Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri

Imbunatatirea conditiilor de locuit pentru zeci de familii din trei comunitati marginalizate din Alba Iulia, prin proiectul MICESA 19-07-2019

Image result for site:fntm.ro micesa

 

 
 
Pornind de la principiul că o locuință adecvată este una sănătoasă, prin proiectul „Măsuri Integrate de Combatere a Excluziunii Sociale în comunitățile marginalizate din Municipiul Alba Iulia-MICESA“ se vor face și lucrări de igienizare și/sau renovare a unor locuințe din comunitățile: „Chicago“ (blocurile V5 și V6),„Goldiş” (blocurile 6BCD, 7BCD, 8 BCD) și „Pâclişa” ( str. Alunului nr. 1-20, str. Coastei, str. Mierlei, str. Rariștei, str. Văii, str. Carpenului – imobil 141 A-E, interval intersecție imobile 132, 153 – capăt stradă imobil 162).
 
Locuințele în care se vor face intervențiile au fost selectate în urma evaluări stării tehnice a construcțiilor, inclusiv a cauzelor care au produs degradările. Evaluarea a fost realizată de către unul dintre experții proiectului, de profesie inginer construcții.
 
Intervențiile vizează partea de construcții, respectiv de instalații electrice, sanitare și termice, pentru o suprafață totală de 1.350 metri pătrați.
 
Punctăm câteva dintre intervențiile care se vor realiza în locuințe: demontarea ferestrelor cu geam simplu și înlocuirea lor cu ferestre din PVC cu geam termopan; montarea de glafuri interioare și exterioare la ferestre; repararea tencuielilor căzute sau degradate în urma infiltrațiilor; eliminarea zonelor cu mucegai la pereți și/sau tavane; refacerea zugrăvelilor interioare; executarea hidroizolației la băi; realizare rampe de acces pentru persoane cu dizabilități locomotorii; demontarea tablourilor de siguranțe de tip vechi (cu liță) și înlocuirea cu tablouri de siguranțe automate; montare boiler electric pentru producerea apei calde pentru bucătărie și baie (unde este cazul), demontarea și montarea sifonului de pardoseală, protecția cu folie a pardoselilor etc.
 
În urma realizării intervențiilor se va asigura un confort real pentru zeci de familii din Alba Iulia.
 
Licitația pentru execuția lucrărilor este în derulare. Valoarea achiziției este de 1,004,616 lei, fără TVA. Ofertele se pot depune până la sfârșitul lunii în curs. Toate costurile sunt suportate din bugetul proiectului MICESA.
 
 
Proiect cu servicii integrate gratuite
 
 
Serviciile furnizate în cadrul proiectului MICESA sunt integrate și au ca scop creşterea accesului la educaţie, servicii medicale şi sociale, piaţa muncii, la asistenţă juridică pentru reglementarea actelor, la îmbunătăţirea condiţiilor de locuit, respectiv susţinerea antreprenoriatului. Conjugate, aceste măsuri vor avea ca rezultat schimbarea modului de viață pentru zeci de familii din comunitățile amintite.
 
Proiectul „Măsuri Integrate de Combatere a Excluziunii Sociale în comunitățile marginalizate din Municipiul Alba Iulia – MICESA“ este derulat de Primăria Municipiului Alba Iulia, în parteneriat cu: DAD EXPERTISE S.R.L, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Alba, Liceul Tehnologic „Dorin Pavel“ Alba Iulia, Fundația Națională a Tinerilor Manageri, Fundația PAEM Alba, Filiala de Cruce Roșie a Județului Alba.
 
Proiect cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capitalul Uman (POCU) 2014-2020.
 
Cei interesați pot afla detalii concrete legate de înscrierea în proiect de la experții: Livia ISTRATE: 0720-450887; Cristina BOC: 0758-849384; Petronela ȘERBAN: 0752-476357.