Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri

FNTM a participat la Summitul de Afaceri CELAC-UE din Santiago de Chile 15-02-2013

 
 Pe 26 Ianuarie 2013 s-a desfasurat la Santiago de Chile Summitul de Afaceri CELAC-UE (Comunitatea Statelor Latino Americane si din Caraibe – Uniunea Europeana), simultan cu Summitul Politic al tarilor CELAC-UE.
Summitul de afaceri a reunit peste 300 de lideri ai mediului de business din cele doua zone in vederea dezvoltarii cooperarii multilaterale si multi-sectoriale intre cele doua zone in contextul crizei economice globale.
 
Reuniunea s-a bucurat de asemenea de participarea mai multor reprezentanti la nivel inalt ale statelor CELAC si UE: Angela Merkel – Cancelarul Republicii Federale Germania, Jose Manuel Barroso – Presedintele Comisiei Europene, Herman Van Rompuy - Presedinte permanent al Consiliului European, Jean-Marc Ayrault – Primul Ministru al Frantei, Mariano Rajoy – Presedintele Guvernului Spaniei, Sebastian Pinera – Presedintele Republicii Chile, Juan Manuel Santos – Presedintele Republicii Columbia, Enrique Pena Nieto – Presedintele Statelor Unite ale Mexicului si altii.
 
Summitul de afaceri CELAC-UE a fost deschis pe 24 ianuarie 2013 prin Runda de Afaceri CELAC-UE, in cadrul careia s-a abordat tematica investitiilor pentru cresterea economica, includerea sociala si durabilitatea mediului.
 
Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri a fost reprezentata la eveniment de Diana Trascu, consultant international, sigurul speaker din Sud-Estul Europei in cadrul Rundei de Afaceri. In expunerea sustinuta, au fost prezentate oportunitatile oferite de Romania ca business-hub a Sud-Estului Europei si importanta strategica a zonei ca poarta de intrare in primul rand catre piata UE pentru companiile latino-americane.
 
Summitul de la Santiago s-a incheiat cu adoptarea unei “Declaratii a Mediului de Afaceri” care a fost prezentata celor peste 40 de sefi de state si guverne reuniti la Santiago ca “un angajament al sectorului de a colabora activ pe politicile biregionale pentru promovarea coeziunii sociale si a dezvoltarii economice a tarilor, ca instrumente esentiale pentru eradicarea saraciei, imbunatatirea accesului la societatea cunoasterii si contributia la dezvoltarea capitalului uman, pilon fundamental pentru construirea unor societati mai echitabile, democratice si libere.”

DOWNLOAD