Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri

2009 - Anul european al creativitatii si inovarii 11-01-2009

In aceasta luna s-a lansat oficial Anul european al creativitatii si inovarii 2009, cu sloganul „Imagineaza. Creeaza. Inoveaza.”. Aceasta initiativa subliniaza importanta contributiei creativitatii si inovarii la prosperitatea economica si la bunastarea sociala si individuala.

Anul european al creativitatii si inovarii doreste sa sublinieze importanta creativitatii si inovarii in dezvoltarea personala, sociala si economica si sa promoveze talentele umane, creativitarea si abordarile inovatoare in diferite sectoare, precum educatia, cultura, politicile regionale si sociale, cercetarea, ocuparea fortei de munca, energia, transportul, mediul inconjurator si societatea informationala.

Printre masurile propuse in cadrul acestui An, se numara campanii de promovare, evenimente si initiative la nivel european, national, regional si local. Anul european al creativitatii si inovarii 2009 se desfasoara in contextul in care Strategia de la Lisabona are ca obiectiv ca Uniunea Europeana sa devina cea mai competitiva economie din lume, bazata pe cunoastere, pana in 2010.

Sursa: Parlamentul European