Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri

Rocket Internet: Fonduri de un miliard de dolari pentru stimularea startup-urilor online din Europa 27-02-2017

Rocket Internet este o companie germană cu sediul la Berlin care construiește startup-uri online și deține acțiuni în diferite tiprui de afaceri de vânzare cu amănuntul (retail) pe internet. Rocket Internet este o companie descrisă drept startup studio (venture builder), sau creator de companii.    

Rocket Internet, una dintre companiile cele mai active în investițiile în startup-uri europene, a anunțat crearea fondului Rocket Internet Capital Partners de un miliard de dolari pentru investiții în startup-uri care sunt la început de drum - cel mai mare fond de acest tip din Europa, anunță tech.eu.

Investițiile vor fi concentrate în jurul domeniilor ca software, ecommerce, fintech, marketplaces, travel. Fondul a fost creat cu ajutorul unui grup de investitori globali, de la instituții financiare, până la fonduri de pensii, fundații și investitori privați.
 
Rocket Internet a contribuit cu 14% la Rocket Internet Capital Partners.
 
Printre companiile în care Rocket Internet a investit se află startup-uri ca Delivery Hero, Hello Fresh, Zalora sau home24. 
 
Oliver Samwer de la Rocket Internet vorbește mai jos despre strategia companiei de stimulare a afacerilor (via start-up.ro)