Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri

S-a incheiat cu succes a 18-a misiune economica din Bavaria - Industria lemnului si a mobilei 18-07-2018

A 18-a misiune economică organizată de  FNTM în Bavaria s-a încheiat cu succes!

Timp de 5 zile, in perioada 9-13 iulie, FNTM a organizat misiunea economică „Industria lemnului si a mobilei” in  Bavaria, Germania, împreuna cu partenerul german TUM-Tech.

Misiunea s-a desfășurat în cadrul Programului Bayern - Fit for Partnership, susținut de Ministerul pentru Economie, Infrastructura, Transport și Tehnologie din landul Bavaria, prin Bayern International.

 

Delegația romană a fost formată din 14 manageri și antreprenori, reprezentanți pentru cele 12 companii participante.

 

1

Botezatu Marian

Administrator

SC BML Produtie SRL

2

Cioată Emilian

Responsabil investiții-întreținere

SC Saifamim Prod SRL 

3

Cioată Mili

Administrator

SC Confort Impex SRL 

4

Dobrin Silviu

Administrator

SC Virix Prod SRL

 

5

 

Dobrin George Cătălin

Director tehnic

SC Virix Prod SRL

 

6

 

Dumitru Traian

Administrator

SC Forestale SRL

7

Filip Raluca

Manager General

SC Orinel Trans SRL

8

Iorga Dumitru

Director fabrică

SC Vascony SRL

9

Nechita Teofil

Director comercial

SC Wooden Doors International SRL

10

Olteanu Cornel

Administrator

SC Oltconfort Com SRL

11

Olteanu Mihaela

Director economic

SC Oltconfort Com SRL

12

Popescu Adrian

Director general

SC Soft Design Company SRL

13

Stoica Constantin

Administrator

SC Migab Forest SRL

14

Tătulescu Cosmin

Director producție

SC Quadra Invest SA

15

Tepșanu Gheorghe

Manager

SC Natural Wooden Floors SRL

16

Urda Adrian Ioan

Consultant

SC Ampluspm SRL

 

Ziua 1

 

În prima zi a avut loc vizita la Weinig Dimter GmbH (www.weinig.com), în orașul Illertissen, întreprindere de referință în prelucrarea lemnului cu ferăstraie crosscut și prese de lipit .

 

 

 

 

Ziua 2

 

În cea de-a doua zi, delegația a vizitat firma Ruf Brikettiersysteme GmbH (www.briquetting.com) în orașul Zaisertshofen, lider mondial pentru sisteme de brichetare și prese de brichet, iar ulterior au participat la o expoziție cu firme bavareze pe tema industriei lemnului și a mobilei, în orașul Augsburg unde au fost prezente urmatoarele companii:

 

  • - Gebr. Maser GmbH

www.gebr-maser.com

  • - GHE Bavaria

 www.ghebavaria.de/en

  • - H.I.T. Maschinenbau GmbH + Co. KG

www.hit-maschinenbau.de/en

  • - Huber Technik GmbH

www.huber-technik.com

  • - Kotschenreuther Forst- & Landtechnik GmbH

www.kotschenreuther.eu

  • - Pfanzelt Maschinenbau GmbH

www.pfanzelt-maschinenbau.de/en

  • - Reichenbacher Hamuel GmbH

www.reichenbacher.de/en

  • - Riedl GmbH

www.riedl.com/en

  • - Simon Möhringer Anlagenbau GmbH

www.moehringer.com/en

  • - STEICO SE

www.steico.com/en


 

 

 

 

Ziua 3

 

În cea de-a treia zi s-au desfășurat vizite la Heizomat Gerätebau-Energiesysteme GmbH (www.heizomat.de) în orașul Gunzenhausen, companie ce produce sisteme de încălzire cu aschii de lemn, sisteme de încălzire cu biomasa, tocatoare de lemn și sisteme de transport pentru aschii. În a doua parte a zilei Homag Group (www.homag.com/en/) și-a deschis ușile pentru reprezentanții noștri. Aceasta companie se ocupă cu fabricarea mobilei, a elementelor de construcție și a cherestelei.

 

 

 

Ziua 4

 

În penultima zi a avut loc vizita la Deutschen Instituts für Möbeltechnik în orașul Rosenheim. Institutul German de Tehnologie a Mobilierului Rosenheim este un furnizor de servicii internationale, tehnice și științifice specializat în testarea și evaluarea calității mobilei, a accesoriilor și a altor produse conexe acestui domeniu.

