Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri

Peste 1 milion de romani apti de munca nu sunt implicati in niciun fel de activitate economica 26-10-2018

Peste 1 milion de români ap›i de muncƒ nu sunt implica›i în niciun fel de activitate economicƒ

Coaliția pentru Dezvoltarea României (CDR) consider c obiectivele pe termen lung de creștere economic ale României pot fi afectate din cauza deficitului de forț de munc, care, în absența unor msuri specifice în acest sens, se va adânci în câțiva ani.

Pentru a dimensiona problema și a identifica posibile surse ale acesteia, dar mai ales pentru a propune soluții viabile, atât pe termen scurt, cât și pe termen lung, CDR a solicitat o analiz a pieței muncii. 

Conform studiului „Barometrul forței de munc”, realizat de PwC România pentru CDR, România este în topul țrilor europene în ceea ce privește procentul de populație apt de munc, aflat în afara pieței muncii (peste 34%) fiind depșita doar de Italia si Croația. Dincolo de pensionari și persoane încadrate în diverse forme de educație, exist peste un milion de persoane de vârst activ care oficial nu sunt implicate în nici un fel de activitate economic, iar numrul de șomeri înregistrați este de aproximativ 400,000 persoane. Pe de alt parte, prognozele oficiale pentru urmtorii 3 ani privind legtura dintre  piața muncii și creșterea PIB-ului, estimeaz un necesar de angajați de aproximativ un milion de persoane. 

De asemenea, analiza relev discrepanțe între județele din țar, existând județe care prosper din punct de vedere economic, dar nu mai au forța de munc disponibil, precum și județe cu numr mare de persoane care nu lucreaz. Mai mult, județe din ambele extreme exist în aproape toate regiunile de dezvoltare, ceea ce deschide posibilitatea unor soluții la nivel regional.

Într-un context demografic marcat de îmbtrânirea populației și migrația masiv, fenomene deja bine cunoscute, Barometrul propune un set de msuri, urmând exemple de bune practici din alte țri, care s diminueze decalajul pe termen scurt prin integrarea în piața muncii a unui procent cât mai mare din populația inactiv, inclusiv încadrarea parțial a pensionarilor sau a tinerilor care studiaz, respectiv s permit acoperirea temporar a deficitului cu resurse externe. 

”Acest studiu subliniaz înc o dat necesitatea implementrii unor reforme sustenabile în educație, sntate și infrastructur, fr de care majoritatea problemelor legate de forța de munc nu pot fi rezolvate pe termen lung. Harta forței de munc elaborat împreun cu PwC este un instrument bun în elaborarea unor proiecte concrete, dar și a unor strategii care pot duce la rezolvarea decalajelor dintre regiuni, sau poate chiar la nivel de județe din cadrul aceleiași regiuni de dezvoltare economic. O abordare modern, implementarea unor msuri simplificate, vor fi cu siguranț preluate de mediul privat. De asemenea, proiecte pilot, la nivel de regiune sau industrie, pot reprezenta baza implementrii la nivel național.”, a declarat Adela Jansen, Coordonatorul Coaliției pentru Dezvoltarea României.

Studiul relev reforma educației ca unul dintre elementele fundamentale ale depșirii actualei crize, dar și ca un instrument pentru evitarea adâncirii acesteia. Dezvoltarea sistemului educațional poate fi fcut în dou etape, menite a grbi efectele reformei. Una dintre acestea vizeaz programele universitare și ale școlilor duale a cror program trebuie corelat cu nevoile actuale ale pieței forței de munc. În același timp, o a doua etap se refer la schimbri structurale, de profunzime referitoare la problematica anilor de școala gimnazial. Un cadru multianual împreun cu o analiz periodic vor permite adaptarea la evoluția schimbrilor rapide din piața muncii, pstrând în același timp și obiectivul eliminrii disfuncționalitților de baz (precum analfabetismul funcțional), dar și al prioritizrii competențelor STEM.

„Documentul analizeaz impactul pe termen lung al tehnologiei și al evoluțiilor demografice globale asupra pieței muncii. Ocupațiile viitorului vor avea la baz competențe digitale în orice domeniu de activitate. Ansamblul de msuri imediate pe care le propunem trebuie completat cu o strategie de țar, pe termen lung, realizat în strâns colaborare cu mediul de afaceri. CDR este o asociație de organizații puternice, cu mulți specialiști care pot contribui cu expertiz și soluții. Ne exprimm și de aceast dat disponibilitatea de a colabora. Acest studiu, care are recomandri concrete pentru msuri rapide, se dorește a fi o poart deschis pentru un dialog constructiv.” declar Adela Jansen.

Barometrul forței de munc – extras din raportul de analiz a pieței muncii, aici.