Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri

Redirectionati 2% din impozit catre FNTM - Sustineti cultura manageriala moderna in Romania! 05-03-2019

Va invitam sa completati Formularul 230 si transmiteti-l catre administratia financiara pana la 15 martie 2019.

No photo description available.


In fiecare an, persoanele fizice au posibilitatea sa directioneze 2% din impozitul pe veniturile obtinute in anul precedent, catre o entitate nonprofit. Aceasta optiune nu va costa nimic, iar daca nu o folositi suma respectiva ramane statului.

 

Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri (FNTM) este o organizatie non–profit si neguvernamentala,  infiintata In 1997 de catre un grup de absolventi cu specializare in management. Misiunea noastra promovarea si dezvoltarea culturii manageriale moderne in societatea romaneasca, in spiritul economiei de piata, iar principiile pe care se bazeaza activitatea FNTM sunt moralitate, competenta, fairplay, democratie, etica, responsabilitate si solidaritate. Cu o experienta de 20 de ani, FNTM a dezvoltat o retea profesionala de membri, in fiecare judet din Romania. Daca doriti sa sustineti misiunea FNTM, puteti directiona doi la suta din impozit catre FNTM astfel:


Daca sunteti salariat(a):


- Descarcati "Cererea privind destinatia sumei reprezentand pana la 2% din impozitul anual" (formularul 230)completati-o si semnati-o. Dupa descarcare, va rugam sa deschideti si sa completati documentul cu Adobe Acrobat Reader. Nu este necesar sa indicati suma pe care o directionati catre FNTM, aceasta suma va fi calculata automat de catre cei de la finante in functie de impozitul pe venit platit deja de dvs.

Aceasta cerere/formular 230 este completata cu datele Fundatiei Nationale a Tinerilor Manageri.


Conform noilor reglementari Formularul 230 se poate depune:

-  In persoana, in format hartie, direct la registratura organului fiscal sau la oficiul postal, prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire.

 

Originalul se depune la:
- organul fiscal in a carui raza teritoriala contribuabilul are adresa unde isi are domiciliul, potrivit legii sau adresa unde locuieste efectiv, in cazul in care aceasta este diferita de domiciliu, pentru persoanele fizice care au domiciliul fiscal in Romania.

- organul fiscal in a carui raza teritoriala se afla sursa de venit, pentru ceilalti contribuabili persoane fizice.

Copia se pastreaza de catre contribuabil sau de catre imputernicitul acestuia. 
Formularul se depune in format hartie, la registratura organului fiscal competent sau se comunica prin posta cu confirmare de primire. Declaratia se poate transmite prin mijloace electronice de transmitere la distanta, in conformitate cu prevederile legale in vigoare

 

Va recomandam calduros sa folositi spatiul privat virtual - o sa vedeti ca dupa inregistrare va va fi de mare folos faptul ca aveti cont pe spatiul virtual privat care reprezinta o modalitate moderna de a primi informatii si depune o multitudine de declaratii catre ANAF fara sa mai stati la cozile de la ghisee.

 

Termenul de depunere este pana la data de 15 martie 2019.


Multumim persoanelor care au directionat in anii anteriori catre FNTM 2% din impozitul lor pe venit. Aceste sume au sprijinit activitatea curenta a fundatiei.


Puteti afla adresele administratiilor de finante locale pe site-ul ANAF: www.anaf.ro.