Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri

Start-up Urban: Prima sesiune de formare antreprenoriala de la Targu Mures a luat sfarsit 21-06-2018

 

Prima sesiune de formare antreprenorială din cadrul proiectului Start-up Urban, al cărui lider de consorțiu este FNTM, a avut loc în județul Mures și s-a incheiat pe data de 18 iunie 2018, printr-o evaluare finală ce a constat în doua probe, una practică și una teoretică.

 

Sesiunea de formare a început pe 13 iunie și a avut drept traineri doi univeristari de la ASE, pe Andrei Popescu și Cristian Tatu. 

La această primă sesiune de curs s-au înscris 28 de cursanți.

 

 

 

 

Printre temele abordate la acest curs:


Introducere în antreprenoriat   

Inițierea unei afaceri                  

Planul de afacere

Strategii de dezvoltare a afacerii și riscurile afacerii

Dezvoltarea produselor/ serviciilor afacerii

Dezvoltarea produselor/ serviciilor afacerii

Strategia de marketing

Politica de promovare

Organizarea activității

Logistica necesară derulării afacerii

Managementul resurselor umane

Negocierea contractelor

Finanțarea afacerii

Evidența contabilă

Sistemul de evidență financiară

Dezvoltare durabilă și egalitate de șanse

 

Cursul s-a derulat pe parcursul a 5 zile, ce-a de a șasea fiind dedicată evaluării. 

 

 

Programul de formare Specializare în Competențe antreprenoriale de la Târgu Mureș este acreditat ANC. 


 

Cristian Tatu | Trainer Start-Up Urban, consultant, cadru didactic universitar

 

 Cadru didactic în cadrul Facultății de Marketing a Academiei de Studii Economice din București din 2008, doctor în economie, specializat în cercetări de piață, marketing online, creație publicitară, sisteme informatice inteligente și analiza datelor.

Deține certificare Project Management Professional din partea Project Management Institute (Statele Unite ale Americii) și diplomă MBA eliberată de Universitatea din Ottawa (Canada).

 

În ultimii 10 ani a acumulat experiență în consultanță de specialitate pentru dezvoltarea afacerilor din domenii precum turism și divertisment, medicină umană și veterinară, comerț electronic, agricultură, fitness, mecanică auto/moto și altele.

 

În calitate de formator în cadrul proiectelor de formare profesională a contribuit la instruirea a peste 2.000 de cursanți interesați de antreprenoriat și utilizarea noilor tehnologii pentru eficientizarea modului în care se face business în plină revoluție informațională.

 

 

Andrei Popescu | Trainer Start-up Urban, consultant, cadru didactic universitar

 

 Din anul 2006 este cadru didactic în cadrul Departamentului de Marketing din ASE Bucureşti – preparator, asistent, lector. Predă cursuri de marketing şi management în limbile română şi engleză, atât în cadrul programelor de Licenţă ale ASE, cât şi în cadrul MBA-ului Româno-Canadian. A mai participat la programe de formare cu finanţare europeană, mai ales în domeniul promovării antreprenoriatului.

 

Este doctor în marketing din anul 2012. În anul 2016 a absolvit cursurile programului de MBA al Washington University in St. Louis, Olin Business School, program top 25 în SUA. Se implică în comunitate prin oferirea de training şi consultanţă pro bono.

 

De-a lungul a 16 ani de carieră a acumulat experienţă de lucru pe trei continente, în şase ţări, în mediu privat şi mediu public, în mediu for-profit şi not-for-profit. Oferă consultanţă de strategie, marketing şi resurse umane pentru antreprenorii români care vor să-şi crească afacerile. Oferă training-uri personalizate în funcţie de nevoile clientului, pe o tematică largă: marketing, iniţiere în antreprenoriat, managementul schimbării, personal branding, eficientizare şedinţe etc. Este căsătorit şi are o fată.
A doua sesiune de curs de specializare în competențe antreprenoriale, din județul Mureș, și ultima, se organizează între 1-6 august, pentru celelalte 28 de pesoane selectate în grupul țintă Start-up Urban.