Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri

Misiunea economica Hidrocentrale - Tehnologii moderne si concepte inovative din Bavaria a fost un succes 09-07-2013

FNTM impreuna cu partenerul sau din Germania, TumTech, a organizat in perioada 24 - 28 iunie 2013, in Bavaria, misiunea economica „Hidrocentrale - Tehnologii moderne si concepte inovative“, din cadrul Programului „Bayern - Fit for Partnership” sustinut de Ministerul pentru Economie, Infrastructura, Transport si Tehnologie din landul Bavaria, prin Bayern International.

Aceasta actiune a avut ca rol sustinerea si promovarea cooperarii economice dintre Romania si Germania, facilitarea transferul de know-how si accesul la produse si tehnologii moderne din Bavaria. In acest sens au fost organizate intalniri cu furnizori de tehnologie si echipamente, intreprinderi din domeniul planificarii, modernizarii sau constructiei de hidrocentrale din Bavaria.

In urma selectiei realizata de Ministerul pentru Economie, Infrastructura, Transport si Tehnologie din landul Bavaria, prin Bayern International, s-a stabilit o delegatie de 15 reprezentanti de profil din sectorul public si privat din Romania.
 

Din delegatia romana au facut parte: Finichiu Dan si Prodan Marian Dan de la Vienna Energy si MHC Calinesti, Mihail Tanasescu reprezentand Ministerul Mediului si Schimbarilor Climaterice, Mitu Cristian de la Renewable Invest SRL, Vuta Cristian-Eugen - Institutul de Studii si Proiectari Hidrografice - ISPH, Maier Laurentiu Florin si Kozora Maria de la Institutul de Studii si Proiectari Energetice - ISPE, Radu Daniel - RUXPRO, Paul Voicu - IBCOEnerg, Ionut Tata - Iceberg Consulting, Popescu Razvan - Future Engineering, Gyorgy Vajkovszki - BIM Proiect, Buica Adrian - Transparency SRL, Adrian Agache - Moara Dragaicilor si Bogdan Ioan Grudnicki - DCC Management. Echipa de proiect a fost formata din Dr. Hackl Christian  de la TumTech Germania si Alexander Seidl si Roman Nicu reprezentanti FNTM. 

Adrian Agache este beneficiar al proiectului national strategic al FNTM, "Intreprinzatori in Turism - Pensiuni in Romania" si proprietarul pensiunii Cabana Hartagu si al afacerii Moara Dragaicilor.
Vizita factorilor de decizie romani in Bavaria a constituit o oportunitate excelenta pentru companiile bavareze de a stabili contacte personale cu consultanti, proprietari si potentiali dezvoltatori de hidrocentrale din Romania.

Pe site-ul partenerului TumTech sunt accentuate oportunitatile excelente de dezvoltare a industriei energiei regenerabile din Romania.

Este mentionat si faptul ca in 2009 Romania a avut cu un procent de 29%, o pondere peste media europeana a energiei electrice produse folosind surse regenerabile, dintre care, aproximativ 90% sunt hidrocentrale. “In Romania, conditiile naturale favorabile energiei hidroelectrice sunt excelente”, mentioneaza compania germana, “iar acest potential este in prezent folosit doar in proportie de 10%”.
 

Organizarea evenimentului a fost excelenta, iar vizita a fost un succes.

Toti participantii au stabilit contacte valoroase, unii dintre ei au programat deja viitoare negocieri contractuale. Pe perioada celor 5 zile, delegatia romana a vizitat hidrocentrale cu puteri intre 3 kW si 124MW, de diferite tipuri, printre care: Hidrocentrala Walchensee din Kochel, Fa. Lukas din Miesbach, Fa. Smart Hydro din Rosenheim si hidrocentrala subterana Prater din centrul Munchen-ului.  Au fost vizitate si companii producatoare de otel, companii de intretinere a turbinelor, precum si institutii ca Ministerul Mediului, Universitatea Tehnica din Munchen si Ministerul Economiei.