Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri

Fribourg Digital - 20 de milioane de euro pentru start-up-uri în IT 07-09-2017

 

Afacerile IT aflate în stadiul de start-up au la dispoziție un fond de investiții în valoare de 20 de milioane de euro, fond gestionat de Fribourg Digital. Fribourg Digital este o divizie lansată de Fribourg Capital, companie de investiții care acționeaza în Europa de Est. 

 

Fribourg Digital este prima entitate investițională din România care va gestiona un fond dedicat start-up-urilor tehnologice, de o asemenea amploare, provenit 100% din resurse locale. Totodată, Fribourg Digital va beneficia de o echipă separată de management și evaluare a investițiilor, formată din specialiști în investiții tehnologice și analiști financiari.

 

Ținta investițiilor Fribourg Digital vor fi companiile inovatoare aflate la început de drum, care au nevoie de susținere pentru a-și accelera activitatea, având deja un produs dezvoltat (stadiul MVP – Minimum Viable Product) sau care sunt în stadiul de seed, dar demonstrează că au atras utilizatori sau că există piață pentru produsele lor.

 

Companiile eligibile sunt firme care dezvoltă tehnologie sau alte produse cu o componentă importantă tehnologică, cu o echipă de fondatori ce dovedește excelență antreprenorială, abilități complementare (tehnice, de vânzare, de analiză), cu membri care împărtășesc valori similare.

 

În funcție de nivelul de accelerare sau seed în care se află start-up-urile, Fribourg Digital va investi între 20.000 și 250.000 de euro într-o primă rundă de finanțare. Investițiile pot continua în runde consecutive în faza de “growth” dacă proiectele se validează.

 

Sursa: www.fribourgcapital.com