Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri

S-a lansat Re>patriot, Proiect de repatriere prin antreprenoriat 24-04-2015

Fundația Națională a Tinerilor Manageri este partener în proiectul Re>patriot, lansat de Romanian Business Leaders.

Re>patriot îsi propune să atragă românii plecați în străinătate înapoi acasă, pentru a deschide o afacere, prin 7 conferințe în străinătate. Problema pe care o rezolvă proiectul este accesul la informație de prima mână despre oportunitatile de a fi antreprenori în România.
 
Proiectul are ca suport online website-ul repatriot.ro și o pagina pe reteua de socializare Facebook unde sunt incluse informații despre proiect, povești de succes (ale antreprenorilor care au reușit să-și construiască business-uri sănătoase și corecte), ghiduri pentru antreprenori, program de conferințe, oportunități de finanțare și posibilități de sponsorizare. 

LOGO-REPATRIOT_800x533

 

În diaspora sunt milioane de români. Conform unui studiu realizat în 2012, în Italia, 23% dintre români declarau că doresc să investească într-o afacere în România, sau care vor să se întoarcă în căutarea unui loc de muncă. Proiectul se adresează in general românilor care trăiesc în Italia, Spania, Marea Britanie sau alte ţări.

 

Proiectul se adresează în același timp și românilor care sunt de mult timp în străinătate și doresc să rămână acolo, dar sunt interesați să pornească o afacere în țară, transferand astfel în România expertiza și bunele practici dobândite în țara adoptivă.

 

ROMÂNIA ARE NEVOIE DE CREATORI DE VALOARE!

 

Proiectul presupune, pentru început, organizarea a șapte conferinţe în Italia, Spania și Marea Britanie, prin care românii să ia contact direct cu antreprenori de succes care fac business corect în România. În cadrul evenimentelor, vor fi promovate oportunităţile de a face business în ţară și vor fi prezentate exemple de succes ale antreprenorilor care au ales să rămână în România și au reușit să construiască business-uri sănătoase și corecte.

 

Proiectul va dezvolta și va pune la dispoziţie un portal cu informaţii agregate despre a începe o afacere în România și va oferi consiliere în legătură cu oportunităţile de business și de angajare în ţară.

 

Guvernul, instituțiile, organizațiile din țară și alte grupuri ale societății civile pot ajuta antreprenorii veniți din diaspora să valorifice resursele de care au nevoie și să depășească obstacolele pentru dezvoltarea unor zone economice robuste în România. Reducerea diferențelor dintre Vest și România și introducerea de noi idei de afaceri sunt unele dintre cele mai valoroase contribuții ale românilor plecați în străinătate.

 

Suntem gata sa promovăm cu toate forțele acest program pentru a ne aduce valorile în țară!