Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri

Formare si consultanta Rural-Manager in perioada de sustenabilitate a proiectului 2010-2012 30-04-2012

In urma seriilor de promovare a Programului e-Learning de educatie manageriala Rural-Manager, in perioada de sustenabilitate a proiectului, mai 2010 – aprilie 2013, peste 850 de persoane sau inscris pentru a urma cursurile Rural-Manager, dintre care aproximativ 100 din Republica Moldova.

FNTM si partenerii proiectului au asigurat sustenabilitatea Rural-Manager, prin actiuni de promovare a programului de educatie manageriala e-Learning, a platformei e-Business si oferirea de consultanta in afaceri. Oferta de educatie si consultanta Rural-Manager a fost transmisa catre retelele partenerilor, precum si cu sprijinul organizatiilor si autoritatilor publice locale si centrale.

Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri a trimis catre Consiliul Judetean Alba oferta Programului eLearning de educatie manageriala, cu posibilitatea de a inscrie gratuit, prin recomandare, 25 de beneficiari in cadrul acestui program. In cadrul parteneriatului FNTM – Consiliul Judetean Alba in perioada 14 - 15 mai 2010, in Alba Iulia, a fost organizata cea de-a treia editie a Targului de Investitii Invest Alba, la care au fost colaborat si Bosch Rexroth Romania, Transavia, Asociatia Generala a Economistilor din Romania – filiala Alba. Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri a acceptat invitatia de a promova Programul e-Leaning, iar expertii FNTM au acordat consultanta personalizata nevoilor companiilor prezente la seminarul Educatia si succesul in afaceri: Nemo Pal Design SRL, Albani Forex SRL, Dupex SRL, Ambient SRL, Dam Alba SRL, Mobilaiud SRL, Marysan Style, Casa Faur, Derby Trans SRL, Bell FloverSRL, Nova Grup SRL, Alredia SRL, Supremia Grup SRL.

Incepand cu iulie 2010, Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri – FNTM, in parteneriat cu Ministerul Tineretului si Sportului al Republicii Moldova, a oferit 200 de burse pentru tineri intreprinzatori, actuali sau viitori oameni de afaceri din Republica Moldova, preocupati de dobandirea de cunostinte antreprenoriale si manageriale, de initierea sau dezvoltarea propriei afaceri. De asemenea, in Republica Moldova programul a fost promovat de catre expertul BFZ gmbh Alexander Seidl, prin retelele organizatiilor partenere ANTIM si CIVIS Moldova.

FNTM a acordat burse de studiu in cadrul Programului e-Learning de educatie manageriala si pentru membrii ai Asociatiei Studentilor si Absolventilor in Geopolitica si Relatii Internationale – Asociatia ASAGRI.
Impreuna cu partenerul Asociatia Euro<26, in august 2010, s-au acordat 10 burse  in cadrul „Programului e-Learning de educatie manageriala”, pentru participanti din proiectul „Implicare, Invatare, Inovare - Frontierele Cunoasterii”, modulul „Antreprenoriat – Prima ta afacere.

In noiembrie 2010, FNTM a primit Premiul Eurolink – House of Europe pentru proiectul strategic Rural-Manager, in cadrul Forumului Anual de Solutii Practice, organizat de catre Platforma CEFTAC sub emblema traditionala "Ziua Europeana a Concurentei si Competitivitatii".

Pentru  o parte dintre absolventii din perioada de sustenabilitate a proiectului s-a organizat o Ceremonie de premiere a campionilor, in data de 29 iulie 2011, in care au fost inmanate diplomele de absolvire.