Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri

Invitam 14 manageri romani la misiunea economica Eficienta energetica in Constructii | Bavaria 15-02-2016

 

Va invitam la misiunea economica „Tehnologii si procese moderne de constructii pentru eficienta energetica a cladirilor”, ce va fi organizata in Bavaria, in perioada 5 - 10 iunie 2016, de Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri - FNTM impreuna cu partenerul TUM-Tech din Germania. 

Misiunea se desfasoara in cadrul Programului Bayern - Fit for Partnership, sustinut de Ministerul pentru Economie, Infrastructura, Transport si Tehnologie din landul Bavaria, prin Bayern International.

 

Delegatia romana va avea in componenta sa 14 persoane de conducere din companii din industria constructiilor, dezvoltatori imobiliari, companii de eficienta energetica si autoritati publice. 
 

Selectia reprezentantilor tarii noastre, un reprezentant per organizatie, se va realiza de catre Ministerul pentru Economie din landul Bavaria, pe principiul primul venit-primul servit. 
 

Programul orientativ al delegatiei si formularul de aplicare pot fi consultate mai jos. 

 

                        


Rezervati-va locul acum!
 
Pentru inscriere trimiteti Formularul de aplicare completat cu datele organizatiei, probleme, nevoi, intentii de dezvoltare si investitii previzionate, la adresa info@fntm.ro. 

Termen de aplicare etapa I de selectie: 10 martie 2016
Termen de aplicare etapa II de selectie: 7 aprilie 2016, in limita locurilor ramase disponibile


Contactati-ne la 0728 170 600, Manager de proiect Laura Popa, pentru a confirma intentia dumneavoastra de participare.
 

In cadrul misiunii economice vor fi organizate vizite si intalniri cu peste 15 companii bavareze axate pe producerea si utilizarea eficienta a energiei, constructia, modernizarea, monitorizarea si optimizarea cladirilor: furnizori de instalatii si echipamente pentru cresterea eficientei energetice, energie solara, sisteme de management al energiei, tehnologii pentru optimizare energetica, protectia mediului, producatori de produse de iluminat, analiza si controlul energiei din industria constructiilor din Bavaria.

 
Printre cele peste 15 companii si institutii bavareze vizitate de  delegatia romana se numara: 
• OSRAM (www.osram.de)
• REHAU Deutschland. (www.rehau.com)
• VARIOTEC (variotec.de)
• KBR GmbH (www.kbr.de)  
• Eta Energieberatung (www.eta-energieberatung.de)
• Wolf GmbH (www.wolf-heiztechnik.de)
• SUNSET SOLAR (www.sunset-solar.de)
• MTU Onsite Energy (www.mtuonsiteenergy.com)
• Ministerul pentru Economie, Infrastructura, Transport si Tehnologie din landul Bavaria (www.stmwi.bayern.de)
 
Lista companiilor va fi completata in functie de interesele exprimate de managerii romani participanti.
 

Taxa de participare: Costul acestei misiuni economice este de 2300 RON si include: transport Bucuresti - München dus - intors prin compania aeriana Tarom, masa si cazare in regim single, taxa zilnica solicitata de Ministerul Economiei din Bavaria, vizite la companii si organizare de mese rotunde cu intreprinzatori germani, transport cu autocarul pe teritoriul Bavariei, servicii de traducere si asigurare de sanatate in Germania.
 

Evaluarea aplicatiilor va fi realizata de catre Ministerul pentru Economie, Infrastructura, Transport si Tehnologie din landul Bavaria, care va selecta cei 14 participanti care vor reprezenta tara noastra (un reprezentant per organizatie)

 

Aceasta actiune are rolul de a sustine si a promova cooperarea economica dintre Romania si Germania, de a facilita transferul de know-how si accesul la produse si tehnologii moderne din Bavaria. 

 


15 Misiuni economice organizate de FNTM in ultimii 11 ani, regasiti AICI.


Impresii de la participanti

 

Misiunea economica Tehnologii si procese moderne in industria vitivinicola, 2015

 

 

Roxana Murgulet, Production Director, CRAMELE HALEWOOD         
Va multumesc si eu pentru oportunitatea pe care mi-ati oferit-o, de a participa la aceasta actiune si va felicit pentru organizarea impecabila a acesteia.Am vazut lucruri interesante, am impartasit din experienta companiilor bavareze si sper sa pot pune in practica cate ceva din ce am acumulat. Va multumesc inca o data si va doresc mult success in activitatea Dvs.    


Emil Andras, Director general, SC LOGOS SRL

Va transmit cele mai sincere multumiri, m-am simtit foarte bine pe parcursul misiunii economice, a fost o experienta memorabila pentru mine.

 

Dan Jalea, Director economic, SC ALCOVIN SRL
Ionut Gadiuta, inginer productie

Mutumim si noi pentru seriozitatea de care ati dat dovada si pentru comunicarea excelenta! Aceste lucruri au condus la o reusita a evenimentului cu satisfactii atat de partea vizitatorilor, cat si a gazdelor.
 

Mai multe detalii AICI.

 

Misiunea economica Utilaje si tehnologii moderne pentru Agricultura, 2014
 


Vasile Bunduc - Director General Avicola Lumina, Constanta
Mi s-a parut interesanta preocuparea Ministerul pentru Economie, Infrastructura, Transport si Tehnologie din Landul Bavaria de a promova si sustine activitatea atat a companiilor mici in care activeaza membrii familiei, cat si acele companii care s-au dezvoltat si in prezent activeaza si pe alte continente. Romania este o buna piata de desfacere pentru producatorii de echipamente agricole si zootehnice, iar noi pentru a putea fi competitivi avem nevoie de tehnologie moderna. Organizarea acestei misiuni, atat din partea FNTM cat si din partea Bayern International a fost impecabila. FELICITARI!

Mihnea Poptelecan - Administrator Ecovert, Blaj, Alba
As vrea sa multumesc celor de la FNTM din Romania pentru oportunitatea de a vizita partea de sud a Germaniei. Toata vizita a fost foarte bine organizata, managerii din companiile pe care le-am vizitat au avut disponibilitatea de a ne primi si de a ne arata munca pe care o fac, viziunea lor manageriala, gandirea si modul lor de a conduce o afacere.
Firma Stella, cu care am avut mai multe discutii pe perioada delegatiei, este vizata de noi pentru realizarea unor contracte de achizitie de uscatoare.

 

Mai multe detalii AICI
 

 

Misiunea economica Industria apelor: Tehnologii moderne in domeniul combaterii inundatiilor, 2012

Simona Olimpia Negru – Director, Ministerul Mediului si Padurilor
Misiunea economica a fost o activitate in urma careia am stabilit numeroase contacte cu specialisti din domeniul managementului riscului la inundatii, o experienta din care am avut multe lucruri de invatat (...) Am descoperit cu aceasta ocazie specialisti cu o pregatire deosebita, care ofereau solutii simple dar eficiente, dar si prieteni ospitalieri si am avut ocazia unui schimb de know-how deosebit de important."

SC AQUAPROIECT SA Bucuresti - ing. Monica Ghihanis

Misiunea economica a fost deosebit de interesanta si de bine organizata. Personal, am fost interesata de modul de aplicare a masurilor de combatere a inundatiilor si de rezultatul acestora in realitate. Am fost uimita de modul cum se pot realiza aceste constructii hidrotehnice, astfel incat sa se armonizeze atat de mult cu mediul inconjurator. Mi-au placut foarte mult toate prezentarile si vizitele la care am luat parte si sper sa putem si noi realiza la noi in tara astfel de lucruri."