observarea supernovelor indepartate. Studiind supernovele, acestia au  ajuns la concluzia ca Universul se extinde cu viteza crescanda.

 

Dan Shechtman, cercetator la Institutul Technion (Israel Institute of Technology, Haifa, Israel) a primit premiul pentru chimie fiind laureat pentru descoperirea cvasicristalelor. Configuratia atomilor ce formeaza cvasicristalele a fost considerata imposibila de chimisti, insa cercetatorul israelian a reusit sa demonstreze existenta lor.  

 

Va urma decernarea premiilor pentru literatura, pace si economie.

Ceremonia de decernare a premiilor va avea loc pe 10 decembrie la Stockholm, iar la Oslo va fi acordat premiul Nobel pentru Pace.

 

Pentru mai multe detalii, clic aici.