Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri

Initiativele FNTM din Republica Moldova pentru sprijinirea dezvoltarii economice locale 23-10-2015


Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri - FNTM continua initiativele sale in Republica Moldova in sprijinul dezvoltarii economice locale

 

In actiunile sale in Republica Moldova, FNTM foloseste experienta acumulata in proiectele strategice Rural-Antreprenor, Rural-Manager si Intreprinzatori in turism - Pensiuni in Romania, prin care peste 7000 de antreprenori, manageri si viitori intreprinzatori au beneficiat de educatie antreprenoriala, consultanta personalizata in dezvoltarea afacerilor rurale si din domeniul turismului, conferinte motivationale, schimburi de experienta, acces la bune practici nationale si internationale,  instrumente online si offline de promovare a afacerilor, studii si cercetari de piata FNTM si acces la literatura de specialitate. 
 

 

Dintre actiunile Fundatiei Nationale a Tinerilor Manageri in Republica Moldova evidentiem proiectul “Sustinerea comunitatilor pentru Dezvoltarea Economica Locala prin initiative de formare continua, planificare strategica si dezvoltarea mediului de afaceri local”, derulat in 2015, prin Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare - PNUD. Partenerii proiectului sunt IHS Romania, Civicus Management & Development Company, IDU si FNTM.
 

FNTM, prin expertii sai Alexander Seidl, Marius Bostan si Johann Henger, realizeaza intalniri de coaching in sprijinul dezvoltarii economice locale si ofera suport pentru initierea unor comitete de dezvoltare locala, asociatii si cluburi de afaceri, in 13 comunitati din Republica Moldova.

 

 


Marius Bostan a participat ca speaker la conferintele "Vreau sa fiu antreprenor" din Chisinau si Cahul, din octombrie 2015. Conferintele 'Vreau sa fiu antreprenor' sunt organizate de Fundatia Romanian Business Leader si Generator Hub si au ca scop promovarea spiritului antreprenorial in randul tinerilor si provocarea acestora pentru a crea schimbare in Republica Moldova.
 

De asemenea, in 2015 FNTM a colaborat si a sprijinit proiectul „Demnitate prin cultura”, initiat de Fundatia Dignitas, ce are ca obiect donatia de carti pentru comunitati rurale din Republica Moldova si pentru institutii de cercetare, educatie si cultura din Chisinau.

FNTM a participat cu o donatie de 422 carti de literatura de antreprenoriat si educatie manageriala, precum si materiale si publicatii realizate de Fundatie.
 

Incepand cu anul 2010, FNTM a oferit permanent acces gratuit la Programe e-Learning de educatie in management si cultura antreprenoriala  ManagerAntreprenor si Intreprinzator in turism, prin parteneriatul cu Asociatia Nationala a Tinerilor Manageri (ANTiM) din Republica Moldova si cu sprijinul Ministerului Educatiei si Sportului din Republica Moldova,

Peste 200 persoane din Republica Moldova, studenti, membri ai asociatiilor de tineret si persoane interesate de dezvoltarea unei afaceri,  studiaza pe platformele noastre de  e-Learning.
 

In anul 2009 FNTM in parteneriat cu em&s Germania, au organizat in Bavaria misiunea economica Echipamente si tehnologie in industria Constructiilor pentru manageri din Republica Moldova’. In cadrul delegatiei au participat 12 manageri din Republica Moldova, reprezentati ai companii din industria constructiilor. Evenimentul a fost organizat in cadrul programului Bayern - Fit for Partnership, initiat de Ministerul de Stat pentru Economie din Bavaria.

 

  

 

Scopul initiativelor FNTM in Republica Moldova este de a promova importanta educatiei antreprenoriale si de management in sprijinul dezvoltarii economice locale. Consideram ca investitia in educatie formeaza antreprenori de succes care pot dezvolta afaceri sanatoase si prospere.