Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri

EURO <26 anunta lansarea programului START YOU, centre start up pentru tineri 29-07-2010

Programul START YOU este gandit sa faciliteze tranzitia elevilor si studentilor de la scoala la viata activa prin crearea a 7 centre Start up pentru tineri in Bucuresti, Galati, Bistrita, Sibiu, Iasi, Slatina si Ineu, unde vor beneficia de programe gandite sa dezvolte abilitatile antreprenoriale si personale.

Printre diversele programe interactive de invatare vor avea loc si “simulari” care au la baza conceptul de “intreprindere simulata” prin care vor fi exersate procesele economice reale in cadrul departamentelor resurse umane, secretariat, marketing, desfacere, financiar-contabilitate etc.

 

Proiectul este cofinantat de Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

 


INFORMATII ADITIONALE

 


EURO <26 Romania este de zece ani reprezentantul in Romania al European Youth Association, partenerul Consiliului Europei in Acordul Partial pentru mobilitate in 42 de tari, pentru peste 4 milioane de membri. Este o organizatie neguvernamentala cu statut de utilitate publica si peste 100.000 de membri (tineri, elevi sau studenti). De doi ani este furnizor de formare, acreditat CNFPA, peste 300 de tineri absolventi cu diploma acreditata, peste 50 de traineri formati EURO<26 si detine premiul Hercule Silver 2009 pentru cea mai dezvoltata organizatie europeana din cele 42 de tari EYCA.

 


PTIR – Patronatul Tinerilor Intreprinzatori din Romania este o organizatie care are ca scop sustinerea, apararea, promovarea si reprezentarea intereselor profesionale, economice si sociale ale tinerilor intreprinzatori din Romania. Obiectivele organizatiei au un caracter social, stimuland si promovand spiritul antreprenorial si intreprenorial in randul tinerilor, asigurand accesul acestora la cunostintele legate de functionarea socio-economica a intreprinderilor, elaborand politici destinate tinerilor in general si tinerilor antreprenori. Organizatia are un caracter apolitic, autonom, independent, contribuind la dezvoltarea politicilor, strategiei si planurilor de actiune ale Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania. Pana in prezent, la nivel national, s-au infiintat 6 structuri regionale si anume: in Sud Vest Oltenia, Nord Est, Nord Vest, Centru, Sud Est si Sud Muntenia.

 


Young Scot este agentia nationala scotiana de informare si implicare cetatenească a tinerilor. De peste 25 de ani, agentia ofera tinerilor cu varste cuprinse intre 11 si 26 de ani o multitudine de materiale on-line si off-line, in scopul de a-i invata pe tineri: sa ia decizii si sa faca alegeri informate in viata; sa isi puna ideile in practica; sa poată beneficia de oportunitatile oferite acestora in Scotia si in intreaga Europa; sa devina cetateni responsabili in comunitatile lor. Organizatia este membru fondator al European Youth Card Association (EYCA) si al European Youth Information and Counselling Association (ERYICA).

 


Contact: 0728 777 828; contact@euro26.ro ; Bd-ul Regina Elisabeta, nr. 7-9, sector 3, Bucuresti.