Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri

Programul „Antreprenori romani de pretutindeni”, parteneriat MAE-FNTM-RBL 01-07-2016

Învață să fii antreprenor, oriunde ești în lume!

 

Actualizare 11 iulie 2016:  Anuntam inchiderea inscrierilor la Programul "Antreprenori romani de pretutindeni". 
Prin Program au fost alocate 300 de burse gratuite pentru a studia unul dintre Programele e-Learning FNTM: Antreprenor, Manager sau Intreprinzator in turism. 
Inscrierea s-a realizat pe principiul primul venit, primul servit.

 

Ministerul Afacerilor Externe - Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni (MAE - DPRRP), în parteneriat cu Fundația Națională a Tinerilor Manageri - FNTM și Re>Patriot - proiect al Romanian Business Leaders - RBL, lansează Programul „Antreprenori români de pretutindeni”.
 

Stimularea spiritului întreprinzător și încurajarea inițiativelor de afaceri, care pot crea mai multă bunăstare pentru români, oriunde aceștia s-ar afla, sunt obiective pe care Departamentul Politici pentru Românii de Pretutindeni le susține în mod constant. 
Urmariti inregistrarea VIDEO de la Conferinta de Lansare a Programului, din 1 iulie 2016, AICI.
 

Acest Program este dedicat românilor din străinătate.


Cursurile se vor putea studia în perioada 1 iulie - 15 noiembrie 2016 și au ca scop promovarea culturii antreprenoriale și de management și sprijinirea românilor din străinătate.
 

Prin Programul “Antreprenori români de pretutindeni”:

• beneficiezi de una din cele 300 de burse gratuite pentru studiul Programelor e-Learning de educație în management și cultură antreprenorială: Antreprenor, Manager și Întreprinzător în turism, dezvoltate de Fundația Națională a Tinerilor Manageri - FNTM

• poți câștiga una din cele 20 de cărți de antreprenoriat, câte 10 exemplare din “Ghidul Practic pentru Antreprenori”, realizat de Romanian Business Leaders și câte 10 exemplare din cartea “Cei care schimbă jocul”

• poți câștiga unul din cele 3 locuri pentru mentorat tehnic cu lideri români de business din proiectul Re>Patriot

• poți câștiga unul din cele 3 sejururi în România, oferite de Re>Patriot (RBL).
 

 

Modalitatea de înscriere: completează Formularul electronic, până la 31 iulie 2016, in limita locurilor disponibile. Acest Program este dedicat românilor din străinătate.

Actualizare 11 iulie 2016:  Anuntam inchiderea inscrierilor la Programul "Antreprenori romani de pretutindeni". 
 

 

Pentru studierea gratuită a Programelor e-Learning FNTM înscrierea se face în limita a 100 de locuri pentru fiecare Program de educație: Antreprenor, Manager și Întreprinzător în turism, pe principiul primul venit, primul servit. Studierea și absolvirea fiecărui Program e-Learning FNTM se realizează până la 15 noiembrie 2016, prin promovarea testelor online, cu un procentaj minim de 70% pentru fiecare modul de curs.

Diplomele de absolvire se eliberează sub egida FNTM (electronic și/sau print). Pentru informații suplimentare, trimiteți un mesaj la antreprenor@fntm.ro.

 

Pentru a beneficia de premiile RBL, cursanții interesați sunt invitați să trimită un plan de afacere, până la 30 octombrie 2016, la adresa office@repatriot.ro, pentru a putea câștiga următoarele premii:

• Cărți de antreprenoriat - Primele 20 de planuri de afaceri trimise vor fi premiate cu câte o carte la alegere din ”Ghidul Practic pentru Antreprenori” și “Cei care schimbă jocul”. Vă rugăm să menționați titlul cărții dorite când trimiteți planul de afaceri. Structura planului de afacere va fi anunțată după înscrierea la Programele e-Learning.