 

 

În a doua parte a zilei, delegația a vizitat compania bavareză Serra Maschinenbau GmbH (www.serra-sawmills.com/de/) în orașul Rimsting care se ocupă de producerea utilajlor pentru fabrici de cherestea și gatere pentru mobilă.

 

 

 

Ziua 5

 

În ultima zi, a avut loc vizita la Eberl Trocknungsanlagen (www.eberl-trocknungsanlagen.de/en ) în orașul Boden-kirchen , furnizori de tehnologie inovativă pentru uscarea lemnului.

 

Evenimentul s-a incheiat cu discuția de final cu reprezentanții Bayern International și ai Ministerului de Economie si Media, Energie si Tehnologie din landul Bavaria, în München.

 

 

 

Reacții de la participanți:

 

Nechita Teofil- WDI

 

„Totul a fost la superlativ, toata organizarea a fost super ok, translatorul s-a descurcat de minune, am vizitat firme interesante, nu este nimic care sa fie trecut la `negativ`.

Multumim frumos!”

WDI

 

Mihaela Olteanu-OLTCONFORT COM SRL

 

“Draga Ioana,

Tocmai ne-am intors de la  Misiunea Economica desfasurata  in Bavaria si trebuie sa va multumim tie si FNTM pentru sansa pe care am avut-o de a participa la cel mai valoaros, complet si interesantant schimb de experienta  din cariera mea.

Am avut posibilitatea ca pe parcursul a patru zile intense sa cunoastem companii bavareze, producatoare de utilaje pentru prelucrarea lemnului. Asta nu pare extraordinar. Dar noi am fost primiti in multe cazuri chiar de catre patronii acelor firme care cu un deosebit interes ne-au prezentat companiile, produsele lor si chiar procesul de productie. Am avut astfel confirmarea faptului ca produsele acestora sunt de cea mai inalta calitate, 100% germane si ca interesul bavarezilor pentru piata romaneasca este major.

Ministerul bavarez al Economiei  a acordat o mare atentie delegatiei noastre organizand  pentru noi o expozitie speciala cu 10 firme din domeniu, unde fata in fata am putut discuta subiecte de interes comun. Aici am fost ajutati de trei tineri student la TUM(Universitatea Tehnica Munchen) care au tradus pentru noi si gazdele noastre. Si aici am avut parte de cea mai buna reprezentare din partea firmelor bavareze care si-au trimis la discutii membri din conducerea lor care in anumite cazuri erau din familia ce detine compania. Au fost proiectii video si prezentari  complete de la fiecare expozant , de mare interes pentru noi, schimburi de pliante, carti vizita si materiale promotionale.

In ultima zi am avut onoarea unei mese rotunde la sediul Ministerului  bavarez al Economiei si Afacerilor, Energiei si Tehnologiei, unde am facut un schimb de impresii si am aflat de uriasul interes pe care il are acest minister in Romania. Astfel ,am aflat de la gazda noastra,dna Ursula Heinzel, ca in octombrie anul acesta ei vor organiza o zi a Romaniei pentru intensificarea relatiiilor intre companiile bavareze si romane.

Trebuie sa mentionez extraordinara calitate a organizarii(transport, cazare,mese, intalniri) pentru care va felicit din inima.

Am avut aceasta  frumoasa experienta prin mijlocirea unor tineri inimosi din FNTM , Bayern International si TUM-Tech ,impreuna cu ministerul bavarez. Imi dau seama ca astfel de initiative sunt deosebit de importante pentru firmele romanesti. Sa ai contact  direct cu peste 17 firme in 4 zile , la care se adauga relationarea dintre noi, firmele romanesti de profil este o actiune pe care nimeni nu o poate asigura logistic in mod individual. Recomand tuturor sa aplice pentru astfel de misiuni economice deoarece sunt organizare la cel mai inalt nivel de calitate si interes.

 

 Cu multumiri, aprecieri si respect ,

Mihaela Olteanu

OLTCONFORT COM SRL”

 

Constantin Stoica-Migab Forest SRL

 

 “Draga Ioana,

Ai reusit sa ne cooptezi intr-o experienta unica de inalt nivel logistic si organizatoric. Marturisesc ca, personal vizitez aproape toate targurile de profil din Europa si am avut si in SUA, la firma John Deere, o vizita de lucru foarte interesanta de o saptamana.

