Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri

Sprijin pentru prescolari din Alba Iulia, prin proiectul MICESA 18-12-2019

 

O componentă esențială a unuia dintre cele mai vizibile proiecte sociale ale Primăriei Alba Iulia - MICESA- este cea dedicată educației. Concret, 25 de preșcolari din municipiu sunt încurajați și ajutați să participe la educația timpurie. Fiecare copil primește lunar câte un set de materiale didactice, pentru a suplimenta valoarea formativă sau informativă a metodelor didactice folosite de educatori în grădinițe. Tot din bugetul proiectului, se asigură și o subvenție anuală pentru fiecare preşcolar, cât şi pachete alimentare.

 

Recent, a fost achitată prima tranșă pentru anul școlar în curs, în valoare de 900 de lei/copil. Preșcolarii au primit și setul lunar de materiale didactice, precum și pachetele alimentare.

 

Pachetul de măsuri educaționale gândite prin proiectul MICESA are ca scop, pe termen mediu și lung, reducerea abandonului școlar, creșterea nivelului educaţional la nivel local, prin urmare reducerea ratei șomajului pentru tinerii absolvenți. Se înțelege de la sine că o pregătire mai bună și orientată către cerințele pieței muncii duce la o dezvoltare economică și socială locală durabilă.

 

Preșcolarii au fost selectați din comunitățile vizate de proiectul MICESA: „Chicago“, străzile Vasile Goldiş, Gheorghe Pop de Băseşti, o parte a bulevardelor Transilvaniei și Revoluţiei din 1989 și „Pâclişa”.

 

Lista completă cu blocurile de locuințe și casele vizate de proiect o puteți consulta aici.

 

MICESA-proiect cu servicii integrate

Serviciile furnizate de experții proiectului sunt integrate, ceea ce înseamnă că ating aspecte esențiale care țin de sfera socială, profesională, medicală, educațională, juridică etc. Altfel spus, vor avea ca scop creşterea accesului la educaţie, servicii medicale şi sociale, piaţa muncii, la asistenţă juridică pentru reglementarea actelor, la îmbunătăţirea condiţiilor de locuit, respectiv susţinerea antreprenoriatului.

Proiectul Măsuri Integrate de Combatere a Excluziunii Sociale în comunitățile marginalizate din Municipiul Alba Iulia – MICESA“ este derulat de Primăria Municipiului Alba Iulia, în parteneriat cu: DAD EXPERTISE S.R.L, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Alba, Liceul Tehnologic „Dorin Pavel“ Alba Iulia, Fundația Națională a Tinerilor Manageri, Fundația PAEM Alba, Filiala de Cruce Roșie a Județului Alba.

Proiect cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capitalul Uman (POCU) 2014-2020.

Cei interesați pot afla detalii concrete legate de înscrierea în proiect de la experții: Livia ISTRATE: 0720-450887; Cristina BOC: 0758-849384; Petronela ȘERBAN: 0752-476357.