Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri

Raportul AURORA: Perspective de dezvoltare in Europa, Romania si in zona de Vest a tarii 25-05-2016

FNTM - partener AURORA

Oportunitatile din Europa de est sunt date de ratele mai mari de crestere economica, raportat la vestul Europei, rate ce provin din diferentele mari intre potentialul disponibil si cel exploatat. Problemele sunt date de lipsa infrastructurii in Romania, ce defavorizeaza dezvoltarea zonelor deficitare in acest sens. Este importat sa subliniem ca nivelul redus al factorului de capitalizare cunoaste cresteri substantiale la cele mai mici imbunatatiri de infrastructura.

 

In acest sens, AURORA realizeaza cercetari socio-eonomice si strategii de dezvoltare ale unor comunitati din regiunea de VEST a tarii, judetele Arad si Timis, in orase si comune, si a dezvoltat proiecte si idei de proiecte cu parteneri din Romania, Ungaria, Serbia si Bulgaria.

 

Pornind de la zona de contact cu Europa centrala si de vest (zonele Vest si Nord-Vest), se formeaza un coridor de dezvoltare in Romania, ce duce inspre capitala București. Oportunitatile de crestere sunt mai mari cu cat zonele din acest coridor sunt mai apropiate de pietele si sistemele de infrastructura europeana.

 

In 2015, AURORA a realizat un rezumat al activitatii de pana acum, sub forma unui Raport anual, primul de acest fel - "Perspective de Dezvoltare, Europa, Romania, Arad-Timis".  
 

Raportul e realizat pentru a prezenta situatia existenta, potentialul si oportunitatile de dezvoltare, fiind structurat pe 3 niveluri majore: Europa, Romania, Regiunea Vest - Arad, Timis, urmarind acelasi set de indicatori la toate cele 3 niveluri. 
 

• Descarcati Raportul in limba romana

 

• Descarcati Raportul in limba engleza

 


Pe viitor, AURORA isi propune:

 

1.   Dezvoltarea metodei de studiu a evolutiei comunitatilor, stabilirea de parteneriate in acest sens si dezvoltarea de proiecte;

 

2.   Aplicarea efectiva a metodei de cercetare si previziune in interesul afacerilor, autoritatilor publice si centrelor de cercetare, care sa conduca la dezvoltare regionala si, in special, la o dezvoltare durabila a comunitatilor.


Pentru alte detalii va invitam sa contactati echipa AURORA:

Site-ul AURORA - www.aurora-grup.ro