Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri

Finalizarea cursurilor de antreprenoriat oferite prin proiectul MICESA 23-10-2018

 

Timp de 5 zile, în perioada 12 - 16 octombrie 2018, Fundația Națională a Tinerilor Manageri - FNTM a organizat, în cadrul proiectului „Măsuri Integrate de Combatere a Excluziunii Sociale în comunitățile marginalizate din Municipiul Alba Iulia – MICESA“, cea de-a doua și ultima sesiune de curs de Inițiere în Competențe Antreprenoriale, acreditat ANC.

 

Profesorii formatori: Alin Angheluță (antreprenor, decan la MBA Româno-Canadian și cadru didactic la ASE București) și Mihai Roșca (directorul centrului de cercetare CEMARK și cadru didactic la ASE București). Aceștia i-au susținut pe cursanții MICESA și au parcurs împreună cu ei modulele de curs (introducere în antreprenoriat, organizarea activității, strategii de marketing și promovare, negocierea contractelor, management financiar, logistică și plan de afacere etc).

 

Profesorii formatori FNTM i-au susținut pe cursanții MICESA în elaborarea de planuri de afacere schematice, pe modelul business canvas. Alin și Mihai au împărtășit cursanților din experiențele lor, ca antreprenori, profesori și oameni de succes, oferindu-le o imagine despre ce înseamnă să începi o afacere, să o dezvolți și să evoluezi, atât profesional cât și personal.
 
 
 
 
Cursanții MICESA au susținut marți, 16 octombrie 2018, examenul final, compus dintr-o probă teoretică, test grilă, și una practică, în care aceștia și-au prezentat planurile de afaceri schematice, obținând următoarele note finale:

 

Nr. crt

Nume Prenume

Medie generală

1

Alexandrescu Iuliana Maria

10

2

Ardean Anca Teodora

8.75

3

Barsony Eugen

9.12

4

Barsony Lidia Rahela

9.12

5

Berchi Cosmina Irina

9.5

6

Besenyei Csaba

9.12

7

Cioban Ovidiu

8.62

8

Enache Corina Elana

8.62

9

Erdos Elena Raluca

8.62

10

Gheza Ciprian Sebastian

9.5

11

Irimie (Trif) Elena

7.87

12

Javla Ioan Sorin

9.25

13

Lacatus Ramona

7.25

14

Lacatus Viorica

7.25

15

Lampa Zoltan

7.25

16

Mesaros Olimpia

8.37

17

Mihaescu Maria

9.25

18

Moga Mircea Gigel

8.62

19

Necreala Rodica

9.25

20

Puiu Elena

8.62

21

Stef Daniel Eugen

9.12

22

Todea Romulus

10

23

Vasile Nicolae Ioan

9.25

         

Rezultatul acestei sesiuni de curs: 23 de absolvenți!

 

 

Rezultatul final al celor două sesiuni de curs organizate de FNTM prin proiectul MICESA este de 47 de absolvenți!

 

Îi felicităm pe toți absolvenții cursurilor de inițiere în Competențe antreprenoriale și ne dorim ca această experiență să le fie benefică în dezvoltarea personală și în elaborarea planurilor de afacere detaliate, transformându-le din idei în afaceri de succes.

 

După finalizarea acestei etape de educație antreprenorailă, cursanții s-au putut înscrie la activitățile de consultanță pe care le desfășurăm în cadrul proiectului, activități în cadrul cărora vor fi susținuți în elaborarea de planuri de afaceri cu care pot participa în concurs pentru obținerea unei finanțări.
 

 

Prin concursul de planuri de afaceri, 15 planuri de afaceri vor fi selectate spre finanțare, 5 fiind gestionate de FNTM care va acorda granturi de câte maximum 25.000 euro (la cursul 4.4623 lei/euro, din anul 2016).
 
 
 
Ulterior selecției și semnării contractului de grant, FNTM, dar și ceilalți parteneri implicați în componenta de antreprenoriat, vor oferi asistență pentru înființarea noilor întreprinderi, lansarea cu succes și va monitoriza implementarea planurilor de afaceri câștigătoare.
 
 

Pentru a își consolida cunoștințele în domeniul antreprenoriatului, persoanele interesate pot studia gratuit prin proiect și un Program de educație online, oferit de FNTM. Îi invităm așadar pe cursanții MICESA, înscriși deja la cursurile de e-Learning să continue studiul online, parcurgând modulele de curs și finalizând pachetele de teste, din cadrul platformei Întreprinzător în Turism.

 

Proiectul „Măsuri Integrate de Combatere a Excluziunii Sociale în comunitățile marginalizate din Municipiul Alba Iulia – MICESA“, cu o durată de 36 de luni, este derulat de Primăria Municipiului Alba Iulia, în parteneriat cu: DAD EXPERTISE S.R.L, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței  de Muncă Alba, Colegiul Tehnic „Dorin Pavel“ Alba Iulia, Fundația Națională a Tinerilor Manageri, Fundația PAEM Alba, Filiala de Cruce Roșie a Județului Alba.

Proiectul „Măsuri Integrate de Combatere a Excluziunii Sociale în comunitățile marginalizate din Municipiul Alba Iulia - MICESA“ este cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capitalul Uman (POCU) 2014-2020.