• Mentorat tehnic - Un juriu format din câte un reprezentant al Departamentului Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni din Ministerul Afacerilor Externe, Fundația Națională a Tinerilor Manageri - FNTM și Re>Patriot (Romanian Business Leaders - RBL) va alege cele mai bune 3 planuri de afaceri trimise.

• Sejururi în România - Câștigătorii celor 3 sejururi vor fi extrași prin tragere la sorți, folosind o aplicație electronică, din totalul planurilor de afaceri trimise.

 

Despre Programele de e-Learning FNTM

Fundația Națională a Tinerilor Manageri - FNTM oferă 300 de burse gratuite pentru studiul Programelor e-Learning de educație în management și cultură antreprenorială: Antreprenor, Manager și Întreprinzător în turism.

 

Fiecare Program de educație se studiază în perioada iulie - noiembrie 2016, prin intermediul platformelor de e-Learning www.edusa.ro, respectiv elearning.intreprinzatorturism.ro, lansate și dezvoltate de FNTM.

Modulele de curs ale fiecărui Program de educație sunt concepute de o echipă de consultanți, oameni de afaceri și profesori recunoscuți în mediile universitare.

 

Alege Programul e-Learning FNTM care ți se potriveşte cel mai bine!

 

Programul de educație Antreprenor

• Firma și mediul economic

• Antreprenoriat și inovare

• Managementul afacerii

• Finanțele și contabilitatea afacerii

• Marketingul afacerii

• Comunicare și negociere

Studiu pe platforma e-Learning de pe edusa.ro.

 

Programul de educație Manager

• Plan de afacere

• Management strategic

• Management financiar

• Management de proiect

Studiu pe platforma e-Learning de pe edusa.ro

 

Programul de educație Întreprinzător în turism

• Management turistic

• Marketing și promovare

• IT&C

• Management financiar

• Plan de afacere - Cerere de finanțare

Studiu pe platforma e-Learning de pe intreprinzatorturism.ro.

 

Beneficiile studierii Programelor e-Learning:

• cursuri aplicate, dinamice, interactive și intuitive

• peste 200 de ore de teorie completate de studii de caz

• momente didactice animate și exerciții aplicative

• exemple video, pilde, poveşti cu tâlc, cugetări şi citate celebre

• studiu în ritm propriu, cu autoevaluare permanentă

• accesarea cursului oricând și de oriunde, prin intermediul internetului.

 

Testimonialele absolvenților Programelor e-Learning FNTM: http://goo.gl/So5CGC

 

 

Despre cărțile de antreprenoriat oferite de Re>Patriot

“Ghidul Practic pentru Antreprenori” este o colecție de sfaturi și instrumente pentru românii care doresc să pornească o afacere sau au deschis recent un business. Ghidul este scris de antreprenori și intraprenori români, membri Romanian Business Leaders. Detalii aici.

Cartea “Cei care schimbă jocul” este, după știința autoarelor – Andreea Roșca și Mona Dîrțu -, prima carte care vorbește despre mecanismele și procesele de decizie ale primei generații de antreprenori români de după deșertificarea comunistă. Detalii aici și pe www.ceicareschimbajocul.ro.

 

Despre programul de mentorat RBL - Mentoria

Mentoria este un program național de mentorat de business pentru antreprenori în etapa de start-up și scale-up.

Scopul programului este să sprijine antreprenori cu potențial, astfel încât aceștia să devină jucători reprezentativi în domeniul lor în România și/sau să fructifice oportunități în alte piețe din afara țării.

Facem lucrul acesta prin relații de mentorat cu durata de 1 an și întâlniri lunare între mentee și mentori. Avem o echipă de circa 90 de mentori lideri de business care sunt atât antreprenori, cât și intraprenori. Selectăm mentee de două ori pe an - fiecare aplicație este evaluată de un panel format din liderii proiectului și managerul de program.

Motto-ul Mentoria este “cresc antreprenorii, crește România!”

Mai multe detalii la www.mentoria.rbls.ro.

