Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri

Romanian Business Leaders Summit 2016 - Meet the Game Changers, 3-4 martie, Bucuresti 24-02-2016

FNTM partener institutional

 

Antreprenoriatul este o forta puternica pentru schimbare. Peste tot in lume, produce inovatie, gaseste solutii noi pentru provocarile economice si sociale si genereaza o parte considerabila - daca nu cea mai mare parte - din noile locuri de munca. In multinationale mari, in startup-uri mici sau in interiorul comunitatilor locale, antreprenorii creeaza oportunitati care schimba si imbunatatesc realitatea care ne inconjoara.

 

In Romania, doua treimi din profitul creat in tara intr-un an provine de la antreprenorii locali. Daca sunt intrebati, doua treimi dintre adultii romani doresc sa-si deschida propria companie si, oricat de greu este de crezut, tara are unul dintre cele mai intense medii antreprenoriale din Europa, potrivit Global Entrepreneurship Monitor.

 

Potrivit Bancii Mondiale, Romania ocupa locul 37 in lume in privinta usurintei de a face business. Este remarcabil ca Romania a urcat 11 pozitii in raportul anual “Doing Business”, dar inca ocupa locul 45 in privinta usurintei de a incepe o afacere. Asa cum puncta EY in editia din 2015 a raportului “Antreprenorii vorbesc”, care evalueaza starea antreprenoriatului in Romania, cadrul de reglementare si cel fiscal inca sunt neprietenoase, reprezentand principalul obstacol pentru antreprenoriat.

 

De la institutiile publice ineficiente si costisitoare si pana la educatia slaba si eforturile imense pentru a recruta si pastra angajati talentati, corporatiile, antreprenorii si Guvernul au de rezolvat o lista lunga de probleme pentru a imbunatati mediul si a permite spiritului antreprenorial sa se manifeste in Romania. Cu un Guvern nou si o societate trezita, cu un an economic bun in fata si cu o multime de provocari, este momentul sa conectam liderii care pot schimba regulile jocului in Romania.

 

 

Romanian Business Leafers Summit 2016 - Meet the Game Changers

 

Editia din 2016 a Romanian Business Leaders Summit va aduce impreuna cei mai puternici antreprenori din tara, lideri din companii mari, reprezentanti ai Guvernului si ai societatii civile. Participantii vor incerca sa gaseasca raspunsuri inteligente, care sa fie baza unor actiuni viitoare, la unele dintre cele mai importante provocari in si dincolo de anul 2016.

 

Se vor aborda teme precum:

• Care sunt cele mai importante subiecte pe agenda antreprenorilor in 2016 si cum putem lucra mai bine cu noul Guvern pentru a imbunatati mediul de afaceri?

• Care sunt costurile si impactul real ale excesului de reglementare si ale birocratiei si ce putem face concret in acest sens?

• Ce este nevoie sa facem pentru a creste o generatie noua de afaceri inovative?

• Cum putem conecta capitalul si antreprenorii mici? Cum abordam provocarea de a dezvolta antreprenoriatul prin constructia de lanturi de valoare locale?

• Care este impactul real al saraciei de talente si al deficitului de forta de munca? Care este rolul educatiei, in acest context?

• Care este impactul intalnirii a trei generatii (X, Y si Z), pentru prima data, in mediul de business?

• Ce este nevoie sa facem pentru ca Romania sa fie unul dintre cele mai bune medii pentru antreprenoriat din Europa?

 

 

Sesiuni si momente

 

Evenimentul de doua zile ii poarta pe participanti printr-o calatorie cu sesiuni diverse si creeaza spatiu pentru dezbateri importante, discutii pe teme de interes comun, sesiuni pentru generarea de proiecte si momente inspirationale.

 

• Subiecte importante - Sesiunile plenare sunt un forum deschis pentru dezbaterea marilor provocari in noul an.

• Mese rotunde - Discutii pe teme de interes comun specifice, studii de caz si discutii practice.

• Sesiuni de lucru - Sunt dedicate pentru a gandi si proiecta initiative concrete prin care sa rezolvam cateva dintre problemele discutate in cadrul Summit-ului.

• Premiile MERITO - Un moment special de recunoastere si premiere a unor profesori exceptionali care educa noua generatie.

• Networking - O oportunitate de a intalni lideri, de reconectare si de a crea noi prietenii.

• Celebrare - Premiile RBL Summit vor recunoaste oamenii cu contributii speciale in 2015.

• Feel good - Evenimente de seara cu muzica buna si o atmosfera in care sa te bucuri de compania celorlalti invitati si sa discuti subiectele zilei.

 

 

Forum pentru dialog deschis si platforma pentru schimbare

 

Participarea se face doar pe baza de invitatie. Inscrieri AICI.

 

La eveniment vor participa:

Membrii clubului Romanian Business Leaders

• Membrii comunitatii extinse Romanian Business Leaders: lideri care lucreaza in echipe de proiect si in initiativele de advocacy

• Membri ai Guvernului Romaniei, autoritati publice

• Lideri ai organizatiilor media romanesti

• Membri ai comunitatii diplomatice acreditate la Bucuresti

• Lideri ai organizatiilor non-guvernamentale si membri ai organizatiilor partenere ale Romanian Business Leaders.

 

Te invitam sa vezi aici programul preliminar al Summit-ului si pe cine vei (re)intalni la eveniment, in 3-4 martie 2016!