Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri

Re>patriot isi propune sa atraga romanii stabiliti peste hotare pentru a investi in Romania 28-04-2015

BUCUREŞTI, 28 aprilie 2015 - Fundația Romanian Business Leaders, care reunește antreprenori și lideri de business importanți din mediul privat din România lansează Re>patriot, un proiect de repatriere prin antreprenoriat a românilor stabiliți peste hotare.

 

 

Studiile arată că aproximativ o pătrime din românii plecați doresc să investească într-o afacere în România, în timp ce în țară este nevoie de tot mai multe business-uri antreprenoriale. Re>patriot își propune să susțină românii care doresc să revină în țară cu informații și consiliere pentru acces rapid la oportunitățile de a face business în România. Demersul răspunde, în același timp, nevoii României de a atrage expertiză și bune practici din țările cu o economie de piață dezvoltată.

 

„Principalele bariere ale românilor plecați care doresc să investească în țară țin de lipsa informațiilor și teama de a nu pierde banii investiți. Ne-am propus să îi ajutăm cu informații despre ce presupune să deschizi  o afacere în România, despre procedurile legale, despre finanțare, despre ocaziile de a face afaceri în diferite domenii. Pentru a încuraja să-și depășească neîncrederea, vom promova povești de succes ale antreprenorilor români”, a declarat Felix Pătrășcanu, membru în Consiliul Director al Fundaţiei Romanian Business Leaders.

 

"Provin dintr-o zona – Vrancea - in care peste 80% din tineri sunt plecati preponderent in Italia si Spania. Sunt oameni care si-ar dori sa se reintoarca. Am discutat cu multi dintre ei si am observat ca au invatat foarte multe lucruri si ca unii chiar si-au schimbat fundamental modul de a gandi, dar au o mare reticenta legat de ceea ce se intampla in Romania. Mesajul Repatriot pentru ei este ca Romania se schimba in bine si ca au oportunitati de business mai bune in tara decat unde traiesc acum" - Felix Patrascanu, #haiacasa, #repatriot

Posted by Repatriot on 28 Aprilie 2015

Re>patriot se adresează, în prima etapă, special românilor care trăiesc în Italia, Spania și Marea Britanie și vizează crearea unei comunități care să inspire și să motiveze dar și să consilieze pe cei care doresc să investească în țară.

 

“Constatăm că un număr tot mai mare de români care lucrează în străinătate ar dori să se întoarcă acasă. Ei deţin resurse în bani, cunoştinţe, abilităţi, experienţă şi o mare capacitate de muncă. Până acum, banii trimişi de ei au adus o contribuţie importantă la creşterea României. Marea majoritate au emigrat pentru că în ţară lipseau oportunităţile şi perspectivele unui viitor mai bun. Au ales să plece într-o lume liberă, a competiţiei, a corupţiei foarte scăzute, a valorilor etice, au ales să lucreze în economii funcţionale. Cei mai mulţi îşi iubesc ţara şi e momentul să dovedim că îi preţuim.

 

Guvernul României ar trebui să considere o prioritate naţională atragerea românilor plecaţi. Aceştia pot investi în economia României şi vor reveni în ţară aducând cu ei posibili investitori şi asociaţii din ţările în care trăiesc.

 

Sunt convins că transferul de know-how şi infuzia de capital astfel dobândite vor reprezenta un imbold important pentru economia românească”, a declarat Marius Bostan, liderul proiectului Re>patriot.