 

Urmariti inregistrarea VIDEO de la Conferinta de Lansare a Programului, din 1 iulie 2016, AICI.

__________________________________

Valorificarea în beneficiul României şi al tuturor românilor a potenţialului politic, economic, social şi cultural pe care îl au comunităţile româneşti prin dimensiunea şi dinamica lor, este un obiectiv specific al Departamentului Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni.

Prin promovarea programelor de burse online, Departamentul Politici pentru Relatia cu Românii de Pretutindeni dorește să evidențieze rolul esențial al educației și al formării în cultivarea noilor generații de întreprinzători și să facă antreprenoriatul o perspectivă atractivă și accesibilă pentru toți românii de peste granițe. Antreprenoriatul este cel mai puternic catalizator al creșterii economice iar întreprinderile mici și mijlocii sunt principalele furnizoare de locuri de muncă în Europa.

Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni dorește să aducă o contribuție specifică la dezvoltarea competențelor antreprenoriale și stimularea unei implicări active în domeniul economic a românilor de peste hotare, inclusiv prin transferul de expertiză al acestora în România și contribuția la dezvoltarea unor sectoare economice din țara noastră.

Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni consideră că abordarea comunităților românești de peste granițe trebuie să țină cont de provocările și oportunitățile globale actuale, profilul identitar al acestora putând fi afirmat inclusiv prin asumarea unui profil economic activ.

____________________________________

Misiunea Fundației Naționale a Tinerilor Manageri este de a promova și dezvolta cultura managerială modernă în societatea românească, în spiritul economiei de piață.

În cei peste 19 ani de activitate, FNTM a realizat sesiuni de instruire și evenimente la care au participat peste 15.000 de manageri, antreprenori, studenți, funcționari publici și viitori întreprinzători. FNTM deține experientă vastă în managementul proiectelor și a dezvoltat, condus și colaborat în peste 30 de proiecte, cu finanțare din fonduri europene și alte surse de finanțare.

Prin proiectele și inițiativele FNTM, participanții au beneficiat de programe de educație, consultanță personalizată în dezvoltarea afacerilor, conferințe motivaționale, schimburi de experiență, acces la bune practici naționale și internaționale, misiuni economice, studii și cercetări de piață, acces la literatură de specialitate și instrumente online și offline de promovare a afacerilor. 

FNTM a dezvoltat și administrează platforme e-Learning pentru programele de instruire în management şi cultură antreprenorială Antreprenor, Manager și Întreprinzător în turism. Aproximativ 5000 de persoane din România, Republica Moldova și din Diaspora  s-au înscris pentru a studia cursurile din cadrul celor trei Programe e-Learning. Ca instrumente de promovare a afacerilor, Fundaţia a dezvoltat magazinul online de educație Edusa.ro, platforme e-business și e-commerce de promovare a afacerilor din mediul rural (www.ruralantreprenor.ro), precum și portalul de informare turistică și rezervări online www.cazarelapensiune.ro, dedicat promovării pensiunilor, afacerilor conexe și informării turiștilor și publică anual Catalogul Pensiunilor din România.

De peste 19 ani promovăm antreprenoriatul și cultura managerială, bazate pe valorile fundamentale ale societății civilizate, lansăm inițiative și instrumente inovative de educație și promovare.

_____________________________________

Proiectul Re>Patriot, un proiect de repatriere prin antreprenoriat, este adresat românilor din Diaspora. Lansat de Romanian Business Leaders, o importantă fundație care reunește antreprenori și lideri din mediul de afaceri românesc, proiectul își dorește să ofere sprijinul de care românii din diaspora au nevoie pentru a investi în România sau/și pentru a se reloca acasă. Dacă vrei să afli ce oportunități există în România, dacă ai nevoie de susținere în lansarea afacerii tale în România, în reconectarea sau tranziția ta spre casă, vino pe www.repatriot.ro sau scrie-ne pe pagina noastră Facebook cu același nume. Mai multe detalii despre Romanian Business Leaders la www.rbls.ro