Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri

Tinerii din Bucuresti sunt instruiti sa acceseze fondurile europene 29-10-2010

Asociatia Manageri in Dialog in parteneriat Organizatia cu Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri va organiza in perioada 29-30 octombrie 2010, seminariile “Cheia tinerilor bucuresteni catre fondurile europene” .

 

Cele doua seminarii vor avea loc in Bucuresti. Obiectivul proiectului ”Cheia tinerilor bucuresteni catre fondurile europene” este de a informa tinerii bucuresteni despre posibilitatile de initiere, finantare si dezvoltare a unor afaceri prin apelarea la finantare din fonduri europene. In acest sens, vor fi organizate doua seminarii, în cadrul carora vor fi instruiti 25 de tineri cu vârsta cuprinsa între 14-35 de ani. 

 

Seminariile vor avea ca scop familiarizarea cursantilor cu principalele metode si tehnici de scriere a proiectelor cu finantare europeana. Primul seminar va prezenta notiunile generale ale accesarii fondurilor europene, cursantii fiind familiarizati cu principalele tipuri de programe, axe prioritare si domenii majore de interventie ale finantarii europene, principalele domenii si idei de afaceri ce pot fi începute si pentru care se poate cere finantare din fonduri europene. În acest seminar sunt date ca exemple proiecte care deja au câstigat finantare. Cel de-al doilea seminar, privind tehnicile de scriere a proiectelor, va fi unul interactiv. Va fi prezentata la inceput partea teoretica, cursantii urmând sa fie familiarizati cu termeni specifici activitatii de scriere de proiecte urmând ca în continuare, participantii seminariilor sa invete sa completeze cereri de finantare a proiectelor, sa învete sa identifice si sa stabileasca obiectivele unui proiect, sa invete sa determine necesarul de resurse, cum sa se organizeze in timp si cum sa se incadreze in buget.

 

La aceste seminarii, se pot inscrie si pot participa gratuit tinerii bucuresteni, cu vârsta cuprinsa între 14-35 ani.

 

Proiectul “Cheia tinerilor bucuresteni catre fondurile europene” este cofinantat de Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret, prin Directia pentru Sport si Tineret a Municipiului Bucuresti.

 

Va puteti inscrie la aceste seminarii pe site-ul www.amid.org.ro, sectiunea Inscriere seminarii.