Insa voi, FNTM, ati organizat intr-o maniera foarte eleganta un adevarat maraton in cadrul  companiilor bavareze producatoare de tehnologie pentru prelucrarea lemnului si ne-ati dat posibilitatea sa avem contacte bilaterale cu fiecare dintre aceste companii la cel mai inalt nivel.

Am fost impresionat de calitatea companiilor gazde dar si a colegilor din Romania cu care am format delegatia. Oameni de afaceri romani,echilibrati, cu firme mai mari sau mai mici, interesati de deschiderea firmelor lor, de tehnologizare cu care am impartasit valoroase idei.

As repeta oricand experienta, a fost logistic cu mult peste ceea ce compania mea ar putea organiza individual. Recomand oricui, pe domeniul lui, sa participle la astfel de actiuni.

 

Multumesc si va asigur de  toata aprecierea mea!

Constantin Stoica

Migab Forest SRL”

 

 Cornel Olteanu - SC OLTCONFORT COM SRL

 

“Ne-am  intors din Misiunea Economica  cu convingerea ca am facut cea mai buna alegere din punct de vedere al imbunatatirii experientei profesionale.

Am avut, la un inalt nivel ,posibilitatea de a cunoaste companii bavareze din domeniul tehnologiei lemnului . Am cunoscut aici modele de afaceri mari, medii si mici. Cele mai multe medii cu pana in 100 angajati si am impartasit din experienta, organizarea si modul lor de a se promova. I-am perceput ca fiind performanti, seriosi, comunicativi si sinceri. E impresionant sa vezi patronul unei companii bavareze cum sta de vorba cu delegatia romana timp de 2-3 ore in care isi prezinta procesul de productie atat in proiectii video cat si in hale si are cea mai profesionista si modesta atitudine.

Am vazut apoi, prin vizita la Institutul German al Mobilei din în orașul Rosenheim , ce inseamna o universitate din domeniu la nivel occidental. Colegii mei mai tineri de delegatie sau aratat foarte interesati de posibilitatea de a studia aici, mai ales ca studiile sunt gratuite si tehnologizarea Institutului este asigurata la cele mai inalte standarde chiar de o parte din oamenii de afaceri vizitati de noi, care studiasera aici(ex. Patronul Homag).

In Germania si in special in Bavaria productia de tehnologie este 100% nemteasca, am vazut asta cu ochii nostri si ne-am convins ca utilajele cumparate de aici sunt o alegere buna.

Patru zile in Bavaria, deplasandu-ne cu autocarul intre orasele de interes, am descoperit un tinut superb pe care l-am admirat atunci cand ne opream din admirat companiile gazde.

Da, a fost o incantare, o experienta de cea mai buna calitate pentru care va multumim, va felicitam si va dorim sa aveti multe astfel de initiative care chiar pot ridica mediu de afaceri romanesc.

Cu Stima,

Cornel Olteanu

 

Cosmin Tatulescu - SC Quadra Invest SRL

"Vreau sa va multumesc pentru ca ne-ati oferit acesta interesanta oportunitate de a participa in cadrul misiunii economice pe care ati desfasurat-o impreuna cu partenerii din Bavaria. 

Absolut toate informatiile pe care le-am primit in cadrul vizitelor mi s-au parut foarte interesante si chiar voi incerca sa le implementez in compania pe care o reprezint. 

Din punct de vedere organizatoric consider ca totul a fost la superlativ.

Va multumesc!"

 

Raluca Filip- SC Orinel Trans SRL

"Buna, Ioana.

Vreau sa te felicit pentru cum ai organizat delegatia din Bavaria si sa-ti urez mult succes in continuare in tot ceea ce faci. M-am simtit excelent, iar companiile pe care le-am vizitat m-au facut sa am incredere ca pot sa reusesc sa ridic si eu nivelul companiei pe care o conduc prin investitii si optimizare.

Oraselele vizitate si cazarile au fost super, Tibi, translatorul, a fost minunat, partenerii vostri din Bavaria super comunicativi si draguti...iar daca reuseam sa avem o zi sau o jumatate de zi de plimbare prin Munchen era absolut minunat :).

Iti multumesc inca o data si mult succes.

Zi frumoasa.

R.F."