 

 

"Diaspora este ancora noastra occidentala. In diverse etape istorice, s-a dovedit ca acesti oameni care au studiat sau au facut afaceri in afara, dar au ramas in legatura cu tara au avut un aport important la dezvoltarea Romaniei. Credem ca, in urmatorii cinci ani, ei au o ocazie importanta de a se repatria si a dezvolta in Romania afaceri de succes. Sunt deja detinatori de know-how, deja au interactionat cu o cultura de business solida si credem ca e timpul sa le intindem o mana in mod serios si organizat" - Marius Bostan, liderul proiectului Repatriot - #haiacasa, #repatriot

Posted by Repatriot on 28 Aprilie 2015

 

Un prim pas constă în organizarea a șapte conferinţe în Italia, Spania și Marea Britanie, prin care românii de acolo să ia contact direct cu antreprenori de succes din România. La aceste evenimente vor fi promovate oportunităţile de a face business în ţară și vor fi prezentate exemple de succes ale antreprenorilor care au ales să rămână în România și au reușit să construiască business-uri sustenabile.

 

“Re>patriot este un proiect de suflet pentru că ştiu cum e să fii de ambele părţi. Aici e locul nostru, aici sunt oportunităţile, aici e nevoie de noi. Diaspora e cel mai de preţ lucru pe care îl avem în acest moment. Aceşti oameni au acumulat cunoştinţe, au o altă perspectivă, o altă viziune, şi-au schimbat mentalitatea. Oportunităţile mari pentru oamenii cu iniţiativă sunt aici. În România este spaţiu de acţiune, lucrurile se desfăşoară încă la un nivel scăzut de profesionalism şi competenţă, astfel că românii cu iniţiativă se pot diferenţia rapid în piaţă. Pentru cei mai comozi, România însă nu este o oportunitate”, a declarat Dragoş Anastasiu, membru în Consiliul Director al Fundaţiei Romanian Business Leaders.

 

Dragos Anastasiu: Oportunitatile de business pentru romanii cu initiativa sunt acasa, in Romania!Inscrie-te ACUM la conferintele Repatriot www.repatriot.ro/category/conferinte

Posted by Repatriot on 28 Aprilie 2015

 

Mai multe informații despre inițiativă sunt disponibile pe www.repatriot.ro, care integrează informații utile despre oportunitățile de investiții și poveștile de succes ale antreprenorilor români.

 

"Romania este o tara cu foarte multe oportunitati. Putem cu totii sa traim foarte bine, chiar daca multi dintre noi au ales sa traiasca in strainatate. Imi doresc ca Repatriot sa ajute pe de o parte oamenii si sa ajute Romania sa fie cunoscuta in strainatate prin faptul ca cream valoare in Europa si in lume" a declarat Gabriel Istoc, General Manager at B-team Consult and Services.

 

 

"Romania este o tara cu foarte multe oportunitati. Putem cu totii sa traim foarte bine, chiar daca multi dintre noi au ales sa traiasca in strainatate. Imi doresc ca Repatriot sa ajute pe de o parte oamenii si sa ajute Romania sa fie cunoscuta in strainatate prin faptul ca cream valoare in Europa si in lume" - Gabriel Istoc, #haiacasa, #repatriot

Posted by Repatriot on 28 Aprilie 2015

 

"Ai o imensa oportunitate sa ai succes in Romania cand vii din diaspora cu un rucsac cu cunostinte si abilitati castigate in piete dezvoltate si vii intr-o piata deschisa si dornica de a se dezvolta. Este nevoie sa fii “smart”, creativ si pasionat de ceea ce faci" a declarat Helen Hildegard Brandl.

 

DESPRE FUNDAȚIA ROMANIAN BUSINESS LEADERS

Fundația Romanian Business Leaders (FRBL) este o organizație apolitică, neguvernamentală și non-profit a cărei misiune este construcția unei țări mai bune pentru mediul de afaceri și locuitorii ei. FRBL organizează anual, la mijlocul lunii februarie, RBLSummit, un eveniment de două zile la finalul cărora peste 200 de antreprenori și lideri români din business generează proiecte concrete în trei arii de acțiune - antreprenoriat, educație și bună guvernare – pe care ulterior le implementează cu sprijinul FRBL. Detalii la www.rbls.ro.

Persoana de contact: mona.gheorghe@rbls.ro, 0729.729.217.