Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri

Invităm 14 manageri români la misiunea economică cu tematica „Industria lemnului și a mobilei”, în Bavaria, în perioada 09-13 iulie 2018 05-03-2018

 

Invităm 14 manageri români la misiunea economică cu tematicaIndustria lemnului și a mobilei”, în Bavaria, în perioada 09-13 iulie 2018 organizată de Fundația Națională a Tinerilor Manageri (FNTM) împreună cu partenerul german TUM-Tech GmbH.

 

Misiunea se desfășoară în cadrul Programului „Bayern - Fit for Partnership”, susținut de Ministerul pentru Economie și Media, Energie și Tehnologie din landul Bavaria, prin Bayern International.

 

Delegația română va avea în componența sa 14 persoane de conducere din companii din industria lemnului și a mobilei.

 

Programul orientativ al delegației și formularul de aplicare pot fi consultate mai jos. 

 

 

 

Pentru înscriere trimiteți Formularul de aplicare completat cu datele organizației, nevoi, intenții de dezvoltare și investiții previzionate, la adresa info@fntm.ro.

Înscrierile sunt încă deschise și mai putem primi 4 aplicații, până la 8 iunie.

 

 

Selecția reprezentanților țării noastre se va realiza de către Ministerul Bavarez pentru Economie și Media, Energie și Tehnologie din landul Bavaria.

 

Contactați-ne la 0729232527 - Manager de proiect Olteanu Ioana, pentru a confirma intenția dumneavoastră de participare.

 

În cadrul misiunii economice sunt organizate vizite și întâlniri cu peste 15 companii și instituții bavareze, furnizori de tehnologie și echipamente, producători de materii prime și produse conexe pentru industria lemnului și a mobilei. Întâlnirile includ vizite la facilități de producție, la inteprinderi de referință în prelucarea lemnului, fabricarea mobilei și a elementelor de construcție și a cherestelei, întâlniri Business to Business și întâlnire oficială la Ministerul Bavarez pentru Economie și Media, Energie și Tehnologie.

 

Printre cele companiile și instituțiile bavareze vizitate de  delegația română menționăm:

 

Serra Maschinenbau GmbH: https://www.serra-sawmills.com

Bauzentrums Poing: https://www.bauzentrum-poing.de/en/

Huber Technik: http://www.huber-technik.de

Homag Group: https://www.homag.com/en/

Ruf Maschinenbau GmbH: https://www.briquetting.com

Hundegger Maschinenbau: https://www.hundegger.de/en/

Weinig Dimter GmbH: https://www.weinig.com

Heizomat Gerätebau-Energiesysteme GmbH: http://www.heizomat.de

Esterer WD GmbH: http://www.ewd.de

ift Rosenheim: https://www.ift-rosenheim.de/en

Haro GmbH: https://www.haro.com/en

Bayern International: https://www.bayern-international.de/en/

Ministerul pentru Economie și Media, Energie și Tehnologie: https://www.stmwi.bayern.de/en/

 

Lista companiilor va fi completată în funcție de interesele exprimate de managerii români participanți.

 

Taxa de participare la misiunea economică este de 1950 RON și include toate serviciile necesare delegaţiei:

- transport prin compania aeriană Tarom, pe rutele București - Munchen dus și Munchen - București

- transport cu autocarul pe teritoriul Bavariei

- masă și cazare în regim single

- taxă zilnică solicitată de Ministerul Bavarez pentru Economie

- vizite la companii și organizare de mese rotunde cu întreprinzători germani

- servicii de traducere

- asigurare de sănătate în Germania.

 

Evaluarea aplicațiilor va fi realizată de către Ministerul Bavarez pentru Economie și Media, Energie și Tehnologie din landul Bavaria, care co-finanțează această delegație și va selecta cei 14 participanți care vor reprezenta țara noastră.

FNTM a realizat 17 Misiuni economice în Bavaria, pe diverse domenii, expuse succint AICI.

 

Impresii de la participanții la alte misiuni economice FNTM în Bavaria

 

Misiunea economică „Tehnologii moderne în industria de morărit, panificație și patiserie“, 2017

 

 

Daniela Voica, Director tehnic, ROMPAN:

 

"Mi-a facut o deosebita placere sa particip la misiunea economica organizata de FNTM cu foarte mult profesionalism. A fost o saptamana plina de continut, informatiile obtinute au fost deosebit de interesante. Am reusit sa ne reintalnim cu reprezentanti ai firmelor bavareze pe care ii cunosteam  si sa putem astfel sa-i vizitam acasa la ei. De asemenea mi-a facut o reala placere sa pot vizita unitati de panificatie, bavareze si sa constat ca desi ne-au fost prezentate ca firme artizanale, aratau mai mult ca fiind industriale. Deosebit de placut am fost surprinsa de Acadaemia Bavareza cu care speram sa colaboram in continuare, deoarece si Rompan are un centru de formare profesioanala functional inca din 2007. Asadar putem sa schimbam si sa ne impartasim idei, tehnologii, lectori si nu numai. Desi programul a fost unul foarte intens, mi-a facut placere sa particip la toate etapele programate, foarte bine desfasurate din punct de vedere organizatoric. Sper sa putem sa colaboram si in continuare pe diferite proiecte. Nu ezitati sa ne contactati in calitate de patronat, reprezentativ pentru industria de morarit si panificatie din Romania. Felicitari si Larisei (FNTM) pentru stoicism; este o persoana deosebita si plina de energie, care dupa aceasta deplasare o sa treaca sigur  in sectorul de panificatie!" 

 

Nicoleta Vîrvorea, Manager divizie tehnic cercetare, SC DOBROGEA GRUP SA:

 

"Multumim inca o data pentru ocazia de a participa la misiunea economica in Bavaria. A fost o saptamana in care am vazut si aflat lucruri foarte interesante, am stabilit contacte noi si am intarit contacte vechi.
Am trait o experienta profesionala excelenta.  Felicitari tuturor celor implicati in organizare si succes in tot ceea ce intreprindeti in continuare!"

 

mai multe detalii, aici

 

Misiunea economică „Tehnologii și procese moderne de construcții pentru eficiența energetică a clădirilor”, 2016

 

 

Vasile Mihai Silviu, Administrator/Asociat SC Advanced Structural Design SRL/SC Michael Trust Proiect SRL

 

"Experiența a fost deosebit de interesantă. Informațiile pe care le-am insușit de la firmele bavareze ne vor fi foarte utile în dezvoltare. Este posibil ca în urma acestei misiuni să legăm relații de colaborare cu unele dintre societățile pe care le-am vizitat. Echipa de organizare a fost foarte atentă cu fiecare detaliu. Țin să le mulțumesc Anei (FNTM) și d-lui Christian (TUM-Tech) pentru implicare. 

Mulțumesc de asemenea Laurei (FNTM) pentru implicare și sper să avem o colaborare și în viitor."

  

Cojocaru Constantin, Director General SC Euro Constructii SRL

 

"O experiență plăcută! Felicitări FNTM și la mai multe astfel de misiuni!"

 

Andronescu Florin, Director ALEA - Agenția Locală a Energiei Alba


"Doresc să mulțumesc FNTM ca organizatori ai misiunii economice în Bavaria pentru excelenta organizare a evenimentului și pentru posibilitatea de a cunoaște realitățile promovării eficienței energetice în mediul economic din Bavaria.

Pentru mine a fost o oportunitate importantă de a afla de la sursă cum este susținuta eficiența energetică în companii mai mari sau mai mici legate de domeniul construcțiilor; Apreciez în mod deosebit deschiderea totală arătată de gazde în a ne oferi informațiile necesare precum și interesul lor în a explora căi de colaborare cu partenerii romani.

Nu în ultimul rând, ocazia care mi s-a oferit de a cunoaște colegi noi din România care activează în domeniul construcțiilor și conex cu acesta, înseamnă oportunităti reale de a promova în viitor proiecte comune."

 

mai multe detalii, aici.

 

Misiunea economică „Tehnologii și procese moderne în industria vitivinicolă”, 2015

 

 

Roxana Murguleț, Production Director, CRAMELE HALEWOOD  

 

"Vă mulțumesc și eu pentru oportunitatea pe care mi-ați oferit-o, de a participa la această acțiune și vă felicit pentru organizarea impecabilă a acesteia. Am văzut lucruri interesante, am impărtășit din experiența companiilor bavareze și sper să pot pune în practică câte ceva din ce am acumulat. Vă mulțumesc încă o dată și vă doresc mult success în activitatea Dvs."

 

Emil Andras, Director general, SC LOGOS SRL

 

"Vă transmit cele mai sincere mulțumiri, m-am simțit foarte bine pe parcursul misiunii economice, a fost o experiență memorabilă pentru mine."

 

Dan Jalea, Director economic, SC ALCOVIN SRL

Ionut Gadiuță, inginer producție

 

"Mulțumim și noi pentru seriozitatea de care ați dat dovadă și pentru comunicarea excelentă! Aceste lucruri au condus la o reușită a evenimentului cu satisfacții atât de partea vizitatorilor, cât și a gazdelor."

 

 

mai multe detalii, aici

 

Misiunea economică „Utilaje și tehnologii moderne pentru Agricultură”, 2014

 

 

Vasile Bunduc - Director General Avicola Lumina, Constanța

 

"Mi s-a parut interesantă preocuparea Ministerului pentru Economie, Infrastructura, Transport și Tehnologie din Landul Bavaria de a promova și susține activitatea atât a companiilor mici în care activează membrii familiei, cât și acele companii care s-au dezvoltat și în prezent activează și pe alte continente. România este o bună piață de desfacere pentru producătorii de echipamente agricole și zootehnice, iar noi pentru a putea fi competitivi avem nevoie de tehnologie modernă. Organizarea acestei misiuni, atât din partea FNTM cât și din partea Bayern International a fost impecabilă. FELICITĂRI!"


Mihnea Poptelecan - Administrator Ecovert, Blaj, Alba


"Aș vrea să mulțumesc celor de la FNTM din România pentru oportunitatea de a vizita partea de sud a Germaniei. Toată vizita a fost foarte bine organizată, managerii din companiile pe care le-am vizitat au avut disponibilitatea de a ne primi și de a ne arăta munca pe care o fac, viziunea lor managerială, gândirea și modul lor de a conduce o afacere.
Firma Stella, cu care am avut mai multe discuții pe perioada delegației, este vizată de noi pentru realizarea unor contracte de achiziție de uscătoare."


 

mai multe detalii, aici.

 

Vă mulțumim!